Автор Гілка: Вікіпедія на Форумі видавців  (Прочитано 4195 раз)

Відсутній Yury_Bulka

• Графоман
  • дописів: 440
  • муз́ика
Цьогоріч у рамках Форуму видавців у Львові буде проведено кілька важливих заходів, пов’язаних із проектом Вікіпедія та суміжними. Серед них:
  • перша українська Вікіконференція, що буде проходити у суботу, 17 вересня, в Науковій бібліотеці Національного університету «Львівська політехніка», (вул. Професорська, 1) о 10:30 (реєстрація учасників о 10:00);
  • презентація «Вікіпедія — енциклопедія 21 століття для видавців та читачів», буде проводитись тричі (точний час і місця проведення дивіться на сторінці списку подій Форуму;
  • крім того, Вікіпедія матиме свій стенд на першому поверсі Палацу мистецтв (неподалік від стенду Марії Матіос).
Більше інформації про події та можливі способи асистування в їхньому проведенні можете знайти тут.
http://freeUser.org.ua/ — колективний досвід із застосування вільних програм

Відсутній Олександр Барановський

• Графоман
  • дописів: 366
Re: Вікіпедія на Форумі видавців
« Відповідей #1 : 2011-09-25 17:26:53 »
Форум уже закінчився... А враження будуть? Як пройшла конференція? Наскільки успішними були заходи? Відвідувачі цікавилися стендом Вікіпедії?..
У своїх заявках дехто з науковців описував, якими корисними будуть їхні заплановані дослідження для національних інтересів, тоді як насправді ними рухала щира наукова допитливість і бажання написати пару статей.
Станіслав М. Улям, «Пригоди математика»

Відсутній Yury_Bulka

• Графоман
  • муз́ика
« Відповідей #2 : 2011-09-25 17:51:16 »
Форум уже закінчився... А враження будуть? Як пройшла конференція? Наскільки успішними були заходи? Відвідувачі цікавилися стендом Вікіпедії?..
Моє враження було дуже позитивне: на конференції відчувалось налаштування людей на позитив, на діяльність. Майже не було «дискусій» (тобто суперечок), був конструктив. Для мене як людини, що зустрілась вперше із дописувачами Вікіпедії віч-на-віч, це було дуже позитивною подією.

Щодо стенду сказати не можу, оскільки тим не займався. Знаю тільки, що звідти примудрились вкрасти книжку, яку подарували нашій Вікімедії полські колеги. Але за ті 15 хвилин, які я там пробув, в мене виникло враження, що людям цікаво бачити щось таке на Форумі, вони задавали питання... Здається, це на них справило певне враження і додало цікавости до проєкту.

На конференції не обійшлось і без підняття проблеми комп’ютерної термінології. Виступав пан Григорії Злобін, викладач Університету, звертав увагу не деякі речі.

На цій сторінці є переклік доповідей та лінки на матеріяли й знимки з конференції.
« Змінено: 2011-09-25 17:51:44 від Yury_Bulka »

• Графоман
« Відповідей #3 : 2011-09-26 23:38:02 »
На цій сторінці є переклік доповідей та лінки на матеріяли й знимки з конференції.
Дякую!

Плануєте робити щось таке у наступному році, під час Форуму або незалежно?

Знаю тільки, що звідти примудрились вкрасти книжку, яку подарували нашій Вікімедії полські колеги.
:-) Мабуть, книга була справді цікава. Прикро, що вкрали.
У своїх заявках дехто з науковців описував, якими корисними будуть їхні заплановані дослідження для національних інтересів, тоді як насправді ними рухала щира наукова допитливість і бажання написати пару статей.

Відсутній Yury_Bulka

• Графоман
  • муз́ика
« Відповідей #4 : 2011-09-26 23:55:14 »
Плануєте робити щось таке у наступному році, під час Форуму або незалежно?
Я не належу до «Вікімедіа Україна» і не займався організацією цього заходу, тому не знаю про подальші плани щодо Форуму. Правда, у жовтні планую зробити щось подібне у консерваторії, звичайно камерне, просто, щоб познайомити наших студентів і викладачів із Вікіпедією як з дзеркалом нашої культури. Окрім того, час від часу відбуваються зустрічі дописувачів Вікіпедії. Але основне у Вікіпедії — це, мабуть, просто писання й редагування статей — воно й приносить основне задоволення:)
« Змінено: 2011-09-26 23:56:37 від Yury_Bulka »

• Графоман
« Відповідей #5 : 2011-09-27 00:24:36 »
Я не належу до «Вікімедіа Україна» і не займався організацією цього заходу, тому не знаю про подальші плани щодо Форуму.
Ні, я не запитував Вас особисто. Але, так, звертався до Вас як до одного з організаторів. Думав, якщо Ви оголошення розмістили, то Ви й організатор. Вибачте, якщо помилився.

Але основне у Вікіпедії — це, мабуть, просто писання й редагування статей — воно й приносить основне задоволення:)
Мені ідея Вікіпедії дуже подобається. Але статей я не пишу. Чи то часу мені не вистачає, щоб сісти, розібратися, що там і як. Чи то сміливості не вистачає... А тут я переглянув матеріали однієї доповіді. Здається, дуже корисно. Тільки у форматі доповіді на конференції воно не зовсім зручно, можливо. У форматі тренінгу, чи майстер-класу, чи щось таке. Покрокова інструкція: зробити те, потім зробити так. А тепер візьмімо ось таку тему і напишімо статтю. Мені здається, це було б корисно для вікіпедистів-початківців.

Відсутній Yury_Bulka

• Графоман
  • муз́ика
« Відповідей #6 : 2011-09-27 00:51:38 »
Ні, я не запитував Вас особисто. Але, так, звертався до Вас як до одного з організаторів. Думав, якщо Ви оголошення розмістили, то Ви й організатор. Вибачте, якщо помилився.
Я був чимось на кшталт волонтера: займався буклетами і цим оголошенням;)

Мені ідея Вікіпедії дуже подобається. Але статей я не пишу. Чи то часу мені не вистачає, щоб сісти, розібратися, що там і як. Чи то сміливості не вистачає... А тут я переглянув матеріали однієї доповіді. Здається, дуже корисно. Тільки у форматі доповіді на конференції воно не зовсім зручно, можливо. У форматі тренінгу, чи майстер-класу, чи щось таке. Покрокова інструкція: зробити те, потім зробити так. А тепер візьмімо ось таку тему і напишімо статтю. Мені здається, це було б корисно для вікіпедистів-початківців.
Найперше, що я Вам раджу зробити — це зареєструватись там. Вам одразу прийде повідомлення із корисною інформацією, що допоможе швидко розібратись.

Особисто я почав редагування із виправляння мовних помилок. Далі, коли виникла потреба глибше зануритись в якісь теми, місцями доповнював статті. Якась краплинка самореалізації, реалізація патріотичного почуття, й розминання мозку:)

Бажаю успіху!