Автор Гілка: Випущено Fedora 16 (Verne)  (Прочитано 2220 раз)

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3640
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Випущено Fedora 16 (Verne)
« : 2011-11-07 19:32:13 »
Випущено нову версію однієї з найпопулярніших операційних систем на основі ядра Linux — Fedora. Як завжди, випуск складено з найновіших версій пакунків вільного програмного забезпечення.

Нижче наведено основні особливості Fedora 16:
  • Покращена підтримка хмарних обчислень, зокрема Aeolus Conductor, Condor Cloud, HekaFS, OpenStack та pacemaker-cloud;
  • Робочі простори Плазми KDE 4.7;
  • GNOME 3.2;
  • Декілька покращень у основній системі, зокрема використання GRUB 2 та вилучено HAL;
  • Нові версії libvirtd, перевірки гостьових систем, програми для керування віртуальним блокуванням та засноване на pvops ядро для Xen значно покращують підтримку віртуалізації;
  • Ядро Linux версії 3.1;
  • Багато нових наукових пакунків (органічна хімія, молекулярна біологія).
Основні сховища пакунків Fedora містять лише вільне програмне забезпечення, тому там немає пакунків з закритими драйверами NVidia та ATi, а також пакунків з кодеком MP3, бібліотекою dvdcss2, додатком Adobe Flash, шрифтами Microsoft та Skype. Всі ці пакунки можна встановити з додаткових сховищ (yum install назва_пакунка або за допомогою графічного інтерфейсу gnome-packagekit або kpackagekit).

Оновлено переклад основного сайта проекту та інших сайтів, переклад нотаток до випуску є частиною основної збірки Fedora.

Як завжди, українська команда Fedora буде дуже рада новим учасникам, які допоможуть у покращенні та вдосконаленні Fedora та всіх компонентів вільного програмного забезпечення, з яких складається дистрибутив.

Сторінка звантаження.
Сторінка офіційних торентів.
« Змінено: 2011-11-10 11:02:48 від Re. »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

аlex320388

• Гість
Re: Випущено Fedora 16 (Verne)
« Відповідей #1 : 2011-11-11 10:26:29 »
Я на Compaq-mini CQ-100 не зміг поставити Fedora 16, хоча 15 працювала з весни. Не стартує навіть LiveCD (через liveusb-creator встановив на USB і потім запускав). вРЕШТІ - РЕШТ Скачав RC2 OpenSuse 12.1 - мабуть її і залишу. Дуже подобається

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #2 : 2011-11-11 16:05:36 »
Я оновився пару тижнів тому з FC15 через preupgrade (тобто без мороки з CD/DVD), все чудово
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Олексій Лукін

• Кореспондент
  • дописів: 157
« Відповідей #3 : 2011-11-15 11:29:10 »
Загалом, ддесь там всередині, непогано, але... Знов хлопці біжать вперед так, що часом ірвуться шатни від поспіху. :) Чи не повертаюстья часи випуску 9-ї, коли все було просто сире й глюкаве...

1. Grub2 гарна річ, але в мене на десктопі не захотів завантажуватись з найпростішої розмітки диску. Не зміг прочитати по UDID, прийлось писати root=/dev/sda1.

Інші претензії - мабуть не до Fedora, але...

2. Кєди - просто знов опинились десь там, біля випуску 4.0.0 - падають в корку через пьять хвилин.
3. Kmail - ну просто жах! Це мій робочий поштовий клієнт! А він мені похреначив все, не зміг тупо проімпортувати простих локальниї папок з листами! І потім почав верещати на SSL сертифікати кожні 5 хвилин по 2 рази. І задумуватись над кожною дією на хвилину.
4. Прибивання kmail до самої смерті не вимикає пулінг поштових среверів. Цим, бачте, займається зараз akonadi само по собі, безконтрольно. Прийшлось повидаляти всі облікові записи.

5... 6... 100 ... стопіццот глюків.

Більш за все дратує, що від того гидотного PulseAudio тепер залежить БЕЗЛІЧ пакетів.... всі дистрибутиви як здуріли...

Конче кажучи, в Кєдах тепер точно не можливо працювати. Прийлось перехеодити на Thunderbird, треба від Копити позбавитись, щоб взагалі не залежати від DE. Бо 3-й Гном - л...но, Кєди - л...но.

Здається мені, що авторам Кедів і Гнома пора перебиратись в Редмонд, саме там пишуть таке саме л...но.

Тьфу, ненавиджу, коли міняють речі, що давно і добре працюють, на непрацюючі систобзділки.

Конче, оцінка скоріше негативна.
--
WBR, Alex Lukin,
RIPE NIC HDL: LEXA1-RIPE

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #4 : 2011-11-15 15:39:10 »
А оновити після встановлення не пробували?

Відсутній Олексій Лукін

• Кореспондент
« Відповідей #5 : 2011-11-15 16:04:58 »
Пробував, навіть до testing. До с...ки карі очі.  >:(

Зрештою відмовився від Kmail, поставив thunderbird, Kopete замінив на Jitsi. Ото гарна штука, хоч і бета! Відео і голос працюють с google talk та з іншими нормальними серверами Jabber.  Рекомендую!

Від Fedora всеодно не відмовлюсь, бо для розробника краще немає...

Але за такі "фокуси", як то зіпсована пошта,  треба просто бити авторам по мармизі в якості подяки від спільноти... На якого хріна такий софт треба?!! Воно, зрозуміло, вільне і ніяких зобов’язань, але ж має бути совість!
« Змінено: 2011-11-15 16:08:14 від alukin »
--
WBR, Alex Lukin,

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #6 : 2011-11-15 17:17:02 »
Пробував, навіть до testing. До с...ки карі очі.  >:(

Зрештою відмовився від Kmail, поставив thunderbird, Kopete замінив на Jitsi. Ото гарна штука, хоч і бета! Відео і голос працюють с google talk та з іншими нормальними серверами Jabber.  Рекомендую!

