Автор Гілка: Fedora 12  (Прочитано 9311 раз)

Відсутній coirius

• Кореспондент
  • дописів: 175
  • ArchLinux
Re: Fedora 12
« Відповідей #45 : 2009-11-21 21:30:15 »
Величина, яка ніколи не міняється, називається константа.
А як це все разом називається? Правильно, величина. Отже, не доцільніше вжити узагальнений термін? ;)
у математиці та інших точних науках це наз. константа

Жорж

• Гість
« Відповідей #46 : 2009-11-21 23:08:32 »
[vlisivka@apollo gjs-ліниві обчислення]$ ./test.js
3
5
Так краще? :-)

Ой, ви тут один? Тоді перепрошую. :-)

Ну, я не гадав, що Ви настільки оригинальний, що процитувавши виключно моє повідомлення, питатимете "Так краще? :-)" в когось іншого.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3822
  • Програміст
« Відповідей #47 : 2009-11-21 23:15:21 »
Величина, яка ніколи не міняється, називається константа.
А як це все разом називається? Правильно, величина. Отже, не доцільніше вжити узагальнений термін? ;)

Та будь ласка: змінна величина, постійна величина.
[Fedora Linux]

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #48 : 2009-11-27 22:33:16 »
Казала мені мама: »Не оновлюй Федору відразу після випуску!« Чого я її не слухався?

Якщо коротко:
1. Новий драйвер Нуво — це «вирізано цензурою». Дякуючи йому в мене спершу не запустилися ікси, а потім, коли я видалив xorg.conf, ікси страшенно гальмували, з’їдаючи 100% CPU. На щастя, є інструкція з вимкнення цього щастя, і повернення до старого доброго nv:
http://rpmfusion.org/Howto/nVidia#head-205aab6f190d363e3915c0fa2e0681fc392aaeb6
2. Офіційної підтримки пропрієнтарного драйвера kmod-nvidia немає, але можна встановити з репозиторія RPM Fusion Updates Testing: http://rpmfusion.org/Howto/nVidia

Тільки пакунок має бути kmod-nvidia-версія вашого ядра-щось таке, бо просто kmod-nvidia хоче ядро, якого ще в офіційних репозиторіях нема.

3. При запуску модуль nvidia.ko видав якісь помилки на півсторінки (через які його ще офіційно не випущено), але компіз у мене працює як треба, тому будемо вважати, що драйвер ок.

4. щось в новому Xorg з перемикалкою мов зробили, не можу зрозуміти що. В Ґномі увесь час з’являється розкладка US English, хоча я її видаляю. Хтось стикався, знає, як пофіксити?
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3640
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #49 : 2009-11-28 11:11:57 »
Щодо проблем з NVidia, їх було вирішено завдяки основному розробнику драйверів (Аарону Платнеру). Як завжди всі гнали на NVidia, а проблема була у XOrg. Загалом список відомих вад і вирішень наведено тут.

Спробуйте встановити новий XOrg.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #50 : 2009-11-28 17:36:02 »
дякую за пораду. поки що все більш-менш працює: наразі та помилка на старті драйвера ніяк себе не проявляє. але буду мати на увазі.

Цитата
Загалом список відомих вад і вирішень наведено тут.
там чомусь тільки про KDE написано, хоча в мене проблема була і в Ґномі. Як я написав, після видалення драйвера nouveau все запрацювало, як треба.

Зрозуміло, що від пропрієтарних драйверів треба позбуватися, але ж не таким коштом :)
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3640
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #51 : 2009-11-28 19:12:51 »
дякую за пораду. поки що все більш-менш працює: наразі та помилка на старті драйвера ніяк себе не проявляє. але буду мати на увазі.

Цитата
Загалом список відомих вад і вирішень наведено тут.
там чомусь тільки про KDE написано, хоча в мене проблема була і в Ґномі. Як я написав, після видалення драйвера nouveau все запрацювало, як треба.

Зрозуміло, що від пропрієтарних драйверів треба позбуватися, але ж не таким коштом :)
Готуйтеся: наступна версія (LTS) Ubuntu Lucid Lynx типово встановлюватиме саме nouveau.

Проблеми описано для KDE, оскільки у KDE просто неможливо було працювати: будь-яке розкриття меню на 10-20 секунд заморожувало систему. Якщо ви пориєтеся у багзіллі Arch, виявиться, що на глибинному рівні для GNOME все було ще гірше. Відкриття 4-5 зображень з великою роздільною здатністю у GIMP призводило до падіння X-сервера.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you