Автор Гілка: Випущено Bluefish 2.0  (Прочитано 2460 раз)

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3640
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Випущено Bluefish 2.0
« : 2010-02-16 07:40:01 »
Після 16 проміжних випусків та 3 тестових версій випущено нову основну версію текстового редактора, зорієнтованого на веб-розробку, Bluefish.

У Bluefish передбачено багато можливостей, у наведеному нижче списку подано огляд лише найважливіших та особливих можливостей.
  • Невибагливий до ресурсів — Bluefish створено дуже економним, наскільки це можливо для редактора з графічним інтерфейсом. Bluefish використовує десь 30%-45% об’єму пам’яті, потрібного для роботи інших популярних редакторів для веб-розробки.
  • Швидкий — запуск Bluefish дуже швидкий (навіть на нетбуці). Програма здатна завантажувати сотні файлів за лічені секунди.
  • Інтерфейс з ідеологією What You See Is What You Need (бачимо лише те, що потрібно).
  • Інтерфейс роботи з багатьма документами, програма здатна без проблем відкрити більше ніж 500 документів (автори відкривали >10000 документів одразу).
  • Підтримка роботи з проектами. Ви можете працювати над декількома проектами одразу — програма автоматично запам’ятовуватиме та відновлюватиме параметри кожного з проектів.
  • Підтримка роботи з віддаленими файлами за допомогою gnome-vfs (залежно від налаштувань gnome-vfs, можна працювати з FTP, SFTP, HTTP, HTTPS, WebDAV, Samba та іншими системами). У поточній версії (2.0) для відкриття віддалених файлів використано GIO/GVFS.
  • Потужні можливості з пошуку з заміною. Можна використовувати формальні вирази POSIX і Perl, а також виконувати заміну за шаблоном.
  • Рекурсивне відкриття файлів на основі шаблонів назв файлів та/або їх вмісту.
  • Необмежені можливості зі скасування або повторення дій.
  • Придатне до налаштування підсвічування синтаксису на основі формальних виразів Perl з підтримкою підшаблонів для C/C+, ChangeLogs, CSS, CFML, D, gettext PO, HTML, Java, JavaScript, JSP, Octave/MATLAB, Pascal, Perl, PHP, Python, R, Ruby, Shell, SQL, Tcl, XML,
  • Згладжування тексту у вікні редактора.
  • Підтримка багатьох кодувань символів. Внутрішня обробка даних у Bluefish відбувається у UTF8, але редактор може зберігати документи у бажаному кодуванні.
  • Нумерування рядків, закладки та чудові функціональні можливості з пошуку.
  • Панель інструментів HTML та спадні меню.
  • Чудові майстри створення частин документів HTML: таблиць, фреймів тощо.
  • Діалогові вікна для багатьох теґів HTML з усіма можливими параметрами.
  • Діалогове вікно вставлення зображень.
  • Можливості з автоматичного створення мініатюр та пов’язаних з ними посиланнями початкових зображень.
  • Пакетне створення мініатюр для сторінок фотоальбомів або знімків вікон.
  • Панель інструментів користувача для пришвидшення доступу до найпотрібніших можливостей.
  • Сумісність з правилами побудови інтерфейсів програм GNOME та KDE.
  • Можливість прив’язки власних діалогових вікон, шаблонів пошуку з заміною до клавіатурних скорочень для пришвидшення процесу розробки.
  • Можливість інтеграції зовнішніх програм, зокрема make, lint, weblint, xmllint, tidy, javac або ваших власних програма та скриптів для додаткової обробки тексту та виявлення помилок.
  • Можливість інтеграції зовнішніх фільтрів для обробки вашого документа (або поточного позначеного фрагмента тексту) за допомогою sort, sed, awk або вашого скрипту.
  • Панель перегляду довідника з функцій, зокрема файлів довідника для PHP, CSS, Python і HTML.
  • Повний переклад українською.
  • Автоматичне закриття теґів для документів HTML і XML.
  • Передбачено версії для всіх популярних операційних систем.

Домашня сторінка програми
Відеодемонстрація
Пакунок з кодами програми
« Змінено: 2010-03-19 12:19:31 від lvm »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній my3uka

• Новачок
  • *
  • дописів: 5
Re: Випущено Bluefish
« Відповідей #1 : 2010-02-16 11:20:49 »
а якщо у мене уже стоїть попередня версія, я можу просто оновити редактор чи потрібно зносити  йоно і поновому ставити???

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3640
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #2 : 2010-02-16 11:47:48 »
а якщо у мене уже стоїть попередня версія, я можу просто оновити редактор чи потрібно зносити  йоно і поновому ставити???
Якщо у Вас LFS, доведеться зносити попередню версію і ставити з нуля.

Якщо ні, про все має потурбуватися інструмент керування пакунками.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #3 : 2010-02-16 14:28:18 »
Ех, ліньки збирати. Дочекаюся, доки за мене це зроблять в Мандріві.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3822
  • Програміст
Re: Випущено Bluefish 2.0
« Відповідей #4 : 2010-03-19 12:43:24 »
У Федориному Rawhide (Cириця: http://www.slovnyk.net/index.php?swrd=%F1%E8%F0%E8%F6%FF ) вже є, тільки що поставив. Чесно кажучи, мені mc і Екліпс більше подобаються - там потрібно значно менше мишкою човгати.
[Fedora Linux]