Поважаючи екстремальну цнотливість модераторів, не буду більше вживати прямих означень для Mono, скористаюсь евфемізмами

Мої 2 копійки до зауважень проти втискання моно в гном та в дефолтні дистрибутиви.
1. Що до "пететягування" розробок з іншого боку фронту: Ну і шо воно вам дало? Багато перетягнули? Мої колеги, що займаються C# професійно, за моїм проханням раз на півроку дивляться той моно на предмет запуску в ньому своїх реальних проектів. І тільки плюються, та вдаються до таких висловів, що місцеві модератори б згоріли від сорому, не встаючи зі стільця. Як і у випадку з дрібно-м’якою підтримкою Java, вони завжди в свої M$ середовища розробки вставлять "фішку", що робить проект несумісним без застосування важкої зброї типу рашпіль.
2. Що до патентної чистоти і можливості судових позовів. Це така собі, знаєте, практика, поширена в кримінальних кругах. Мати на гачку клієнта, щоб завжди мати можливість його притиснути в випадку чого. Мені абсолютно до того місця, що контактує зараз зі стільцем, що там за позови будуть до Мігеля або до Новела. Але якщо позови будуть до Гнома або Дебіана або іншої важливої частини інфраструктури, то це може виявитись дуже небезпечним для всіх.
Так що гнати треба той моно відомою мітлою зі всіх дефолтних встановлень, тут я повністю на боці хлопців з Федори. Навіщо нам самим сідати на той "гачок"?