Автор Гілка: Ubuntu 11.04  (Прочитано 8238 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Ubuntu 11.04
« : 2011-04-28 21:26:25 »
Сьогодні анонсовано новий випуск популярного дистрибутива Ubuntu, який постачається зі стільничним середовищем Unity — альтернативою до GNOME Shell, яка стала основною в GNOME3. Разом з тим, користувач має можливість користуватися «класичною стільницею» із інтерфейсом з GNOME2.

Основні характеристики нового інтерфейсу:
— підтримка сенсорного екрана;
— глобальне меню: у всіх GTK-програм меню тепер буде розташовано у верхній панелі, як в MacOS X;
— вертикальна док-панель, подібна до тієї, що в GNOME Shell;
— «дошка» — пошукова панель, що дозволяє швидко знайти та запустити програми та файли;
— робочі простори — аналогічні до того, що є в GNOME Shell, але більш зручні: наприклад, відкриті вікна можна вільно перетягувати між робочими стільницями;
— зручний доступ до робочих стільниць та док-панелі за клавішами Super та Super+W.

Також у новій Ubuntu є LibreOffice 3.3.2, Firefox 4.0, ядро версії 2.6.38.2 та сервер X.Org 1.10.

Прес-реліз
Що нового (зі скріншотами)
« Змінено: 2011-04-28 21:30:00 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
Re: Ubuntu 11.04
« Відповідей #1 : 2011-04-28 23:04:35 »
Так і не доходять руки спробувати цей чудодистрибутив…

Відсутній Dupuis

• Новачок
  • *
  • дописів: 17
« Відповідей #2 : 2011-04-28 23:35:36 »
Правильно. Не можна опускатися до рівня хомячків. Потрібно користуватися чоловічими дистрами.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #3 : 2011-04-29 00:17:20 »
Так і не доходять руки спробувати цей чудодистрибутив…
До цього випуску це був дистрибутив як дистрибутив, зі останньою версією Ґнома в кожному випуску (його навмисно робили за місяць після випуску Ґнома) та дебіанівським пакетним менеджером. Більше нічого «чудодійного» там не було. Але тепер вони створили якийсь свій велосипед, так що я навіть не знаю, шо це буде...

Правильно. Не можна опускатися до рівня хомячків. Потрібно користуватися чоловічими дистрами.
Я хоч і не люблю ейджизм, але такі пости надихають на бажання встановити віковий ценз на ЛОУ.

Поза тим, що таке «чоловічі дистри» і «жіночі дистри»? Останні падають щомісяця і глючать кілька днів?
« Змінено: 2011-04-29 00:24:57 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній modeus

• Графоман
  • дописів: 278
  • openSUSE 11.4
« Відповідей #4 : 2011-04-29 08:08:49 »
Цитата
Але тепер вони створили якийсь свій велосипед, так що я навіть не знаю, шо це буде...
Можливо той Unity буде кращим за Ґном 3, який виглядає на сьогодні абсолютно фейлово.
Expectavimus lucem... Et esse tenebrae

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #5 : 2011-04-29 09:29:11 »
До цього випуску це був дистрибутив як дистрибутив, зі останньою версією Ґнома в кожному випуску (його навмисно робили за місяць після випуску Ґнома) та дебіанівським пакетним менеджером. Більше нічого «чудодійного» там не було. Але тепер вони створили якийсь свій велосипед, так що я навіть не знаю, шо це буде...
Я про такі казуси й подібні. Якщо дистрибутив має кашу з пакунками і їхніми залежностями, то мені це аж ніяк не до вподоби. Коли у Fedora таке виправдано, то в Ubuntu — це в ніякі ворота.

Відсутній Dupuis

• Новачок
  • *
  • дописів: 17
« Відповідей #6 : 2011-04-29 16:43:39 »
Я хоч і не люблю ейджизм, але такі пости надихають на бажання встановити віковий ценз на ЛОУ.

Думаєте після закінчення школи моя думка зміниться і я писатиму по-іншому?
Ага, і будуть тут одні лише модератори постити) Хоча і зараз так по-суті і є.
« Змінено: 2011-04-29 16:45:27 від Dupuis »

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #7 : 2011-04-29 18:00:33 »
Годі балаган тут розводити. Ми тут про дистрибутив переписуємось, а не про його користувачів.

Відсутній make

• Новачок
  • *
  • дописів: 24
« Відповідей #8 : 2011-04-29 18:30:28 »
уже установив через вубі.... ну шо сказати... юніті мене бісить - гномик 3 набагато краще і юзабільніше! але якщо його установити то упаде і класичний десктоп наскільки я розумію)))
хто підкаже як установити гном 3 на убунту і при цьому шоб і класичний і юніті і гном 3 десктопи працювали?
до речі юніті без дров не працює - тому спочатку довелося заходити під класичним десктопом)))
баг із бутлоадером вони не виправили і після установки дров бутлоадер іде в текстовому режимі >:(
от дауни (перепрошую) треба напевно переходити на федору - там і подібних багів нема і гном 3 буде у стандарті! (от вийде через місяць...)

