Автор Гілка: DLOU resurrection.  (Прочитано 9275 раз)

Praporshic

• Гість
DLOU resurrection.
« : 2008-07-15 11:47:53 »
Маємо чудову новину: після довгого забуття та непрацездатності до роботи повернувся збірник української документації з UNIX/Linux.

У рамках відродження було виконано перехід на останню версію MediaWiki та змінено веб-сервер з Apache на зв'язку Nginx+PHP-FastCGI.
Отже, вступне слово координатора проекту, Ярослава Федевича:
Цитата
Отож, після того, як координатор побув у анабіозі, а DLOU побув у дауні кілька тижнів, проект повертається в онлайнове життя. Оскільки обіцяно, що новий DLOU буде мати блекджек і дівчат, то пропонуються на розгляд публічності наступні речі.

Блоги
Тепер у кожного зареєстрованого користувача є плашечка «Мій блог». Натиснувши на неї, можна потрапити на сторінку зі своїми блогозаписами. Їх можна додавати, правити, обговорювати — це звичайні вікісторінки. А ще на них можна підписуватись.

Звісно ж, до цього додається посилання «найсвіжіші блоги» — на них, до речі, можна підписатись через RSS.

Для чого це? Ну, по-перше, щоб у кожного автора була авторська колонка в зручному форматі. По-друге, щоб можна було ділитись досвідом, не турбуючись зайвий раз про те, щоб стаття була оформлена як правильне HOWTO (це завжди можна зробити потім).

Що писати і як? Вимоги є. Але їх лише дві. Перша — будь ласка, пишіть українською. Друга — хоча б половина вашого блогопростору повинна так чи інакше стосуватись лінукса/юнікса й навколоопенсорсових тем. Гадаю, це неважко. Пишучи про особисте в другій половині, подумайте тричі, хто вас читатиме й чи вам потрібно, щоб вас читали саме ці люди.

Анонімуси
Кінець, крапка, їх заборонено.

Капча
При реєстрації вам буде показано веселу картинку. Це дозволить відфільтрувати бажаючих понаписати про ціаліс, віагру й інші речовини.
Чого не стало

Не стало мого розширення, котре розставляло примітки. Для тих, хто бажає порефакторити трохи — пошукайте слово listfootnotes, ці сторінки треба поправити. Не стало й типографа — іноді він заважав, крім того, в Лєбєдєва такий інструмент працює краще за рахунок вставляння нерозривних пропусків. Тому краще користуйтесь ним.
« Змінено: 2008-07-15 11:48:24 від Praporshic »

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
Re: DLOU resurrection
« Відповідей #1 : 2008-07-15 16:02:50 »
Ей, хостинг для "мати дівчат" не надававсь ;-)

PS: вже наявний спам покиляли, маю надію? -- ahem, це треба зробити :(
« Змінено: 2008-07-15 16:05:26 від gvy »

Happyness

• Гість
Re: DLOU resurrection.
« Відповідей #2 : 2008-07-15 16:15:28 »
Мої вітання, але чи можна попросити теґу <code> надати якоїсь рамки, а то дуже незручно і нечитабельно.

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #3 : 2008-07-15 17:50:21 »
Спам фіксєд.

Якщо спам повториться, то це буде акаунт живої людини, яку можна буде знайти і <зацензурено ККУ>.

Стилі доправляються. Все буде справді невдовзі.

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #4 : 2008-07-15 17:56:58 »
TNXe6 (c) Adiel ;-)

Відсутній mim

• Новачок
  • *
  • дописів: 44
« Відповідей #5 : 2008-07-15 21:40:50 »
реєстрація на цьому форумі і в тій системі - це різні речі?

Praporshic

• Гість
« Відповідей #6 : 2008-07-15 21:42:40 »
реєстрація на цьому форумі і в тій системі - це різні речі?
Так.

• Літератор
« Відповідей #7 : 2008-07-16 00:54:10 »
Відразу відповідь на запитання "а чому?" (бо питання баяном пахне). Хостинг розгорнуто таким чином, що сьогодні ЛОУ і ДЛОУ бачать одне одного, а завтра (за місяць, рік, декаду) роз'їдуться на різні контейнери. До того ж, ЛОУ тримає користувачів у файловій системі, бо це YaBB з усіма витікаючими, а ДЛОУ — це Mediawiki з усіма витікаючими.

В принципі, я-то можу присобачити підтримку LDAP, проте тоді в мене не буде можливості контролювати саму базу LDAP (і бекапити своєчасно), та й хто його налаштує і піджене до нього YaBB? То ж-бо й воно.

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #8 : 2008-07-16 01:12:35 »
В принципі, я-то можу присобачити підтримку LDAP, проте тоді в мене не буде можливості контролювати саму базу LDAP (і бекапити своєчасно), та й хто його налаштує і піджене до нього YaBB? То ж-бо й воно.
Щодо LDAP можна спитати sinister@, а от щодо yabb+ldap... нагуглив тільки оце з розбігу.

BTW я подумував затягнути в LDAP автентифікацію linux.kiev.ua та того, що поруч, але поки воно в одному "кущі" TYPO3 -- SSO й так можливе. :)

Відсутній Ketrin

• Кореспондент
  • дописів: 119
« Відповідей #9 : 2008-07-16 11:08:59 »
Гарна новина.
Танцюю ламбаду  ::)
Я не сперечаюся, я хочу знати

• Літератор
« Відповідей #10 : 2008-07-16 11:22:39 »
Пруфлінк на ютуб? ;)

Відсутній mim

• Новачок
  • *
  • дописів: 44
« Відповідей #11 : 2008-07-16 20:14:12 »
блоги такі, м'яко кажучи, страшненькі вийшли. У лінуксовому стилі ;) втім, і за те слід подякувати :)

ще питання: згаданий типограф Лєбєдєва замінює українські букви на коди. Так треба, чи не треба, чи хай вже буде, якщо вже є?

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #12 : 2008-08-03 15:54:19 »
Вельми втішений новиною, котра вже баян :)

Хі-хі, і, виявляється, з мене ще не знято адмінських повноважень  ::)

До речі, Ярославе, то лише в мене показується типова емблемка медіавікі ліворуч угорі? ;) І, як на мене, коли на головній розділи були відділені тоненькими лініями, воно якось легше сприймалось. Хоча, то годна бути просто звичка. Ну а ось вигляд лінків як index.php?title=Debian НМД значно гірший за звичний wiki/Debian.
Читайте документацію - вона кермує.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #13 : 2008-08-03 20:03:40 »
І, як на мене, коли на головній розділи були відділені тоненькими лініями, воно якось легше сприймалось. Хоча, то годна бути просто звичка.
Якщо не помиляюсь, це залежить від теми.
Ну а ось вигляд лінків як index.php?title=Debian НМД значно гірший за звичний wiki/Debian.
Як його рушій згенерує - так воно і буде, мабуть щось змінилось у так званому Human-readable URL, бо коректно опрацьовуються обидва варіанти (перевіряв цілеспрямовано).

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #14 : 2008-08-03 21:33:06 »
мабуть щось змінилось у так званому Human-readable URL
fgrep -ri rewrite?