Автор Гілка: Новорічний номер журналу UserAndLINUX - v11.01 (5)  (Прочитано 6749 раз)

Відсутній ocean

• Новачок
  • *
  • дописів: 34
  • I Love YaBB 2!
Як і завжди, журнал розрахований в першу чергу на простих користувачів, але в той же час буде цікавий і професіоналам.
Головним подарунком цього номера — більше десятка авторських статей, унікальних оглядів, ексклюзивних інтерв'ю:
  • ексклюзивне інтерв'ю із засновником дистрибутиву DeepStyle, що стоїть ще біля витоків Лінукс руху в Україні, широко відомого, як Старий Хотабич;
  • ви зможете ознайомитися з відмінним рішенням «коли Лінукса не вистачає» — Wine. ВПЗ, що дозволяє користувачам систем подібним до Unix виконувати програми MS Windows;
  • добірка кращих планувальників завдань, які ідеально підійдуть для вас і вашого бізнесу;
  • огляд аудіопрогравачів і конвертерів під Linux;
  • стаття «з гарячих точок» розповість про особливості переходу шкіл на ОС Linux (м. Свободний, Амурська обл.).
  • рубрика Help розповість про особливості роботи і налаштування Ailurus — програми, призначеної для полегшення налаштування в роботі з Ubuntu;
  • Продовження знайомства з роботою в системі керування підприємством Дебет Плюс (у цьому номері докладно про склад і торгівлю).
А також пізнавальна стаття про «Класифікації вільного програмного забезпечення», яка роз'яснить і розставить всі крапки над розумінням ПЗ. І багато іншого цікавого матеріалу.

Перейти до сторінки журналу — http://ualinux.com/index.php/journal

З повагою, колектив UALinux.
« Змінено: 2011-01-07 18:19:36 від Re. »

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3640
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: Новорічний номер журналу UserAndLINUX - v11.01 (5)
« Відповідей #1 : 2011-01-06 00:01:50 »
Р**** від OSS (суміш френцузького з ніжегородським). Помилок десь такий же відсоток, що і у блогах гламур-дівиць.

Зробіть для наступного номеру статтю з назвою «Класифікації інструментів перевірки правопису», яка роз’яснить і розставить всі крапки над розумінням елементарної грамотності у «гарячих точках» Амурської області.

« Змінено: 2011-01-06 00:58:57 від lvm »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #2 : 2011-01-06 16:28:50 »
Помилок десь такий же відсоток, що і у блогах гламур-дівиць.
Це ви в Cthulhu, бачу, перейняли найкраще.  :)
Пропоную цьому пану (ocean) написати останнє китайське послання про істинне призначення гілок "Відстійник" та "Смітник" та обрати, куди відправлятимуться його повідомлення.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Yury_Bulka

• Графоман
  • дописів: 440
  • муз́ика
« Відповідей #3 : 2011-01-07 00:38:27 »
Р**** від OSS (суміш френцузького з ніжегородським). Помилок десь такий же відсоток, що і у блогах гламур-дівиць.

Зробіть для наступного номеру статтю з назвою «Класифікації інструментів перевірки правопису», яка роз’яснить і розставить всі крапки над розумінням елементарної грамотності у «гарячих точках» Амурської області.

Мовні помилки — це, на жаль, не рідкість у нашому інформаційному просторі. І не тільки мовні.
Грамотність дійсно треба популяризувати, але починати потрібно із себе (DLOU, Вікіпедія, ...).
А красномовна критика... теж часом корисно. Але... хай роблять свій журнал, думаю, це (значно) краще, ніж нічого.
http://freeUser.org.ua/ — колективний досвід із застосування вільних програм

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #4 : 2011-01-07 08:29:14 »
Мовні помилки — це, на жаль, не рідкість у нашому інформаційному просторі. І не тільки мовні.
Грамотність дійсно треба популяризувати, але починати потрібно із себе (DLOU, Вікіпедія, ...).
А красномовна критика... теж часом корисно. Але... хай роблять свій журнал, думаю, це (значно) краще, ніж нічого.
Вибачте, я терпів півтора роки: ніякого прогресу. Все там, де й було (гугло-переклад+ російськомовний журнал). Доки ми починаємо з себе (ви вже почали з себе?), хтось методично доливає дьогтю у бочки з медом (іноді дьогтю виявляється більше ніж було того меду). Миритися з цим неможливо і не слід. Ні тут, ні у Вікіпедії, ні будь-де.
You're not alone
All used up

r00t x

• Гість
« Відповідей #5 : 2011-01-07 17:51:04 »
Р**** від OSS...
Досить тривалий час ЛОУ був для мене пізнавальним ресурсом, потім став пізнавально-розважальним, тепер він розважально-пізнавальний. В математиці від перестановки доданків (додатків  ;D ) сума не змінюється, але це аж ніяк не стосується мого вишуканого таланьу написання. Цікаво що то за р**** таке. Мабуть ш0зь смішне, чи страшне  :-/ .

