Мда... ну, не можу не згадати що Опера випускала тестову збірку з підтримкою тегів video, і кодек там саме Theora.http://dev.opera.com/articles/view/a-call-for-video-on-the-web-opera-vid/
ну і кому від цього буде щастя, якщо більшість відео-матеріалів у вебі (що належить Google) буде в h264?
У «відкритому листі» забагато пафосу, як для критики одного блогпоста. Хоча думки висловлюють правильні.
В html має підтримуватись відео будь-якого формату, і не повинна надаватись перевага конкретно якомусь, незалежно від ліцензії. Тим більше, що Theora, напевно, що все таки поступається, наприклад, х264
В html нема зав’язки на тип даних. Але як ви подивитеся будь яке відео на будь якому пристрої у будь якому переглядачі? Портанете всі можливі кодеки на всі можливі платформи і всі можливі переглядачі під усіма можливими ліцензіями і купите усі можливі патенти на них?
абсолютно згідний. чому теґ img підтримує всі формати, а теґ video — не всі?
але ви колись в свої веб-сторінки вставляли img=file.pcx або img=file.ppm ?
Я так думаю, що останнє слово все одно буде за користувачами. Жоден вебмастер не буде робити сайт, який можна буде переглянути тільки у Google Chrome.