Автор Гілка: Випущено Kdenlive 0.8.0  (Прочитано 5466 раз)

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3640
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Випущено Kdenlive 0.8.0
« : 2011-04-28 15:56:26 »
Команда розробників рада оголосити про випуск нової версії нелінійного відеоредактора Kdenlive. У новій версії ви зможете скористатися декількома новими можливостями (світлове графіті, накладання зображень з врахуванням перспективи, ротоскопічні ефекти). Покращено інтерфейс програми, додано можливості накладання кліпів, спостереження за рівнем звукового сигналу, вивід даних у форматі HDMI.

Як завжди, Kdenlive використовує всі можливості новітньої версії оболонки MLT (для збирання потрібна версія 0.7) та ефектів Frei0r (рекомендуємо скористатися версією 1.3).
Докладний список змін у Kdenlive 0.8.

Пакунки з кодом можна отримати за допомогою цієї сторінки.

На жаль, протягом створення цього випуску так і не сталося переходу під парасольку проекту KDE, але такий перехід планується найближчим часом разом з перенесенням довідника з програми на UserBase та переведенням коду на git KDE.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: Випущено Kdenlive 0.8.0
« Відповідей #1 : 2011-04-28 17:56:55 »
він уже перестав падати? я колись пробував, але було дуже глючне воно, і зупинився на PiTiVi. Хоча в Kdenlive більше можливостей.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Dupuis

• Новачок
  • *
  • дописів: 17
« Відповідей #2 : 2011-04-28 18:48:44 »
Ооо, модери тут чистять навіть банальні фразочки. НЕ дивно, що тут життя вирує.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #3 : 2011-04-28 18:51:25 »
він уже перестав падати? я колись пробував, але було дуже глючне воно, і зупинився на PiTiVi. Хоча в Kdenlive більше можливостей.
PiTiVi засновано на славному «стабільністю» GStreamer, тому він, на жаль, майже нічого не вміє. Можливо, ситуацію змінить цьогорічний GSoC, але надії на це не дуже великі.

Kdenlive традиційно падучий у одному дуже популярному дистрибутиві (Ubuntu). Причиною цього є те, що розробники дистрибутива ігнорують рекомендації розробників Kdenlive щодо основного модуля обробки (MLT). На MLT засновано одне з дітищ, якими пишається Ubuntu — OpenShot, тому версії MLT у сховищах підганяють під OpenShot, а не Kdenlive. Якщо потрібні докази, я наведу відповіді Дена Деннеді (одного з авторів Kdenlive і супровідника MLT та Frei0r) на подібні закиди.

У мене Kdenlive не падав ні разу за останні півтора роки, доки я його супровджував. Я збираю MLT, ffmpeg, frei0r та Kdenlive сам.
« Змінено: 2011-04-28 18:56:21 від yurchor »
You're not alone
All used up

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #4 : 2011-04-28 18:52:11 »
Ооо, модери тут чистять навіть банальні фразочки. НЕ дивно, що тут життя вирує.
Це ви про що? Ваш коментар залишився у відстійнику, ніхто його не вилучав.
You're not alone
All used up

Відсутній Dupuis

• Новачок
  • *
  • дописів: 17
« Відповідей #5 : 2011-04-28 19:25:56 »
Kdenlive традиційно падучий у одному дуже популярному дистрибутиві (Ubuntu). Причиною цього є те, що розробники дистрибутива ігнорують рекомендації розробників Kdenlive щодо основного модуля обробки (MLT). На MLT засновано одне з дітищ, якими пишається Ubuntu — OpenShot, тому версії MLT у сховищах підганяють під OpenShot, а не Kdenlive. Якщо потрібні докази, я наведу відповіді Дена Деннеді (одного з авторів Kdenlive і супровідника MLT та Frei0r) на подібні закиди.
Тут "людська" версія mlt для Ubuntu?
P.S. А чого плеєр в kdenlive ледве грає? Який вивід поставити? Чи то проблема глючного kde в Ubuntu?
Блоб нвідіа.
« Змінено: 2011-04-28 19:27:52 від Dupuis »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #6 : 2011-04-28 19:28:11 »
тобто відповідь на моє питання: так, він досі глючний, і з міркувань ненависті до Убунту розробники не будуть нічого з цим робити?
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #7 : 2011-04-28 19:28:13 »
Тут "людська" версія mlt для Ubuntu?
Там мінімально можлива версія. Краще скористатися 0.7.2 (якщо хтось уже зібрав).
You're not alone
All used up

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #8 : 2011-04-28 19:35:33 »
тобто відповідь на моє питання: так, він досі глючний, і з міркувань ненависті до Убунту розробники не будуть нічого з цим робити?
Тобто відповідь на ваше питання: «Розробник один і той самий. Що з цим робити він не знає. Копайте убунтулюбів.» На другу частину моя відповідь: «У мене він ніколи не глючив. Поставити Убунту мені ліньки, оскільки сьогоднішня версія через кривий аплет сповіщень (автор — розробник OpenShot) не здатна засинати і прокидатися без засирання пам’яті сотнею процесів kded. На інших дистрибутивах не спостерігається.»
« Змінено: 2011-04-28 19:36:07 від yurchor »
You're not alone
All used up

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #9 : 2011-04-28 21:04:49 »
Off-topic:
Тобто відповідь на ваше питання: «Розробник один і той самий. Що з цим робити він не знає. Копайте убунтулюбів.» На другу частину моя відповідь: «У мене він ніколи не глючив. Поставити Убунту мені ліньки, оскільки сьогоднішня версія через кривий аплет сповіщень (автор — розробник OpenShot) не здатна засинати і прокидатися без засирання пам’яті сотнею процесів kded. На інших дистрибутивах не спостерігається.»
І знову ви відбили у мене чергове бажання нарешті помацати славнозвісну Ubuntu, перед самим випуском. :D