Автор Гілка: Порівняння швидкодії Ubuntu 9.04 та Fedora 11  (Прочитано 2515 раз)

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3822
  • Програміст
11-та версія Федори показала вищі результати в 5-ти тестах, зокрема в тестуванні швидкості багатопотокової роботи з БД - в чотири рази, при багатопотоковому запису даних на диск - в два рази, та при роботі з ПостгреСКуЕл (PostgreSQL)  - на 70 відсотків кращі результати; нижчі результати в 3-ох тестах, зокрема в тестуванні швидкості обробки запитів з допомогою Апача (Apache) - в півтора рази гірші результати, і майже однакові результати в 14-ти тестах порівняно з 9-ою Убунтою.

Стаття: http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=fedora11_ubuntu904_perf&num=1
« Змінено: 2009-06-12 13:48:03 від lvm »
[Fedora Linux]

Відсутній Satan

• Кореспондент
  • дописів: 141
  • C++ Guru
Re: Порівняння швидкодії Ubuntu 9.04 та Fedora 11
« Відповідей #1 : 2009-06-12 11:22:40 »
доречі вікіпедія мігрувала із федори і ред-хета на убунту

http://arstechnica.com/open-source/news/2008/10/wikipedia-adopts-ubuntu-for-its-server-infrastructure.ars
Ubuntu 8.04

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #2 : 2009-06-12 12:41:38 »
доречі вікіпедія мігрувала із федори і ред-хета на убунту

http://arstechnica.com/open-source/news/2008/10/wikipedia-adopts-ubuntu-for-its-server-infrastructure.ars

Судячи по тестам, вони зробили правильний вибір. Але, наскільки я пам’ятаю, причина була в тому, що в них була купа серверів під різними старими версіями Редхета і Федори, які досить важко оновити без компактдиска. Вони вирішили мігрувати всі сервери на одну систему для зменшення вартості підтримки. Дебіан (і Убунта) вміють оновлюватися від версії до версії значно краще - вони значно довший час це практикують.
[Fedora Linux]

Відсутній Satan

• Кореспондент
  • дописів: 141
  • C++ Guru
« Відповідей #3 : 2009-06-12 15:31:16 »
так і є - потрібно було впорядкувати структуру. з доброго дива ніхто такого не робить )
Ubuntu 8.04

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #4 : 2009-06-12 18:17:53 »
11-та версія Федори показала вищі результати в 5-ти тестах, зокрема в тестуванні швидкості багатопотокової роботи з БД - в чотири рази, при багатопотоковому запису даних на диск - в два рази, та при роботі з ПостгреСКуЕл (PostgreSQL)  - на 70 відсотків кращі результати; нижчі результати в 3-ох тестах, зокрема в тестуванні швидкості обробки запитів з допомогою Апача (Apache) - в півтора рази гірші результати, і майже однакові результати в 14-ти тестах порівняно з 9-ою Убунтою.

Стаття: http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=fedora11_ubuntu904_perf&num=1
наскільки я розумію ці всі пришвидшення Федори були завдяки ext4 ?
Fedora 35 (x86-64)

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #5 : 2009-06-13 00:50:13 »

Я думаю, що дали результат свіжіше ядро (2.6.29 проти 2.6.28), новий оптимізатор «Графіт» в ґсісі(gcc), який вміє автоматично розпаралелювати цикли, і пришвидшення fsync() в екст4. Бази даних люблять виконувати fsync() на журналі, тому пришвидшення цієї операції дає суттєвий виграш в швидкодії.
[Fedora Linux]

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #6 : 2009-06-13 17:32:47 »

Я думаю, що дали результат свіжіше ядро (2.6.29 проти 2.6.28), новий оптимізатор «Графіт» в ґсісі(gcc), який вміє автоматично розпаралелювати цикли, і пришвидшення fsync() в екст4. Бази даних люблять виконувати fsync() на журналі, тому пришвидшення цієї операції дає суттєвий виграш в швидкодії.

тести, в яких Федора значно виграла були пов’язані з дисковими операціями, не думаю, що там де значна частина тесту йде на диску, розпаралелювання циклів дасть помітну різницю, інша файлова система та новіше ядро — так

в мене система спостереження на linux і там йде запис відеофайлів 24х7 (десь 6Мб/с) а коли диск заповнюється фоновий процес стирає по трішки старі файли, і ext3 на стиранні файлів більше 100Мб добряче садить систему, так що процес запису відео зупиняється на декілька секунд, поставили ext4 (навіть на 2.6.27) і все відбувається значно ефективніше

трішки оффтопік:
мене часто смішать ці порівняння на phoronix — поміняють, напр, файлову систему, запустять свою програмку і потім показують що половина тестів, що залежать лише від ЦП та пам’яті однакові, або навпаки, порівнюють два процесора і половина тестів що тестують В/В або такі самі або відрізняють дещо, але до суті порівняння не мають жодного стосунку...
і що вбиває, що немає жодного аналізу — виставили цифірки з гарними малюнками, відвідуваність сайту підстрибує, аналіз чому, як і до чого вже й непотрібний :(
Fedora 35 (x86-64)