Автор Гілка: Заморожено Debian 6.0 «Squeeze»  (Прочитано 2294 раз)

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
Заморожено Debian 6.0 «Squeeze»
« : 2010-08-07 13:13:05 »
На конференції «Debconf10» у Нью-Йорку було оголошено про замороження Debian 6.0 "Squeeze".

Це означає, що вся робота зараз буде сконцентрована на підготовці дистрибутива до випуску. До сховища більше не приймаються нові програми та зміни, що додають новий функціонал. Основна робота ведеться над усуненням вад.

Нове в Debian 6.0 "Squeeze":
  • Графічні середовища: Gnome 2.30.0,  KDE 4.4.5, LXDE 0.5.0, XFCE 4.6.2.
  • X.org 7.5.
  • OpenOffice.org 3.2.1.
  • Поточні стабільні версії серверних програм: Apache 2.2.16, PHP 5.3.2, MySQL 5.1.48, PostgreSQL 8.4.4 and Samba 3.4.
  • Інтерпретатори і компілятори: Python 2.6 and 3.1, Perl 5.10, GHC 6.12 and GCC 4.4.
  • DKMS — середовище для генерації модулів ядра, вихідні тексти яких не знаходяться в дереві джерельних текстів Linux (the Linux kernel source tree).
  • Упорядкування скриптів запуску з використанням залежностей (insserv), дозволяє паралельне виконання скриптів і пришвидшення завантаження системи.

До того ж, "Squeeze" буде першим GNU/Linux дистрибутивом, який пропонує альтернативне ядро в офіційній поставці.  Ядро FreeBSD буде доступне для платформ amd64 та i386.

Debian News: http://www.debian.org/News/2010/20100806
« Змінено: 2010-08-10 10:38:10 від Re. »
Best regards,
nickat

Відсутній peinguin

• Літератор
  • дописів: 1419
Re: Заморожено Debian 6.0 «Squeeze»
« Відповідей #1 : 2010-08-07 20:30:12 »
Вибачайте за нубське питання. майже рік юзаю тільки лінукс і не розумію різниці між графічним і стільниковим середовищем. Хто пояснить?

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3640
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #2 : 2010-08-07 20:43:43 »
Вибачайте за нубське питання. майже рік юзаю тільки лінукс і не розумію різниці між графічним і стільниковим середовищем. Хто пояснить?
Коротке пояснення від координатора перекладу GNOME.
Діючі особи:
Максим Дзюманенко — координатор перекладу GNOME, Fedora, OO.o.
Юрій Чорноіван — координатор перекладу KDE, учасник команди перекладачів Fedora.

Далі за гілкою обговорення.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній peinguin

• Літератор
« Відповідей #3 : 2010-08-07 21:00:05 »
 ::) всерівно не дійшло.  :-[  
 :-/
 :'(

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #4 : 2010-08-08 02:07:42 »
еее, це помилка, я її виправив у «Відстійнику», але пан нікат чомусь опублікував з помилкою.

Стільникових середовищ не існує в природі. Слово «стільниковий» походить від слова «стільник», що англійською перекладається як cell, російською — ячейка, сота, польською — komórka.

Є стільничне (від слова «стільниця») середовище — це графічне середовище, де є стільниці (Desktop, рабочий стол, pulpit). Графічне середовище — це все, що завгодно, як зі стільницями, так і без них. Я не впевнений, чи KDE4 тепер можна назвати стільничним середовищем, адже там тепер по-іншому все влаштоване. Словом, стільничне чи графічне (середовище) — це два варіанти перекладу англійського Desktop Environment.
« Змінено: 2010-08-08 02:08:28 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній peinguin

• Літератор
« Відповідей #5 : 2010-08-08 02:19:02 »
дякую за роз’яснення. Бачу не мені одному не спиться... не спиться... не спиться б мені.

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
« Відповідей #6 : 2010-08-08 13:18:05 »
стільникове, стільничне, графічне...  Squeeze заморозили!!!  :)

Якщо я правильно зрозумів пана yurchor: координатор перекладів GNOME наполягає на «графічне», в KDE та XFCE кажуть «стільничне». Що там в LXDE, гадки не маю...  Тому я використав обидва терміни, щоб нікому прикро не було.  «Стільникове» зі «стільничним» переплутав правда.
Best regards,
nickat