Автор Гілка: Фонд фінансування та підтримки ВПЗ  (Прочитано 10608 раз)

Відсутній dkorzhevin

• Новачок
  • *
  • дописів: 12
13 квітня 2011 в рамках співпраці з Європейським фондом вільних програмних засобів (Free Software Foundation Europe), Компанія Лінукс Саппорт засновує фонд фінансування проектів ВПЗ. Таким чином, кожен місяць буде складатися список програм, які будуть отримувати грошові перекази від компанії Лінукс Саппорт.

Варто зауважити, що гроші будуть перераховуватися безпосереднім розробникам вільних проектів, з використанням запропонованих ними платіжних систем. На сайті компанії будуть публікуватися звіти про перерахування з фонду.

Так, цього місяця гроші перераховані розробникам таких компаній і проектів ВПЗ:

Комплект ігор "Humble Frozenbyte Bundle", компанія Humble Bundle Inc.
Персональний органайзер OSMO (http://clayo.org/osmo/)

Докладніше.
« Змінено: 2011-04-13 12:36:24 від Re. »

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3822
  • Програміст
Re: Фонд фінансування та підтримки ВПЗ
« Відповідей #1 : 2011-04-13 12:22:40 »
А судді — хто?

Як відбирали проекти? Хто відбирав проекти? Чому це називається "фонд"? Чи є у цього фонду статут, керівники, фінансова звітність? Чи фінансово залежний цей фонд від якихось компаній чи навпаки — незалежний з окремим бюджетом, фінансовим планом вкладення грошей і розподілення прибутку і окремим керівником?

Так виглядає що невідома сума грошей була виділена невідомими людьми невідомим людям з невідомих причин тому що ВПЗ.
« Змінено: 2011-04-13 12:25:38 від lvm »
[Fedora Linux]

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #2 : 2011-04-13 12:40:29 »
Тут наче теж нічого не сказано. Може, забрати з новин? Бо надто підозріло.

Відсутній Dmitrey15

• Дописувач
  • **
  • дописів: 68
« Відповідей #3 : 2011-04-13 13:23:45 »
Ніяких запрошень щодо участі, ніякої інформації щодо обсягу фінансування. Здається, типовий дерибан грошей між своїми.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #4 : 2011-04-13 13:28:46 »
А судді — хто?

Як відбирали проекти? Хто відбирав проекти? Чому це називається "фонд"? Чи є у цього фонду статут, керівники, фінансова звітність? Чи фінансово залежний цей фонд від якихось компаній чи навпаки — незалежний з окремим бюджетом, фінансовим планом вкладення грошей і розподілення прибутку і окремим керівником?

Так виглядає що невідома сума грошей була виділена невідомими людьми невідомим людям з невідомих причин тому що ВПЗ.
фінансово залежний фонд — це не фонд, а фундація (FSF — фундація). Фонд — це організація, що має свої власні гроші.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #5 : 2011-04-13 13:55:47 »
фінансово залежний фонд — це не фонд, а фундація (FSF — фундація). Фонд — це організація, що має свої власні гроші.
І чим благодійний фонд різниться від фундації? ;)

White Trash

• Гість
« Відповідей #6 : 2011-04-14 17:59:36 »
А тепер те ж саме, тільки англійською=)

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Відповідей #7 : 2011-04-22 00:42:45 »
Знов собі піар...

В мене все те ж саме питання до Дмитра Коржевіна -- які проекти, принаймні один більше десяти ПК, зроблено lsupport?

Також можу додати, що сайт на джумлі для мене особисто є антитезою до слогана "досвід, якому Ви можете довіряти".  Тобто це типово для ледарів, яким краще не довіряти взагалі.  Виключення бувають, але зазвичай "з історичних обставин", тобто не той випадок.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #8 : 2011-04-22 01:10:22 »
А тепер те ж саме, тільки англійською=)
fund — фонд (International Monetary Fund — Міжнародний валютний фонд)
foundation — фундація (Free Software Foundation)

різниця між цими установами велика :)
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Pops

• Гість
« Відповідей #9 : 2011-04-22 10:35:14 »
Також можу додати, що сайт на джумлі для мене особисто є антитезою до слогана "досвід, якому Ви можете довіряти".  Тобто це типово для ледарів, яким краще не довіряти взагалі.
Joomla - гарна CMS і той факт, що на ній можна багато чого зробити швидко і без бубна не значить, що вона для ледарів. Очевидно, в людей є інші заняття, ніж колупати TYPO3 чи Plone. Я нічого не кажу за конкретний випадок з Linux Support, я кажу вцілому за Joomla.

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #10 : 2011-04-22 12:50:45 »
Joomla - гарна CMS
Вибачте, я займаюся ІТ-безпекою більш за десятиріччя й кажу з досвіду.  Казочки на ніч розповідайте комусь ще.

Pops

• Гість
« Відповідей #11 : 2011-04-22 15:17:32 »
Popsuote author=Pops link=1302685964/0#9 date=1303457714]Joomla - гарна CMS[/quote]
Вибачте, я займаюся ІТ-безпекою більш за десятиріччя й кажу з досвіду.  Казочки на ніч розповідайте комусь ще.[/quote]
І досвід роботи з джумлою ви, також, звісно, маєте.

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #12 : 2011-04-22 16:36:09 »
Popsuote [...] І досвід роботи з джумлою ви, також, звісно, маєте.
...як і досвід хостингу отих мамбожумл під mod_security, щоб хоч не кожен другий бразильский китаєць спокушався.

Ця команда не змогла вирости із дитячих панталончиків за останні років сім, на жаль.
« Змінено: 2011-04-22 16:36:47 від gvy »

Pops

• Гість
« Відповідей #13 : 2011-04-22 18:51:27 »
Ну, вибачте, за будь якою системою треба слідкувати — є оновлення, є рекомендації щодо налаштувань безпеки, врешті, дивитися які додатки ставиш — бо на погано написані припадає левова частка вразливостей жумли.

Відсутній gvy

• Письменник
Re: joomla
« Відповідей #14 : 2011-04-22 19:12:57 »
за будь якою системою треба слідкувати
З нормальними системами, які релізять адекватні досвідчені люди -- підстрибувати *набагато* менше.  Порівняний із joomla ступінь невігластва розробників пригадую хіба що в phpnuke (хто пам'ятає, той зрозуміє).

Зі згадуваною TYPO3 щось терміново робити раз на рік -- то вже забагато.  З Drupal десь так само.

врешті, дивитися які додатки ставиш — бо на погано написані припадає левова частка вразливостей жумли.
Левиціної частки вразливостей у core мені досить, щоб не дивитися у той бік.