Складається враження, що Ubuntu копіює політику Microsoft. Вони зняли підтримку багатьох відеокарт. Маю два комп'ютера з таким відео. Що мені з ними робити? Працювати тільки в 2D або відмовитись від Ubuntu?
nVidia "legacy" video supportThe 71 and 96 series of proprietary nVidia drivers, as provided by the nvidia-glx-legacy and nvidia-glx packages in Ubuntu 8.04 LTS, are not compatible with the X.Org included in Ubuntu 8.10. Users with the nVidia TNT, TNT2, TNT Ultra, GeForce, GeForce2, GeForce3, and GeForce4 chipsets are affected and will be transitioned on upgrade to the free nv driver instead. This driver does not support 3D acceleration.
ATI "fglrx" video supportThe ATI video driver in 8.10 drops support for video cards with r300 based chips (the Radeon 9500 - X600 Series of cards). If you have such a card, please use "Hardware Drivers" at System/Administration to disable it before the upgrade. Please see bug 284408 for more information
Якщо серйозно, то обираючи Ubuntu, ви обираєте GNOME (не треба тішити себе ілюзіями, творці цього дистрибутива притримуються думки "One world, one Linux, one DE").
ЦитатаЯкщо серйозно, то обираючи Ubuntu, ви обираєте GNOME (не треба тішити себе ілюзіями, творці цього дистрибутива притримуються думки "One world, one Linux, one DE").ну, XFCE ніби нормально в Убунту працює (XUbuntu). до речі, хтось може мені пояснити: що, всі виробники відмовляться від KDE3, і його не буде в жодному дистрі?
раджу все-таки читати не ЛОР, а новини в ориґіналі. І за посиланнями ходити. Пан Шатлворт три ночі не спав, тіки й думав, як вимкнути підтримку ваших відеокарт.
так що тут, якщо вам тре compiz, не оновлюйтесь, або почекайти, коли Nvidia випустить новий драйвер. відмова від Убунту не поможе — всі виробники рано чи пізно оновлять X.Org
У openSuSE, Mandriva, Debian, ALT він був, є і, скоріше за все, буде найближчий рік.
Щодо X.org, так, перехід неминучий, але поясніть мені: якого ... було збирати X.org з прапорцем -hal? Хіба порожній xorg.conf не збентежить користувачів більше, ніж їх бентежитиме вимкнений у KDE4 ZUI?
ЦитатаЩодо X.org, так, перехід неминучий, але поясніть мені: якого ... було збирати X.org з прапорцем -hal? Хіба порожній xorg.conf не збентежить користувачів більше, ніж їх бентежитиме вимкнений у KDE4 ZUI?боюсь, користувачі убунти не редагують xorg.conf
щоб додати чергову, не зовсім перевірену (тому приховану розробниками) можливість відеокартки, без якої не працюватимуть ефекти стільниці новітнього GNOME 3
а що заважає приховати таку можливість, коли є xorg.conf?
Взагалі розробники GNOME і одночасно розробники X.org твердою рукою рухають нас до XML-раю, де за декілька років ми шукатимемо ключики реєстра у зручному редакторі реєстра, написаному на Mono, щоб додати чергову, не зовсім перевірену (тому приховану розробниками) можливість відеокартки, без якої не працюватимуть ефекти стільниці новітнього GNOME 3.
2 yurchor - не лякайте.
Цитата: Owl від 2008-11-03 16:13:542 yurchor - не лякайте.А я з Юрієм згодний -- в fd.o/xorg "нове покоління" з дахом не товаришує.
ну і які будуть наслідки? форк xorg-а з людськими конфігами?
В мене є Убунту 5.10. Завтра дістану Убунту 8.10. Я в цій ОС початківець. Яка версія легша для вивчення? Чи немає різниці? І які переваги, як початківець, буду мати при Убунту 8.10? То яку краще ставити?
5.10 варте тільки викидування у смітник.