Автор Гілка: Позов проти Skype за порушення GPL  (Прочитано 4664 раз)

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
Тут було багато повідомлень про Skype тому має бути цікаво його (ще) користувачам.

Harald Welte повідомляє (англ.) про слухання, що відбудуться 8го травня в його позові проти Skype за порушення ліцензії GPL при постачанні телефонів на базі Linux без надання сирців. "Цікаво, що Skype заявляє про неправомірність GPL, як ліцензії вцілому..."
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній vanessa

• Графоман
  • дописів: 468
Re: Позов проти Skype за порушення GPL
« Відповідей #1 : 2008-05-08 21:19:00 »
Я ще із самого ранку цю новину знаю. Цікаво, суд вже був чи ні? І що вирішили ?

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #2 : 2008-05-08 21:20:19 »
They are smoking crack. (c) Linus Torvalds

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #3 : 2008-05-08 21:22:42 »

Ще трішки демагогію порозводжу: якщо суд визнає неправомірність GPL як ліцензії то чи не буде це прецедентом щоб  визнати неправомірність, наприклад самого "болючого", ліцензії на віндовс....
« Змінено: 2008-05-08 21:24:32 від vano_vvv »

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
finita la comedia
« Відповідей #4 : 2008-05-08 21:37:19 »
Skype заявляє про неправомірність GPL, як ліцензії вцілому...
Ну то на яких підставах вони юзають той копірайчений код Linux?

PS: учора постив на opennet. :)

PPS: а сьогодні їм це й суд сказав.
« Змінено: 2008-05-08 22:02:44 від gvy »

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #5 : 2008-05-08 21:46:25 »
:)

PS: учора постив на opennet. :)
угу, щоправда, я перестав коменти там читати, 2/3 народу там, таке враження, що інтернет в дитячий садочок провели :(
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #6 : 2008-05-08 21:49:05 »
Може, вони чимось ділитись не хочуть, і діють з точки зору "найкраща оборона - наступ"? Інший варіант - обкурились.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #7 : 2008-05-08 21:58:24 »
Може, вони чимось ділитись не хочуть, і діють з точки зору "найкраща оборона - наступ"? Інший варіант - обкурились.
одне не виключає інше, скоріше доповнює
їх купив ібей, який потім пожалкував, кажуть, що добряче переплатили, то схоже, менеджерам скайпу добряче відвалилося, то гарного ганджибасу придбали :) але йти шляхом SCO?? навіть у Сан-Франциско такої трави пошукати :)

насправді, вони програли цей суд в 2007, але автори кажуть, що Скайп не виконав всіх умов, тобто якщо вони знову поперли проти суду, певне, є що приховувати, а взявши всі їхні читання профілів, біосів і т. ін... взагалі малює неприємну картину
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
opennet
« Відповідей #8 : 2008-05-08 22:03:30 »
угу, щоправда, я перестав коменти там читати, 2/3 народу там, таке враження, що інтернет в дитячий садочок провели :(
А там кнопка є -- "модератору" ;)  Чи мені в жабер кидай.

Відсутній vanessa

• Графоман
Re: finita la comedia
« Відповідей #9 : 2008-05-08 22:10:13 »
Люди добрі, самі ми місцеві, анлійським мовам не навчині, якщо ваша ласка подайте хто.... перекладіть цю замітку на українську. Я намагався перекласти за допомогою гугля то із прочитаного тільки зрозумів що вони виграли.....

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #10 : 2008-05-09 00:11:32 »
Flame:
А ви hse попросіть - він і перекладе, і прокоментує  ;D
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: finita la comedia
« Відповідей #11 : 2008-05-09 11:11:05 »
Люди добрі, самі ми місцеві, анлійським мовам не навчині, якщо ваша ласка подайте хто.... перекладіть цю замітку на українську. Я намагався перекласти за допомогою гугля то із прочитаного тільки зрозумів що вони виграли.....
вони не виграли, бо гра не відбулася. суд сказав їм, що вони обкурилися, і якщо вони таки хотять почати процес, то швидше за все програють. Тоді Скайп відмовився від суду та погодився із попереднім рішенням суду нижчої інстанції.

