Автор Гілка: Перша розробницька версія Diaspora  (Прочитано 4105 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Опубліковано код першої розробницької версії відкритої соціальної мережі Diaspora. Ця версія поки що не придатна для користування, але вже має такі можливості:
— поділ друзів на групи (aspects), для кожної з яких можна показувати різні статусні повідомлення та світлини;
— можна додавати друзів з будь-яких серверів, де встановлена Diaspora;
— завантажувати світлини;
— шифрування всього трафіку, крім світлин;

У жовтні має вийти перша публічна альфа-версія, де буде також об’єднання з Фейсбуком, локалізація та переносність даних.

Прес-реліз
Сторінка проекту
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
Re: Перша розробницька версія Diaspora
« Відповідей #1 : 2010-09-18 16:19:13 »
Ідея цікава, але однаково потрібен центральний сервер, який усі ці дані про контакти буде містити. Та й недоліком може бути часте гепання віддалених серверів, але ідея заслуговує на похвалу. До того ж, Facebook API вже підтримує роботу з іншими службами, приміром, можна найти друзів через свій профіль у google, icq тощо.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #2 : 2010-09-18 16:34:00 »
В jabber же немає централізованого сервера, але спілкування користувачів різних серверів можливе.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #3 : 2010-09-18 16:57:51 »
Ідея цікава, але однаково потрібен центральний сервер, який усі ці дані про контакти буде містити. Та й недоліком може бути часте гепання віддалених серверів, але ідея заслуговує на похвалу. До того ж, Facebook API вже підтримує роботу з іншими службами, приміром, можна найти друзів через свій профіль у google, icq тощо.
центральний сервер не потрібен. в цьому і є принципова різниця з ФБ. ну і ще ці групи приватності.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #4 : 2010-09-19 02:28:42 »
Навіть так. Тоді чекай на повідомлення «сервер мого друга в ауті» як звичне.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #5 : 2010-09-19 12:21:36 »
Не згоден. В jabber, принаймні, таке явище бачив вкрай рідко - з jabber.te.ua.
Тобто, існуватимуть популярні, досить стабільні, сервери, на яких ошиватиметься основна маса народу.
Хоча, той же jabber не такий уже і децентралізований, переважна більшість мого ростеру сидить на gtalk.  :)
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #6 : 2010-09-19 14:27:32 »
Ну фотосервіс порівнювати з джабером якось не дуже — не те навантаження та обсяги.
« Змінено: 2010-09-19 14:30:39 від Re. »

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #7 : 2010-09-19 15:46:41 »
Ну і що?
Так, поставити ejabberd може кожен охочий, маючи за душею навіть самий недорогий віртуальний сервер, або, навіть, на домашній машинці з DynDNS, за умови наявності гарного з'єднання з інтернетами.
Тут же доведеться мати виділений сервер, може, навіть, не один.
Врешті, якщо говорити про обсяги та завантаження - то вконтактик чомусь не падає, хоч народу там дай Боже.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #8 : 2010-09-19 16:33:12 »
ви хочете сказати, що в популярних соціальних мережах немає даунтаймів?

взагалі, не зрозуміло, що хоче довести пан Re? Електронна пошта, прецінь, теж є децентралізованою, а моя інститутська скринька має менше даунтаймів, ніж Gmail.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #9 : 2010-09-19 16:54:18 »
Ні разу не бачив даунтайм гмила, хоча заперечувати не стану.
А Re. - ну він у нас такий завзятий сперечальник, ще за часів граматичних баталій в новинах, коли Owl перетворився на Сусіда.  :)
« Змінено: 2010-09-19 16:56:05 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #10 : 2010-09-19 21:50:04 »
Я нічого не доводжу, просто якщо вдома ставити сервер буде кожен охочий, то не думаю, що це буде більш стабільно, ніж централізовані соціальні мережі, які, власне, й працюють над стабільністю — це їхній, так би мовити, хліб. Хоча, з іншого боку, для параноїків і власників авторського права — бездоганний варіант.

Якщо чесно, мене дивує сама мотивація створення подібного. З таким же успіхом можна створити окремий сайт на будь-якому іншому рушії і прибити туди можливість друзів, коментарів тощо з фейсбуків, вконтактів — їхнє API дозволяє.

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
« Відповідей #11 : 2010-09-25 14:50:09 »
Торенти, навантаження є, не падають і все гуд,тому навіть якщо буде дуже популярним (що трохи сумнівно - адже опер сорс у нас не популярний) не думаю, що будуть проблеми з навантаженням.

Відсутній v.2.1

• Письменник
  • дописів: 639
« Відповідей #12 : 2010-09-27 22:44:57 »
Торенти теж висять без роздачі.
Не знаю чи є десь подібні проекти без центральної підтримки, поки що переконливі приклади не прозвучали. Ну я думаю теж не наївні хлопці сидять і якось собі це все уявляють.
Стосовно популярности, то щоб її досягти доведеться робити синхронізацію з мордокнигами і моямісцями, бо инакше буде як зі скайпом на якому всі сидять, тому що на ньому всі сидять.
Є ще опенсорсні проекти які можуть сприяти легкому переходу. З FOAF, не потрібно буде кожного разу вводити типові поля про друзів, інтереси, контакти і т.д, а якщо це все ще синхронізуватиметься, то різні соцмережи взагалі не будуть перешкодою для спілкування.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #13 : 2010-09-27 23:53:54 »
Цитата
Стосовно популярности, то щоб її досягти доведеться робити синхронізацію з мордокнигами і моямісцями, бо инакше буде як зі скайпом на якому всі сидять, тому що на ньому всі сидять.
та ладно, всі. ґуґл посприяв популярності джябера, а ще вони навіщось викупили SIP-провайдера Gizmo5, що дає підстави сподіватися, що вони попіарять і SIP колись.

Відсутній yvh

• Дописувач
  • **
  • дописів: 56
« Відповідей #14 : 2010-09-28 17:23:09 »
та ладно, всі. ґуґл посприяв популярності джябера, а ще вони навіщось викупили SIP-провайдера Gizmo5, що дає підстави сподіватися, що вони попіарять і SIP колись.

Цитата
Thanks for visiting Google Voice. We're not yet open for users outside the US, but are planning to expand our service to additional countries in the future.

Воно?