Автор Гілка: Випущено Slackware 12.2  (Прочитано 3499 раз)

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3641
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Випущено Slackware 12.2
« : 2008-12-11 17:46:29 »
Серед нового:

• Систему побудовано на основі версії ядра Linux 2.6.27.7 ftp.kernel.org. До ядра включено латки, які уможливлюють підтримку синтезу мовлення для людей з обмеженими зоровими можливостями.
  • Виконувані файли системи зібрано пов’язаними з бібліотекою GNU C версії 2.7. Ця версія glibc чудово сумісна і з вже існуючими бінарними файлами.
  • Типовим компілятором системи є gcc-4.2.4 (C, C++, Objective-C, Fortran-77/95 і Ada 95).
  • Веб-сервер Apache (httpd) 2.2.10 з підтримкою спільного використання динамічних об’єктів, SSL і PHP 5.2.8.
  • Підтримка PCMCIA, CardBus, USB, IEE1394 (FireWire) і ACPI. Це робить Slackware чудовою операційною системою для вашого портативного комп’ютера.
  • Нові засоби розробки, зокрема Perl 5.10.0, Python 2.5.2, Ruby 1.8.7-p72, Subversion 1.5.4, git-1.6.0.3, mercurial-1.0.2, графічні інструменти: Qt designer і KDevelop.
  • Оновлені версії інструментів керування пакунками у Slackware, які спрощують додавання, вилучення, оновлення і створення ваших пакунків Slackware. Стеження за пакунками полегшить оновлення з Slackware 12.1 до Slackware 12.2. За допомогою slackpkg можна оновити систему до нової версії.
  • Різноманітні переглядачі Тенет! Зокрема KDE Konqueror 3.5.10, SeaMonkey 1.1.13, Firefox 3.0.4.
  • Повна версія KDE 3.5.10 з комплектом програм KOffice, інструментами для роботи у мережі, розробкою програм з графічним інтерфейсом у KDevelop, мультимедійними програмами (Amarok, K3B), Konqueror, десятками ігор та програм, підтримкою різних мов тощо.
  • Збірка програм на GTK+, зокрема pidgin-2.5.2, gimp-2.4.7, gkrellm-2.3.2, gxine-0.5.903, xchat-2.8.6, xsane-0.996, і pan-0.133.
Та багато інших вдосконалень.

Звантаження: ftp://slackware.osuosl.org/pub/slackware/slackware-12.2/
ftp://ftp.slackware.com/pub/slackware/slackware-12.2/
ftp://ftp.linux.kiev.ua/pub/Linux/Slackware/slackware-current/

Нотатки до випуску: http://slackware.com/announce/12.2.php
« Змінено: 2008-12-12 07:39:19 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
Re: Випущено Slackware 12.2
« Відповідей #1 : 2008-12-12 02:09:07 »
Off-topic:
Вельмишановний пан yurchor, я, як користувач Ваших перекладів і переглядач новин у linux.org.ua, хотів би Вас все-таки попросити перед «тощо» не ставити розділового знаку, — в українській граматиці це неправильно, хоча, розумію що перед англійським «etc» це прийнято. І ще одне: мені здається, що саме у Вашому перекладі я бачив слово «співпадає», яке б мало змінитись на «збігається», але це так, до слова. Нічого поганого не подумайте, це просто прохання. А за переклад новини — моя шана!

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3641
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #2 : 2008-12-12 07:42:30 »
Off-topic:
Вельмишановний пан yurchor, я, як користувач Ваших перекладів і переглядач новин у linux.org.ua, хотів би Вас все-таки попросити перед «тощо» не ставити розділового знаку, — в українській граматиці це неправильно, хоча, розумію що перед англійським «etc» це прийнято. І ще одне: мені здається, що саме у Вашому перекладі я бачив слово «співпадає», яке б мало змінитись на «збігається», але це так, до слова. Нічого поганого не подумайте, це просто прохання. А за переклад новини — моя шана!
Fixed. (кличний відмінок слова «пан» пишеться не так ;-)) Спасибі за конструктив.
« Змінено: 2008-12-12 07:48:48 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Відповідей #3 : 2008-12-12 14:39:38 »
Хтось хоче затягнути на f.l.k.u ISO?  Нашвидкуруч не знайшов, а Хотабичу ніби не до того.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #4 : 2008-12-12 19:02:55 »
Хтось хоче затягнути на f.l.k.u ISO?  Нашвидкуруч не знайшов, а Хотабичу ніби не до того.
а шо треба зробити? стягнути десь з торентів ISO і закачати його на LKU? ну я маю таку можливість, в принципі.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній maister Bo

• Дописувач
  • **
  • дописів: 60
« Відповідей #5 : 2008-12-14 17:26:16 »
Ставив з 1 CD, далі докачував з FTP решту пакетів. Хтось ставив вже? Бо в мене mkfontdir не відробив в папці misc-fonts, X не стартували, трохи нервуючи зробив руцями. Неприємно.

Відсутній maister Bo

• Дописувач
  • **
  • дописів: 60
« Відповідей #6 : 2008-12-14 22:55:24 »
Читайте README.mkinitrd (бережіть нерви, блін) в папці /boot, дещо змінилися параметри при використанні ext3.