Від Fedora всеодно не відмовлюсь, бо для розробника краще немає...

Але за такі "фокуси", як то зіпсована пошта,  треба просто бити авторам по мармизі в якості подяки від спільноти... На якого хріна такий софт треба?!! Воно, зрозуміло, вільне і ніяких зобов’язань, але ж має бути совість!
Так. Має ж бути совість! Ну коли ви вже випрямите собі руки? Що не випуск, пан Лукін у перших рядах обсирачів. Ви хоч документацію перед запуском читаєте? Зникнення пошти просто неможливе! Вона зберігається у mbox, які нікуди не можуть подітися з диска!

Оновив тестову систему і не спостеріг жодної (sic!) з описаних вами проблем. Щиро вам співчуваю: ви природжений тестер.
You're not alone
All used up

Відсутній Олексій Лукін

• Кореспондент
« Відповідей #7 : 2011-11-15 19:28:56 »
Не треба розводити флейм. Є золоте правило: Dont't break things you don't understand! Ask!
Але багато хто з молоді цього на жаль не розуміє.
До речі, з 9-ки не лаявся. Тільки хвалив.

PS. Велика подяка за те, що не здогадалися фізично понищити файли пошти! Прийшлося руками імпортувати в thunderbird. Я б, звісно, маючи 25 з гаком років досвіду, відновив би і стерті файли, але всеж таки дякую.
« Змінено: 2011-11-15 19:36:15 від alukin »
--
WBR, Alex Lukin,

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #8 : 2011-11-15 19:36:03 »
Не треба розводити флейм. Є золоте правило: Dont't break things you don't understand! Ask!
Але багато хто з молоді цього на жаль не розуміє.
До речі, з 9-ки не лаявся. Тільки хвалив.
Угу. В абсолюті виглядає так: «Якщо не можеш програмувати, навчай програмуванню. Якщо не вмієш навчати, керуй програмістами. Якщо не можеш керувати, будь тестером і коментуй нові випуски.»
You're not alone
All used up

Відсутній Олексій Лукін

• Кореспондент
« Відповідей #9 : 2011-11-15 19:45:21 »
Ви працювали зі мною в якомусь розробницькому проекті? То ж не треба оцінювати мої навички та кваліфікацю розробника. Це зробить роботодавець в У.О. Те, що я навчив декілка десятків розробників і сисадмінів найвищого рівня, звісно, пусте. Бо я припинив викладацьку діялність і працюю розробником.

Звідки ця ідіотська тотальна "поілкоректність" до розробників вільного ПЗ? Або про них  добре, або ніяк... Вибачайте, нічого не нагадує? Критика, при чому, по ділу, сприймається зовісім неадекватно.  А деяким хлопцям треба б було замислитись, яке "якісне ... " вони пропихують у релізи.
--
WBR, Alex Lukin,

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #10 : 2011-11-15 19:51:15 »
Ви працювали зі мною в якомусь розробницькому проекті? То ж не треба оцінювати мої навички та кваліфікацю розробника. Це зробить роботодавець в У.О. Те, що я навчив декілка десятків розробників і сисадмінів найвищого рівня, звісно, пусте. Бо я припинив викладацьку діялність і працюю розробником.

Звідки ця ідіотська тотальна "поілкоректність" до розробників вільного ПЗ? Або про них  добре, або ніяк... Вибачайте, нічого не нагадує? Критика, при чому, по ділу, сприймається зовісім неадекватно.  А деяким хлопцям треба б було замислитись, яке "якісне ... " вони пропихують у релізи.
Ваші душевні виливи без згадувань повідомлень про вади — це виявляється конструктивна критика? Побажання набити морду — це напутні слова?

Не знаю, що там з вашими учнями, але я про них нічого не чув. І не бачив вашого імені у жодній з програм, якими користуюся. Бачив лише недоладне спілкування з авторами PHP.
You're not alone
All used up

Відсутній Олексій Лукін

• Кореспондент
« Відповідей #11 : 2011-11-15 20:13:22 »
Полиште пусті балачки... будуть вихідні - я, звісно, ретельно напишу багрепотри. Бо ці вбив на апгрейд  на 3-х  домашніх залізяках та війну з глюками. І політкоректно полаюсь з тими, хто такого "напрограмував", якщо часу вистачить :)  Щодо "письменників" на PHP - то особисте, не чіпайте мене за ТАМ :) Ну не визнаю я взагалі ту галіматтю за мову програмування, а  тих "письменників" за програмістів :)
« Змінено: 2011-11-16 13:30:25 від alukin »
--
WBR, Alex Lukin,

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #12 : 2011-12-08 22:51:11 »
Сиджу на роботі на Verne (поки КДЕ), ставив з нуля. Це мій перший досвід роботи з Fedora. Подобається мені цей дистр новизною програм, частими оновленнями й майже безглючною роботою. Прийшлось оффтопіку підсунутися, але я чесно 4 місяця намагався під нього підлаштуватися и налаштувати його під себе. Федору поступово підлаштував під себе. Все ж таки сильною виявилася звичка до Мандріви... Лишились деякі нюанси, наприклад принтер, так і не зміг налаштувати, бо драйвери якісь плюгаві... Ось думаю, що я не так часто друкую, може перестати мучатися й встановити друкарку в ВіртуалБоксі, заодно й Файнрідер там пропишется. А все решта просто чудово працює. Ось тепер сиджу й думаю куди оновлювати свій домашній mdk2010.2 на mdk2011.0, mga1 чи Fedora 16... :-/
Linux. The future is open.