Автор Гілка: Chromium OS стала доступною для спільноти  (Прочитано 3298 раз)

Відсутній oleksa

• Кореспондент
  • дописів: 214
Вчора 19 листопада відбулась презентація Google Chrome OS. Напередодні Google опублікував початковий код системи, який вже доступний на http://www.chromium.org. Компанія презентувала Gmail, Google Talk, YouTube, Chess, та переглядач файлів. Тут можна дізнатись про хід презентації: http://www.engadget.com/2009/11/19/live-from-googles-chrome-os-project-announcement/

Відсутній Paul Carroty

• Кореспондент
  • дописів: 144
Re: Chromium OS стала доступною для спільноти
« Відповідей #1 : 2009-11-23 12:20:13 »
Сумніваюсь, що ця система здобуде популярність найближчим часом. Та вона ще й орієнтована на швидкий інтернет, якого у нас дуже багато.

Відсутній oleksa

• Кореспондент
  • дописів: 214
« Відповідей #2 : 2009-11-23 13:16:04 »
Сумніваюсь, що ця система здобуде популярність найближчим часом. Та вона ще й орієнтована на швидкий інтернет, якого у нас дуже багато.

Уявіть, якщо локально підняти google-сервер з його віджетами, ґаджетами та додатками... Плюс, в Києві вже 4G тестують....

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #3 : 2009-11-23 17:54:00 »
це не система, а просто бравзер. для роботи бравзера потрібен інтернет, це логічно. але не обов’язково швидкий :)

Цитата
Плюс, в Києві вже 4G тестують....
нема ніякого 4G в Києві. Дай Бог, щоб в Україні хоча б 3G нарешті з’явилося (тут належить зробити зловісний коментар щодо «захисників Батьківщини», брухт яких працює на частотах UMTS, які вони так довго не хотіли віддавати операторам).
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Praporshic

• Гість
« Відповідей #4 : 2009-11-23 20:29:38 »
Off-topic:
Цитата
Плюс, в Києві вже 4G тестують....
нема ніякого 4G в Києві. Дай Бог, щоб в Україні хоча б 3G нарешті з’явилося (тут належить зробити зловісний коментар щодо «захисників Батьківщини», брухт яких працює на частотах UMTS, які вони так довго не хотіли віддавати операторам).
Цей «брухт» надійніший та потрібніший за UMTS та працює на більшому діапазоні частот. А ви знову лізете туди, куди лізти не слід.
Edit:
Таки помилився, UMTS працює у  діапазонах 1710-1755 та 2110-2170 МГц, а військові радіостанції - приблизно 1-200 МГц. Відчуваєте різницю?

« Змінено: 2009-11-23 20:58:02 від Praporshic »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #5 : 2009-11-23 22:05:50 »
prapor, тоді що ці частоти роблять в Міноборони, якщо вони непотрібні? я не знаю, нашо ці частоти військовим, але ніби читав, що це зв’язано з радарами. якщо ні, менше з тим, суть в тому, що в якомусь задрипаному Перемишлі чи Томашові Любельському 3G(UMTS) працює, а в нас досі тільки EDGE у столиці України (Утел не рахуємо).

--------------
М.: Кому + за флейм та офтопік? prapor'a це теж стосується.
« Змінено: 2009-11-23 22:19:59 від Piktor »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #6 : 2009-11-23 22:28:21 »
Off-topic:
суть в тому, що в якомусь задрипаному Перемишлі чи Томашові Любельському 3G(UMTS) працює, а в нас досі тільки EDGE у столиці України (Утел не рахуємо).
2 питання до пана як "спеца" з предмету:
1) Що таке, на пана думку, 3G?
2) Скільки українських операторів (Утел не рахуємо) пан знає?
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #7 : 2009-11-23 22:56:09 »
Off-topic:
навіть не знаю, чи варто продовжувати цей офтоп після «плюса», але раз пан модератор питає, то відповів:
Цитата
1) Що таке, на пана думку, 3G?
для мене як користувача це швидший інтернет, в якому з’єднання не розривається під час голосового дзвінка та смски.

Цитата
2) Скільки українських операторів (Утел не рахуємо) пан знає?
з якою метою ви задали це питання? так, я в курсі про існування CDMA/EVDO, який, по-перше, має обмежене покриття, по-друге, дуже мало продається телефонів, щоб підтримували одночасно GSM та CDMA, натомість усі сучасні смартфони вже підтримують UMTS (ака «справжній» 3G). Щоб юзати 3G, відмінний від Утела (який, в свою чергу, не підтримує GSM, що з його покриттям є безсенсовним), треба купувати якесь додаткове обладнання чи спеціальні телефони. я б хотів просто мати таку сім-картку, яка б працювала в гібридному режимі: UMTS/GSM (себто, там, де нема UMTS, щоб автоматично переходило на GSM). Є така можливість в Україні? Якщо так, буду вдячний за інформацію.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #8 : 2009-11-23 23:36:40 »
Off-topic:
prapor, тоді що ці частоти роблять в Міноборони, якщо вони непотрібні? я не знаю, нашо ці частоти військовим, але ніби читав, що це зв’язано з радарами. якщо ні, менше з тим, суть в тому, що в якомусь задрипаному Перемишлі чи Томашові Любельському 3G(UMTS) працює, а в нас досі тільки EDGE у столиці України (Утел не рахуємо).
Вони колись були зарезервовані для військових потреб. З 2006-го року відповідні частоти виділені саме як UMTS відповідним законом. Може й раніше було - не впевенний. От тільки перша комерційна реалізація цього протоколу була запущена 2001-го року. Для інформації: реально у нас воно почало з’являтись минулого року. Радіолокація у військових працює взагалі у інших диапазонах. Отже, пане любителю полаяти військових, вчить мат. частину та законодавство, бо виглядаєте потім цілковитим як політик.

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #9 : 2009-11-24 00:09:46 »
Off-topic:
Щоб юзати 3G, відмінний від Утела (який, в свою чергу, не підтримує GSM, що з його покриттям є безсенсовним), треба купувати якесь додаткове обладнання чи спеціальні телефони. я б хотів просто мати таку сім-картку, яка б працювала в гібридному режимі: UMTS/GSM?(себто, там, де нема UMTS, щоб автоматично переходило на GSM). Є така можливість в Україні? Якщо так, буду вдячний за інформацію.
Слідкуйте за новинами;)
« Змінено: 2009-11-24 00:11:21 від cadca »
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #10 : 2009-11-24 01:31:14 »
Off-topic:
я і слідкую :) домовилася — добре. але ще не запустила свою мережу :)
Цитата
Отже, пане любителю полаяти військових, вчить мат. частину та законодавство, бо виглядаєте потім цілковитим  як політик.
з ким не буває :)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #11 : 2009-11-24 10:19:38 »
Off-topic:
я і слідкую :) домовилася — добре. але ще не запустила свою мережу :)
- Люди добрі, ми самі не місцеві, підкажіть, будь ласка, де у вашому місці Life:) «бере»? © Народна мудрість.
/me на місці військових «віддав» би ці частоти раніше на інших умовах, але на армії зараз конче потрібні гроші. Тому й тягнеться. Насправді ті два стволи по 5 МГц якщо й зайняті, звільнять за годину - потрібен лише наказ.