хороша цитата від судді:

Цитата
If a publisher wants to publish a book of an author that wants his book only to be published in a green envelope, then that might seem odd to you, but still you will have to do it as long as you want to publish the book and have no other agreement in place
« Змінено: 2008-05-09 11:11:21 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Олексій Лукін

• Кореспондент
  • дописів: 157
« Відповідей #12 : 2008-05-09 12:53:00 »
Хлопці! Skype-ри хоч і придурки, але ж що використовувани замість цього? Ekiga дуже якась ще падуча та слабенька... Для вінди ще немає. kphone ніхто не розробляе вже 4 роки... Жодної програми не бачив, щоб була хоч приблизно такої якості яка Skype. Кажуть, Psi якось наближується до рівня, але я не пробував ще.

Проблема в тому, що потрібна програмка, яка буде просто працювати з Windows та Linux без заморочок, так щоб моя бабця її могла запустити та використовувати. І сервіс щоб був більш-менш пристойний.

Тут гнали, що Skype використовує peer-to-peer для кліентів з публічними адресами... А що їм робити? Гроші в інфраструктуру серверів вони не хочуть вкладати. Це під силу мабуть тільки гуглям, у них і так розподілена система.

У кого які думки? На гуглів тут також гнали тайд, але може має сенс підкрутити ходових клієнтів під jingle?

Це не дивно, що жоден український VoIP провайдер не цікавиться поширенням софт-фонів та сервісу, бо у нас воно якесь напів-підпільне, але ж і по світу я на бачу нічого пристойного. Yahoo не хоче робити кліента під Linux, Google теж кота за яйця тягне....

Дивно просто...

Ща і питання в технологіях. Skype - це так, дитячий садок. Ekiga - на тих самх принципах.
Насправді, "приземляти" голос треба за гроші, але по мережі можно і на шару. Треба тільки щоб серверів було багато та софтфони вміли шукати найближчі. З теперішніми каналами провайдерів це не проблема взагалі. Є ідея зробити щось на кшталт торента. Тільки б інвестора знайти... Але дуже велика проблема зараз з інвесторами, бо вони не розуміють, як із шари робити гроші.

Конче кажучи, ніхто не хоче "по взрослому" конкурувати з традиційними провайдерами голосовго зв'язку. Нажаль.
« Змінено: 2008-05-09 12:54:29 від alukin »
--
WBR, Alex Lukin,
RIPE NIC HDL: LEXA1-RIPE

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #13 : 2008-05-09 14:39:14 »
Цитата
Skype-ри хоч і придурки, але ж що використовувани замість цього?
Skype під Linux — глючне лайно, принаймні при використанні відео-конференції. Єдине, що в нього хорошого — це смайлики. Ekiga мені теж страшенно не подобається.

про що б я мріяв, так це про підтримку SIP та відеоконференцій у піджині або копиті. Хоча може я відстав від життя, і такий плаґін вже є, а я про це не знаю.

Є така штука, як OPenWengo. Вона є як під вінду, так і під лінукс та мак. Однак коли останній раз пробував, вона була глючніше від скайпу. Якщо її вже допилили, то це 100% йому альтернатива. Додатково вона підтримує аську і ще кілька протоколів, але інтерфейс надто негарний, щоб я проміняв свій піджин.
« Змінено: 2008-05-09 14:41:34 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
Re: opennet
« Відповідей #14 : 2008-05-09 20:25:50 »
А там кнопка є -- "модератору" ;)  Чи мені в жабер кидай.
ну це не щось образливе чи заборонене, просто повідомлення виказують рівень IQ, з яким я б поменше писав та побільше читав... тобто більшість відповідей не варті витраченого на їх читання часу...
Fedora 35 (x86-64)