Автор Гілка: Випущено Mageia 1.0  (Прочитано 13125 раз)

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
Re: Випущено Mageia 1.0
« Відповідей #30 : 2011-06-07 15:14:57 »
Ну, вони хочяб firefox оновили...
Не оновлять по тій же причині, чому його не оновлюють в debian
Цитата
Ви вважаєте перейменування пакунків з 2011.1 в 2011.2 за випуск?
Ні, але тепер таких проміжних випусків не буде

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #31 : 2011-06-09 06:21:01 »
Сьогодні отримав листи від Мандріви, що мої 7 чи 8 звітів про помилки закриваються, бо ними давно ніхто не займався (більше року)...
Класичний підхід за Конфуцієм: якщо досить довго сидіти на березі річки можна побачити як пропливає труп твого ворога :)
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній localizator

• Новачок
  • *
  • дописів: 2
  • Arch Linux & Gentoo user
« Відповідей #32 : 2011-06-16 22:08:54 »
Всім, хто хоче приєднатися:
1. Підпишіться на цей список листування.
2. Виконайте ці настанови.
3. Представтеся у списку і впишіть себе на цю сторінку.
до речі у Opera неможливо зареєструватись на https://identity.mageia.org/, коли вводиш код Captcha весь час видає помилку Incorrect validation text, please try again, у Firefox зареєструвало з першого разу.
І ще в Opera на цьому ж сайті неможливо змінити пароль перейшовши по посиланню яке приходить вам на пошту, Please come back later

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3640
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #33 : 2011-06-17 14:12:23 »
до речі у Opera неможливо зареєструватись на https://identity.mageia.org/, коли вводиш код Captcha весь час видає помилку Incorrect validation text, please try again, у Firefox зареєструвало з першого разу.
І ще в Opera на цьому ж сайті неможливо змінити пароль перейшовши по посиланню яке приходить вам на пошту, Please come back later
Ага. А ще у Opera не працює вивантаження файлів на Transifex 1.0 Mageia.

Висновок: RAD у Python досягнув того, чого мав досягти — повної деградації програмістів на Pyhton. Очікуємо на появу нової мови, якою буде писати кривокод ще у десять разів швидше.  ;D
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній localizator

• Новачок
  • *
  • дописів: 2
  • Arch Linux & Gentoo user
« Відповідей #34 : 2011-06-17 14:22:35 »
Ага. А ще у Opera не працює вивантаження файлів на Transifex 1.0 Mageia.

Висновок: RAD у Python досягнув того, чого мав досягти — повної деградації програмістів на Pyhton. Очікуємо на появу нової мови, якою буде писати кривокод ще у десять разів швидше.  ;D
ну цього мабуть прийдеться довго чекати  :) взагалі Opera на Linux дуже обмежена, на багатоьох сайтах виникають проблеми з реєстрацією, на Android вона теж ловить жуків  ;D

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Відповідей #35 : 2011-06-18 16:41:39 »
Не знаю, кому тепер потрібна Mandriva (aka ROSA Desktop). Випуск 2011 знову відкладено, бети просто жахливі (позначається вроджене почуття міри колишніх розробників ALT
Не знаю, до чого тут було альт згадувати -- Деніс Корявов не працював там, а із командою повів себе досить негарно.  Якщо люди збираються біля безглуздого лідера на кшталт Коміссарова, то тут вже ніщо не допоможе.

А бети дививсь, дійсно жахливі.

PS: http://ftp.linux.kiev.ua/pub/Linux/Mageia/iso/

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #36 : 2011-06-23 19:04:33 »
Не оновлять по тій же причині, чому його не оновлюють в debian

А яка причина?

P.S. Супер, сьогодні запропонувало оновити firefox до 3.6.18 в той час, як вже п’ята версія вийшла...  :-?
Linux. The future is open.

Відсутній noobie

• Новачок
  • *
  • дописів: 36
« Відповідей #37 : 2011-06-26 16:57:20 »
Мо скажу якусь банальність.. але.. всеж дозвольте висловитись
Щодо новизни пакунків, раз цей дистр пішов від мандрвіви то хіба не мождна звідти щось нове у вигляді .rpm потягнути?
Незнаю як кому, але найбільш для мене в дистрибутиві, який би він не був (до уваги дистри типу ЧВС Васі пупкіна не беруться) важливим є розділ вікі по ньому, де є конктерно описані команди. Щоб вразі чого недістаючого то моджна було б руками собі впиляти. А т оякий толк якщо дистр буде похідним від іншого, команди зроблять по новому, а опису немає. Чи немає опису "особливостей" у консолі чи ще чогось що там накрутили.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #38 : 2011-06-26 17:10:45 »
Мо скажу якусь банальність.. але.. всеж дозвольте висловитись
Щодо новизни пакунків, раз цей дистр пішов від мандрвіви то хіба не мождна звідти щось нове у вигляді .rpm потягнути?
Незнаю як кому, але найбільш для мене в дистрибутиві, який би він не був (до уваги дистри типу ЧВС Васі пупкіна не беруться) важливим є розділ вікі по ньому, де є конктерно описані команди. Щоб вразі чого недістаючого то моджна було б руками собі впиляти. А т оякий толк якщо дистр буде похідним від іншого, команди зроблять по новому, а опису немає. Чи немає опису "особливостей" у консолі чи ще чогось що там накрутили.
Це не Ubuntu. Якщо тут не можна зробити з графічного інтерфейсу потрібної вам дії, вам не слід користуватися цим дистрибутивом.