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #6 : 2011-01-07 17:55:42 »
Р**** від OSS...
Досить тривалий час ЛОУ був для мене пізнавальним ресурсом, потім став пізнавально-розважальним, тепер він розважально-пізнавальний. В математиці від перестановки доданків (додатків  ;D ) сума не змінюється, але це аж ніяк не стосується мого вишуканого таланьу написання. Цікаво що то за р**** таке. Мабуть ш0зь смішне, чи страшне  :-/ .
http://ragu.li/
You're not alone
All used up

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #7 : 2011-01-07 18:12:23 »
Yury_Bulka, зверніть увагу на текст новини - знизу підпис, що вона була редагована Re., тому із помилок залишилася лише абревіатура СПО. Насправді, їх там було більше - ми не такі вже і зануди, щоб плюватися на випадкову описку. ocean не вперше тут пише. Помилки характерні для російськомовної людини, яка користується ґуґлом для перекладу.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

r00t x

• Гість
« Відповідей #8 : 2011-01-07 18:15:39 »
? тю... Я думав що у журналі щось смішне. Викачав, пошукав - не знайшов.
---
Я так зрозумів що тема про тупо-автоматичний переклад англійський текстів і публікацію в журналі Ю&Л. Незна...

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #9 : 2011-01-07 18:20:05 »
В математиці від перестановки доданків (додатків  ;D ) сума не змінюється,...

Мушу з вами не погодитись. Наприклад це правило не діє для http://uk.wikipedia.org/wiki/Ряд_(математика) . Тому місцерозташування має значення...

тому із помилок залишилася лише абревіатура СПО.

А ламав голову над тим, що це таке... думав якась форма власності фірми чи підприємства... поки не прочитав оригінал на російській...  :)
« Змінено: 2011-01-07 18:23:32 від Ign1111 »
Linux. The future is open.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #10 : 2011-01-07 18:21:46 »
Мій недогляд, виправив. І розвели тут балачки про утиснення української.

r00t x

• Гість
« Відповідей #11 : 2011-01-07 18:24:40 »
Та вже зрозумів. Оригінального тексту цієї новІни :) не бачив. (Насправді мені якось дивно і не зрозуміло: Як славянські народи не розуміють мови сусідів? Мені цікаво чути Білорусів - так кульненько вони розмовляють - не мова а пісня :), росс. тож розумію, також прикольно чути Польську, Латвійську та інш. з тих країв. От тількт по дойчь я взагалі ніхт не понімать  :'( .

Відсутній Yury_Bulka

• Графоман
  • дописів: 440
  • муз́ика
« Відповідей #12 : 2011-01-08 16:15:17 »
Вибачте, я терпів півтора роки: ніякого прогресу. Все там, де й було (гугло-переклад+ російськомовний журнал). Доки ми починаємо з себе (ви вже почали з себе?), хтось методично доливає дьогтю у бочки з медом (іноді дьогтю виявляється більше ніж було того меду). Миритися з цим неможливо і не слід. Ні тут, ні у Вікіпедії, ні будь-де.

Я з Вами цілком згоден, будь ласка, не сприймайте моє повідомлення як критику у Ваш бік. Просто, як на мене, це — проблема глибша, ніж може здаватись, проблема культури, і її вирішення потребує методичної і системної роботи (в загальному сенсі); особисто мені важливо, щоб цей підхід базувався радше на підтримці грамотності, ніж на боротьбі із неграмотністю.

Проте, не сприймайте моє повідомлення як певну негативну оцінку Ваших дій, Ви дієте цілком правильно. Мої слова слід розуміти радше в загальному сенсі, ніж в конкретному.

І вибачте за офтоп.

Щодо «починати із себе»...
Звичайно, це — зовсім незначна частина того, що можна покращувати, і ще менша того, що потрібно покращувати. Але я й не ставлю собі за мету змінити усе. Лише роблю те, що мені дозволяє випадок.
http://freeUser.org.ua/ — колективний досвід із застосування вільних програм

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Відповідей #13 : 2011-01-18 13:37:09 »
Помилки характерні для російськомовної людини, яка користується ґуґлом для перекладу.
Та й російською жах суцільний -- власне, тому майже й не пропускаю на linux.kiev.ua, бо стільки здоров'я редагувати до прийнятного вигляду немає (лікарі заборонили нервувати), а на пару новин із приміткою "залишено авторський стиль" цей стиль ніяк не відреагував...

Щоб щось комусь нести, треба сперше собою зайнятися, факт.

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Відповідей #14 : 2011-01-18 13:43:16 »
щоб цей підхід базувався радше на підтримці грамотності, ніж на боротьбі із неграмотністю
Коли люди розуміють та вчаться, то це робить.  А коли їдуть собі далі й навіть не помічають, що їм вже й допомагали, й радили, й дорікали, й вже декілька років як -- то теж важкувато підтримувати (просто не бачиш вже сенсу), а знижувати рівень будь-якого ресурсу до вишезгаданого блогу -- теж ні до чого.

Ставлення до людей багато може змінити, але не все.