Автор Гілка: СБУ вербує хакерів?  (Прочитано 5109 раз)

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3855
  • Програміст
СБУ вербує хакерів?
« : 2007-01-17 20:10:27 »
За допомогою хакерів Службі безпеки України вдалося попередити атаку на інформаційний ресурс Міністерства закордонних справ.

Про це на брифінгу у середу повідомила речник СБУ Марина Остапенко.

За її словами, одного разу на електронну адресу СБУ "прийшов доволі цікавий лист, де один із хакерів розповідав про те, що він намагався знайти певну базу даних і побачив "дірки" в системі захисту мережі МЗС".

"Він нам навіть надіслав адресу цих "дірок". Наші фахівці це перевірили і були йому дуже вдячні, оскільки таким чином нам вдалося попередити більш масовану атаку на ресурс МЗС", - зазначила Остапенко.

Вона додала, що СБУ доволі часто залучає хакерів до співпраці. "Ми їх залучаємо, ми з ними співпрацюємо. Наші фахівці відвідують всі конференції та семінари, де люди діляться досвідом", - пояснила Остапенко.

Джерело: http://pravda.com.ua/news/2007/1/17/53318.htm
[Fedora Linux]

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3855
  • Програміст
Re: СБУ вербує хакерів?
« Відповідей #1 : 2007-01-17 20:13:15 »
А могли і посадити... [smiley=2.gif]
[Fedora Linux]

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #2 : 2007-01-17 20:33:52 »
І хто ж це такий доброзичливець-ентузіаст=)? Чи, може, лист з експлоїтом був, а там просто не розібрались ;D?..

Praporshic

• Гість
« Відповідей #3 : 2007-01-17 21:09:16 »
Може хтось буде сміятись, але до мене співробітники СБУ за порадою інколи звертаються. Останній раз вчив їх користуватись живчиками для зчитування інформації ;)

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #4 : 2007-01-17 21:41:07 »
Може хтось буде сміятись, але до мене співробітники СБУ за порадою інколи звертаються.

Так ось хто той один із хакерів. ;D
Linux. The future is open.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #5 : 2007-01-17 21:45:55 »
Ні... МЗС - то не мій рівень. Я дрібницями не займаюсь  ::)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #6 : 2007-01-17 21:57:54 »
Ні... МЗС - то не мій рівень. Я дрібницями не займаюсь  ::)
Ага!!! Експлоіт в студію.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #7 : 2007-01-17 22:15:57 »
Панове, не треба займатись дурницями. Усім та кожному відомо що українські владні структури - "Невловимий Джо".
Невловимий, бо нікому не треба їх ловити. Не знаю як зараз, але у 2002 році (це мені достеменно відомо) у командувача південно-західним оперативним напрямком стояв у кабінеті комп'ютер під'єднаний водночас до Інтернету та внутрішньої мережі МО (як я вже казав - я дрібницями не займаюсь ;) ).

P.S. Написаний мною "експлоїт" продемонстувати не можу - залишив вдома, а сам зараз у Києві. До того ж, він працює лише на апаратних платформах Homo Militaris та (з де-якими доопрацюваннями) Homo Burocratus.
« Змінено: 2007-01-17 22:16:11 від Praporshic »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #8 : 2007-01-17 22:20:31 »
у командувача південно-західним оперативним напрямком стояв у кабінеті комп'ютер під'єднаний водночас до Інтернету та внутрішньої мережі МО
LOL. Нема слів.

P.S. Написаний мною "експлоїт" продемонстувати не можу - залишив вдома, а сам зараз у Києві. До того ж, він працює лише на апаратних платформах Homo Militaris та (з де-якими доопрацюваннями) Homo Burocratus.
Та на цих гігантських (і не дуже) людиноподібних роботів тільки один експлоїт - добра кувалда ;)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #9 : 2007-01-17 22:48:57 »
Та на цих гігантських (і не дуже) людиноподібних роботів тільки один експлоїт - добра кувалда ;)

Ні. Є ще один - папірець з печаткою (власне, я такий і створив).

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Відповідей #10 : 2007-01-17 23:47:34 »
В СБУ спілкувавсь аж з однією цікавою людиною.  Вони тоді використовували ALM2.2, здається (бо надійне, а сертифікувати чи не самі збиралися, бо треба ж на чомусь працювати).

Але не пригадую на останніх конференціях -- може, я не бачив, а може, людина кудись зникла.

Ось "комерсанти у личках" у службі -- то ховайсь.

Відсутній mvd

• Новачок
  • *
  • дописів: 40
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #11 : 2007-01-18 11:47:21 »
Панове, не треба займатись дурницями. Усім та кожному відомо що українські владні структури - "Невловимий Джо".
Невловимий, бо нікому не треба їх ловити. Не знаю як зараз, але у 2002 році (це мені достеменно відомо) у командувача південно-західним оперативним напрямком стояв у кабінеті комп'ютер під'єднаний водночас до Інтернету та внутрішньої мережі МО (як я вже казав - я дрібницями не займаюсь ;) ).
Не знаю як у 2002 році, але зараз вутрішні мережі подібних організацій мають бути фізично ізольовані від зовнішніх згідно наказу чи то СБУ чи то ДСТСЗІ. "Епос" навіть шлюзовий пристій розробив у кількох модифікаціях для обї'єднання мереж безпечним чином.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #12 : 2007-01-18 13:30:10 »
Не знаю як у 2002 році, але зараз вутрішні мережі подібних організацій мають бути фізично ізольовані від зовнішніх згідно наказу чи то СБУ чи то ДСТСЗІ. "Епос" навіть шлюзовий пристій розробив у кількох модифікаціях для обї'єднання мереж безпечним чином.
Вони і тоді мали бути ізольованими. Але були у такому вигляді... До речі, відповідь того йолопа, що тримав на одному комп'ютері Інет та внутрішню мережу, на те, що так робити не можна: "У Києві можна, а мені ні?"

Відсутній Веприк

• Дописувач
  • **
  • дописів: 58
  • Pythonic man
« Відповідей #13 : 2007-01-19 21:53:05 »
За допомогою хакерів Службі безпеки України вдалося попередити атаку на інформаційний ресурс Міністерства закордонних справ.

Про це на брифінгу у середу повідомила речник СБУ Марина Остапенко.
....

Правду пишуть про невловимого Джо. Так є в СБУ фахівці, але от тільки займаються вони безпосередньо своєю роботою рідко, а основна їхня робота збирання бруду на тих кого вкажуть та прослушка всіх і вся.
Мої рефлексії на довкілля http://blog.sasnyk.name

Відсутній Кірюшик

• Новачок
  • *
  • дописів: 20
« Відповідей #14 : 2009-08-22 00:15:26 »
Я хочу щоб мене завербувало СБУ!  ;)
Куди звертатися?