а взагалі змін мало... таке враження шо вони всі 6 місяців трудилися тільки над цим довбаним юніті....
 >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(
« Змінено: 2011-04-29 18:31:44 від make »

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3640
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #9 : 2011-04-29 19:17:02 »
Off-topic:
Ага, і будуть тут одні лише модератори постити) Хоча і зараз так по-суті і є.
Так, тут мало клоунів. Хоча так легше шукати інформацію серед «Не треба!» та беззмістовного шуму російськомовних ресурсів.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #10 : 2011-04-29 19:55:04 »
Я про такі казуси й подібні. Якщо дистрибутив має кашу з пакунками і їхніми залежностями, то мені це аж ніяк не до вподоби. Коли у Fedora таке виправдано, то в Ubuntu — це в ніякі ворота.
Я вас не буду переконувати :) У мене негативний досвід про кашу з пакункам в OpenSuse, гіршого дистрибутиву не зустрічав. А от Федора — комфортний і безглючний дистр, хоч і вимагає певного пиляння на початку.

Цитата
Думаєте після закінчення школи моя думка зміниться і я писатиму по-іншому?
Я не думаю, я це знаю. По-перше, ви зрозумієте, що дистрибутиви — це лише набори скомпільованих пакунків, відрізняються один від одного лише версіями цих пакунків. По-друге, ви почнете використовувати лінукс для роботи, а не для того, щоб хвалитися, скільки разів ви перекомпільовували ядро.
« Змінено: 2011-04-29 19:57:09 від noddeat »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #11 : 2011-04-29 20:00:43 »
Цитата
хто підкаже як установити гном 3 на убунту і при цьому шоб і класичний і юніті і гном 3 десктопи працювали?
http://live.gnome.org/GnomeShell/DistributionPackages

Відсутній Юрій Ткаченко

• Дописувач
  • **
  • дописів: 60
« Відповідей #12 : 2011-04-29 22:51:00 »
Я вас не буду переконувати :) У мене негативний досвід про кашу з пакункам в OpenSuse, гіршого дистрибутиву не зустрічав. А от Федора — комфортний і безглючний дистр, хоч і вимагає певного пиляння на початку.
Десь до 2006 року я був прихильником Fedora. Потім не витримав глюків тодішньої версії цього дистрибутиву і став шукати заміну. Зупинився на Ubuntu. Тоді у порівнянні з Fedora Ubuntu здався мені взірцем стабільності та зручності.
Врешті-решт від дистрибутиву, який випускається щопівроку не варто очікувати стабільності.
Зараз Ubuntu - це єдиний дистрибутив, який я можу рекомендувати ставити на домашні комп'ютери звичайним користувачам (але версії LTS і через декілька місяців після їхнього релізу). Ubuntu під час інсталяції може ставити драйвери NVIDIA і Adobe Flash Player без участі користувача, чого Fedora робити не може. Також в Ubuntu відразу наявні величезні репозитарії з програмами і користувачеві не треба шукати в інтернеті що, де і як підключати. У результаті люди задоволені системою і тим, що можуть користуватися інтернетом, не боячись упіймати вірусів.

Відсутній Юрій Ткаченко

• Дописувач
  • **
  • дописів: 60
« Відповідей #13 : 2011-04-29 22:52:53 »
Щодо Unity. Минулого четверга я собі поставив це диво і вирішив, якщо вдасться за тиждень його підлаштувати під свої потреби, то залишусь у ньому, інакше продовжуватиму користуватися класичною оболонкою GNOME. У результаті я зараз досі з Unity. Але тим, кому бракує часу розбиратися з новим інтерфейсом, все ж рекомендую працювати у класичному середовищі GNOME.
Корисні поради

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #14 : 2011-04-30 00:05:21 »
Щодо Unity. Минулого четверга я собі поставив це диво і вирішив, якщо вдасться за тиждень його підлаштувати під свої потреби, то залишусь у ньому, інакше продовжуватиму користуватися класичною оболонкою GNOME. У результаті я зараз досі з Unity. Але тим, кому бракує часу розбиратися з новим інтерфейсом, все ж рекомендую працювати у класичному середовищі GNOME.
Корисні поради
о, дякую за посилання. там пише, що Unity i Gnome Shell з PPA несумісні, тож якщо хочеться юзати обидва, то треба Ґном Шелл зібрати самому:
http://www.webupd8.org/2010/10/install-gnome-shell-from-git-in-ubuntu.html