Руками впилюється всюди однаково:
1) Cmake
Цитата
mkdir build
cmake -DCMAKE_BUILD_TYPE=Release -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=/usr ..
make && su -c "make install"
2) Autotools
Цитата
./configure --prefix=/usr --mandir=/usr/share/man --sysconfdir=/etc --libexecdir=/usr/lib --datadir=/usr/share
make && su -c "make install"

Якщо у пакунку немає файла INSTALL (чи README), значить такий пакунок встановлювати дуже не рекомендується.

Всі вікі мають погану тенденцію дуже швидко застарівати.
You're not alone
All used up

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #39 : 2011-06-26 21:05:15 »
Навіщо в /usr?

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #40 : 2011-06-26 21:10:35 »
Навіщо в /usr?
Звичка.
You're not alone
All used up

Відсутній gvy

• Письменник
Re: руцями в /usr
« Відповідей #41 : 2011-06-27 12:08:26 »
Краще вже в /usr/local (чи то в /opt), бо не розрізнити, що звідкіля.  Хоча й у такому вигляді то хибна рада -- невелике поновлення зазвичай тривіально можна зібрати з попереднього src.rpm та нового тарболу, а клопоту при поновленні/знесенні набагато менше.

Див. також http://www.linux.kiev.ua/ru/docs/articles/ideal-sysadm-rpm/ [ru]

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #42 : 2011-06-27 12:23:01 »
Краще вже в /usr/local (чи то в /opt), бо не розрізнити, що звідкіля.  Хоча й у такому вигляді то хибна рада -- невелике поновлення зазвичай тривіально можна зібрати з попереднього src.rpm та нового тарболу, а клопоту при поновленні/знесенні набагато менше.

Див. також http://www.linux.kiev.ua/ru/docs/articles/ideal-sysadm-rpm/ [ru]

Я не супровідник пакунків. Мені це не подобається...  :'(

Ідеологічно правильні методи (окрім безпосереднього встановлення зі сховища) мене не дуже цікавлять. За шість років подібних встановлень я ще нічого не зіпсував. Воно може і цікаво встановлювати паралельно зі стабільною версією версію у /local і порівнювати, виколупувати spec з src.rpm, збирати і визначати, чому збирання пакунка зазнало за невдачі півгодини по тому, виправляти spec, знову збирати..., але для моєї звичної мети — перевірити переклад, — це страшенна непотрібна витрата часу. Певний час я розважався цим, потім закинув. Мені потрібен був найкоротший шлях, можливі втрати на кореневому розділі не були варті значної витрати часу на перевірки.

Думаю, для досягнення багатьох інших цілей такий спосіб теж не є ефективним.
You're not alone
All used up

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #43 : 2011-06-27 13:02:13 »
Я не супровідник пакунків. Мені це не подобається...  :'(
Та я як домашній користувач то кажу :)

За шість років подібних встановлень я ще нічого не зіпсував.
Ну то добре, а от мене декілька років тому наздігнала бібліотечка з /usr/local, що зібрав у 2001 чи там у 2003... софтина з пакунку сегфолталася на десктопі, при тому той самий пакунок під ту саму архітектуру з тими самими бібліотеками не падав на ноуті.  Добре, що strace й потім ldd додумавсь на неї напустити.

але для моєї звичної мети — перевірити переклад, — це страшенна непотрібна витрата часу.
Ааа, ну то одразу б й сказали.  Чомусь не співставив (хоча автора повідомлення, авжеж, помітив :).

Думаю, для досягнення багатьох інших цілей такий спосіб теж не є ефективним.
Хіба що для розробки, хоча й тоді буває різниця між тим, коли тестуєш збірку в ~/src й тим, коли було б файно перевірити "з нуля" (без тимчасових файликів та отого на автоматі швиденько накиданого конфігу).

Для використання пакунки зазвичай зручніше.  Власне, тут як з літаками: злетіти не так важко, як сісти; поставити можна й так, й так, і буде працювати.  А от потім саме цікаве й починається, особливо коли рік або два пройшло з часу встановлення...

Відсутній btr

• Письменник
  • дописів: 654
« Відповідей #44 : 2011-06-28 01:28:51 »

P.S. Супер, сьогодні запропонувало оновити firefox до 3.6.18 в той час, як вже п’ята версія вийшла...  :-?
4-та версія у main backports, 5-та - в cooker.