Автор Гілка: Red Hat Enterprise Linux 6 public beta  (Прочитано 11087 раз)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Re: Red Hat Enterprise Linux 6 public beta
« Відповідей #15 : 2010-04-22 20:25:51 »
Ну, так, тест-драйв авто - це теж як рекламна акція. Я поки не мав власного доступу в інтернети, вважав, що вони мені і непотрібні. Потім в університеті спробував.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #16 : 2010-04-22 20:39:54 »
Ну, так, тест-драйв авто - це теж як рекламна акція. Я поки не мав власного доступу в інтернети, вважав, що вони мені і непотрібні. Потім в університеті спробував.
Все ж є різниця. Середньому користувачу *бунти потрібен бровзер, чятик і щоб було чим порнуху подивитись. Принаймні, цільова аудиторія саме така, і з врахуванням цього її розробляють. Дуже вузький клас задач. І, до речі, я не кажу що це погано.

Користувачі Debian (особливо це стосується stable), CentOS etc - це вже зовсім інші люди. Як правило, це організації, які не вважають за потрібне тратитись на підтримку платформи. Що виливається у найм професіонала, котрий і займається цим локально. Інколи голосно матюкаючись.

Щодо користувачів сабжу - це організації, які вважають більш вигідним економічно платити за стабільність в рамках заявленого функціоналу безпосередньо вендору. Зекономлений час і гроші можна пустити на досягнення цілей організації.

Резюме: людина ставить ОС, вже знаючи, навіщо вона їй. Окрім студентів=)
« Змінено: 2010-04-22 20:40:33 від Cthulhu »

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #17 : 2010-04-22 22:40:45 »
Red Hat це типу Debian тільки з підтримкою і RPM?
Ні, Debian це типу Ubuntu, але без сідниць, хоча обоє потребують бубна. Red Hat — без сідниць і без бубна. Якось так.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #18 : 2010-04-22 23:04:07 »
Red Hat — без сідниць і без бубна. Якось так.
Справді? Треба спробувати, може нарешті злізу з кокаїну на героїн Debian.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #19 : 2010-04-22 23:11:30 »
Цитата
Щодо користувачів сабжу - це організації, які вважають більш вигідним економічно платити за стабільність в рамках заявленого функціоналу безпосередньо вендору. Зекономлений час і гроші можна пустити на досягнення цілей організації.
Ну от я навів вище посилання на TOP500. Там немає ніякого дебіана :)
Наприклад, у CERN-і (центр, який збудував Великий зіштовхувач гадронів, він же «колайдер») юзають власний дистр Scientific Linux, який є дещо модифікованим CentOS-ом, який є перекомпільованим Ред Хетом :)

Цей же дистр юзається на більшості кластерів і суперкомп’ютерів, що входять до європейського ґріду. Взагалі, на обчислювальних комп’ютерах чомусь переважають дистри, що базуються на RH.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #20 : 2010-04-22 23:22:29 »
Справді? Треба спробувати, може нарешті злізу з кокаїну на героїн Debian.
У серверному розумінні.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #21 : 2010-04-22 23:45:46 »
Знайомий RHCT казав, що RHEL не обов'язково ставити на сервер - можна юзати і на десктопі, власне для цього там є четверті кеди.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #22 : 2010-04-23 09:56:15 »
Знайомий RHCT казав, що RHEL не обов'язково ставити на сервер - можна юзати і на десктопі, власне для цього там є четверті кеди.
авжеж, тільки не бачу сенсу. Для десктопів є Федора.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #23 : 2010-04-23 13:25:17 »
Flame:
Для десктопу там є гном, кеди там взагалі невідомо для чого=)
Сміх-сміхом, але гном теж можна розглядати як серверну компоненту. Я колись писав код для автоматичного розгортання Selenium-сервера і виявив, що з гномом це потребує мінімальних зусиль. Тому що його конфігурація прекрасно скриптується через gconf.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3640
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #24 : 2010-04-23 13:45:16 »
Flame:
Боюся, там і GNOME зовсім ні до чого, особливо новітній 3.0 з Shell, яка автоматично не вирубається, якщо немає 3D-прискорення (просто вішає систему). Якщо вже так хочеться, достатньо самого gconf.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #25 : 2010-04-23 13:54:38 »
Flame:
Боюся, там і GNOME зовсім ні до чого, особливо новітній 3.0 з Shell, яка автоматично не вирубається, якщо немає 3D-прискорення (просто вішає систему). Якщо вже так хочеться, достатньо самого gconf.
I loled=)

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #26 : 2010-04-26 11:08:49 »
тільки не бачу сенсу. Для десктопів є Федора.
Centos!!!
Федора - для глюків, а не десктопів  ;D
/me має на роботі гібрид Центоса та Федори - наче нормально працює і десктоп годящий.
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #27 : 2010-04-26 12:39:55 »
Цікаво, коли вийде CentOS 6?
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #28 : 2010-04-29 15:17:07 »
От горе. Скачав я той RHEL6, записав на болванку, вирішив поставити. В мене є старий 40ГБ вінчестер, який просто був через BIOS відключений. Увімкнув, запустився з диску, успішно встановив, віддавши капелюшку весь носій на його розсуд. Потім перезавантажуюся, BIOS проходить POST, визначає наявні носії, доходить до вищезгаданого, пише:
Seagate Barracuda такий-то, S.M.A.R.T. capable and status OK. (це він на всі таке пише)
І зависає. Ні входу в setup, реагує лише на ctrl+alt+del. Скидав параметри на safe - нічого. Відключив геть, поки залишив на кращі часи.
P.S. Вінчестер до цього працював бездоганно і використовувався допоки я не придбав 320-ку.
« Змінено: 2010-04-29 15:22:37 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #29 : 2010-04-29 16:28:32 »
От горе. Скачав я той RHEL6, записав на болванку, вирішив поставити. В мене є старий 40ГБ вінчестер, який просто був через BIOS відключений. Увімкнув, запустився з диску, успішно встановив, віддавши капелюшку весь носій на його розсуд. Потім перезавантажуюся, BIOS проходить POST, визначає наявні носії, доходить до вищезгаданого, пише:
Seagate Barracuda такий-то, S.M.A.R.T. capable and status OK. (це він на всі таке пише)
І зависає. Ні входу в setup, реагує лише на ctrl+alt+del. Скидав параметри на safe - нічого. Відключив геть, поки залишив на кращі часи.
P.S. Вінчестер до цього працював бездоганно і використовувався допоки я не придбав 320-ку.
А де саме зависає? Ядро вантажиться? Що за залізо?