Автор Гілка: Родовід 0.3.2  (Прочитано 3807 раз)

Відсутній Khariton

• Дописувач
  • **
  • дописів: 62
Родовід 0.3.2
« : 2010-12-12 12:40:02 »
Світ побачив нову версію програми для побудови родоводів.
Головні зміни в новій версії:
  • виправлено помилку формату файла .rid у версії для Windows (розробка під Windows тільки почалась);
  • тепер у програмі використовується лише Tk GUI. Wx тепер не потрібен;
  • розроблено власний файловий діалог та використовуються власні діалогові вікна, а не вбудовані в Tk;
  • додано можливість показу світлин з галереї в оригінальному розмірі;
  • на мапі при наведенні на особу показується її ПІБ;
  • додано можливість додавати населені пункти в базу населених пунктів та прив'язувати їх посиланнями до мап (наприклад, wikimapia.org). Ці посилання будуть використовуватися при експорті родоводу в HTML;
  • покращено імпорт GEDCOM файлів. Тепер результат імпорту виглядає значно краще;
  • пакування та розпакування проекту в архів tar;
  • Файли локалізації винесено з коду програми в окремі файли;
  • виправлено помилки пов'язані з нелатинськими назвами файлів для обох платформ;
  • до перекладів додано німецьку мову.
Звантажити останню версію програми можна за цією адресою.

Там же можна побачити знімки інтерфейсу програми або опублікувати помилки чи побажання у розвитку програми.
« Змінено: 2010-12-12 13:03:58 від Re. »

Олексій

• Гість
Re: Родовід 0.3.2
« Відповідей #1 : 2010-12-17 14:28:59 »
Дуже цікава програма.
Давно шукав щось таке. Щоб було попростіше, та інформація вся відразу відображалася.
Тільки з встановленням на дистрибутив ALT Linux виникли маленькі труднощі. Але все добре, в ручному режимі встановив, все працює.
Питання в іншому, почав створювати дерево.
Але ж немає в програмі пунктів про розлучення. І виходить якась "шведьска" сім'я :) Всі з усіма одружені  ;D

Додайте, будь ласка, зв'яки про розлучення у програмі ;)

Відсутній Khariton

• Дописувач
  • **
« Відповідей #2 : 2010-12-17 15:18:13 »
Справа в тому, що я не впевнений, що такий параметр взагалі підтримується стандратом родоводів. Я намагаюся притримуватися сумісності з форматом GEDCOM і не пам"ятаю, що там є дата розриву шлюбу.
Шлюб може бути, а може й ні. Діти можуть бути, а можуть й не бути. Проте головна задача родоводу - вказати хто від кого походить. А чи жили вони потім у злагоді до самої смерті - це скоріше мало кого бентежить. Це як правило пишуть в описі про особу - її історичний шлях.
Але щоб не завантажувати історичні факти розлученнями, думаю, що можна буде додати параметр "Нотатки до шлюбу", де можна описати будь-що на кшталт скільки днів шлюб протримався, скільки гостей було на весіллі і скільки баянів було порвано при розлученні. Особливо якщо цей параметр підтримується форматом GEDCOM.

А щодо АльтЛінуксу - що не спрацювало(він наче deb теж)? Можете одписати що ставилося руками і чому?

Олексій

• Гість
« Відповідей #3 : 2010-12-21 16:40:19 »
Справа в тому, що я не впевнений, що такий параметр взагалі підтримується стандратом родоводів. Я намагаюся притримуватися сумісності з форматом GEDCOM і не пам"ятаю, що там є дата розриву шлюбу.
Шлюб може бути, а може й ні. Діти можуть бути, а можуть й не бути. Проте головна задача родоводу - вказати хто від кого походить. А чи жили вони потім у злагоді до самої смерті - це скоріше мало кого бентежить. Це як правило пишуть в описі про особу - її історичний шлях.
Але щоб не завантажувати історичні факти розлученнями, думаю, що можна буде додати параметр "Нотатки до шлюбу", де можна описати будь-що на кшталт скільки днів шлюб протримався, скільки гостей було на весіллі і скільки баянів було порвано при розлученні. Особливо якщо цей параметр підтримується форматом GEDCOM.

А щодо АльтЛінуксу - що не спрацювало(він наче deb теж)? Можете одписати що ставилося руками і чому?

Вашу думку зрозумів. Мабуть Ви праві стосовно всіх можливих зв'язків.
Тоді коменти потрібні (нотатки) ;)

ALT Linux - rpm-based. Просто в ньому стоїть apt-get (а не yum) :) це багатьох плутає :) Він пішов від Mandrake, який в свою чергу пішов від redhat :)

Відсутній Khariton

• Дописувач
  • **
« Відповідей #4 : 2010-12-21 17:37:23 »
ага... от чому перевіряючи чи є апт-гет в системі мій інсталятор дав збій...
а як виглядає uname -a для альта? або якою командою можна побачити що це альт?

Якщо будуть якісь ще пропозиції - пишіть буду дороблювати з часом.