Автор Гілка: VLC 2.0 Twoflower  (Прочитано 3915 раз)

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3647
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
VLC 2.0 Twoflower
« : 2012-02-19 12:54:25 »
У новій основній версії VLC, 2.0, реалізовано швидші алгоритми декодування на багатоядерних процесорах, графічних процесорах та процесорах портативних пристроїв, розширено перелік підтримуваних форматів, зокрема професійних форматів, форматів з високою роздільною здатністю зображення та 10-бітовими кольорами.
Нова версія має назву Twoflower, у ній ви зможете скористатися новим каналом передавання відтворених даних для відео з покращеннями у показі субтитрів та новими фільтрами, що покращують якість зображення.
Передбачено підтримку роботи з багатьма новітніми пристроями та дисками BluRay (на етапі тестування).
Виконано значну роботу над інтерфейсами у Mac OS X та вебінтерфейсом. Ця робота, а також удосконалення інших інтерфейсів значно спростять користування VLC.

У Twoflower виправлено декілька сотень вад, 160 розробниками здійснено понад 7000 внесків до сховища кодів.

Можливості нової версії
Відео
  • Переписано ядро та модулі виведення відеоданих, що надало змогу реалізувати накладання підзображення за допомогою графічного процесора.
  • Реалізовано підтримку підпрограм обробки тіней (шейдерів) у режимі виведення даних OpenGL з метою виконання перетворення просторів кольорів, зокрема 10-бітових кольорів.
  • Нові режими виведення відео у Windows 7, Android, iOS і OS/2.
  • Нові фільтри усування поділу зображення на смуги, зернистості, шуму та блимання.
  • Новий фільтр усування черезрядковості, створений з використанням алгоритму зворотного перетворення телевізійного зображення.
Звук
  • Нові засоби зміни частоти дискретизації з кращим збереженням звукових даних.
  • Нова підпрограма стискання динамічного діапазону та нові фільтри караоке.
  • Спрощення ядра оброби звукових даних з метою пришвидшення обробки.
  • Нові режими виведення звукових даних у iOS, Android та OS/2.
Формати
  • Декодування H.264, MPEG-4/Xvid і WebM у декілька потоків обробки даних.
  • Підтримка кодеків 10-бітовими кольорами, зображень у форматі WMV та деяких інших кодеків.
  • Переписано підпрограми обробки зображень, зокрема у форматах jpeg, png, xcf, bmp...
  • Важливі зміни у підтримці форматів RealVideo і Real Format.
  • Підтримка апаратного декодування на картках CrystalHD і Android OpenMAX.
Вхідні дані та носії таких даних
  • Експериментальна підтримка дисків BluRay:

- Меню у цьому випуску вимкнено (їх буде реалізовано пізніше).
- Разом з програмою не постачаються бібліотеки DRM AACS і BD+ та відповідні ключі (з міркувань ліцензійної чистоти).
  • Підтримка карток захоплення даних SDI та пристроїв QTKit.
  • Підтримка нових адаптивних протоколів трансляції даних, зокрема HLS і DASH.
Шанувальникам аніме
  • Значно покращено підтримку демультиплексування у MKV.
  • Переписано підпрограми підтримки пов’язаних частин та впорядкованих розділів.
  • Виправлено підтримку FLAC, RV та Hi10p у MKV.
  • Переписано підпрограму підтримки позиціювання у файлах cue.
  • Різноманітні покращення у підтримці субтитрів у форматі ASS.
Професійним користувачам
  • Підтримка ProRes 422 і 4444, AVC/Intra.
  • Підтримка 10-бітових кольорів у Jpeg-2000 та DNxHD/VC-3.
  • Підтримка субтитрів у форматах EBU (stl) та EIA-608.
  • Підтримка отримання даних з карток SDI та HD-SDI у Linux.
  • Нова підпрограма кодування у форматі Dirac/VC-2, швидша за попередню.
Розробникам
  • Змінено умови ліцензування libVLC, libVLCcore та libcompat з GPL на LGPLv2.1+.
  • Наведено нові приклади використання libVLC: програвач, клони photobooth та mediainfo.
  • Реалізовано нові можливості запитів JSON з вебінтерфейсу, призначені для керування запущеними екземплярами VLC.
  • Реалізовано інтерфейс MPRIS2, призначений для керування програвачами мультимедійних даних.
  • Переписано додатки VLC для відтворення мультимедійних даних у програмах для перегляду сторінок інтернету з метою покращення інтеграції та стабільності роботи таких програм.
Знімки вікон

Отримайте VLC вже зараз! (Mac/Win) Отримайте коди програми!
« Змінено: 2012-02-19 14:32:45 від lvm »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
Re: VLC 2.0 Twoflower
« Відповідей #1 : 2012-02-19 13:26:21 »
Twoflower
Претчет?
Edit:
Off-topic:
Точно.
Як(що) вийде реліз Rob Anybody, треба буде подивитися.. :D
Edit:
P.S. Посилання AACS і два останніх містять локальні для vlc’шного сайта url’и
« Змінено: 2012-02-19 14:21:36 від ISBear »

Відсутній Агатангел

• Новачок
  • *
  • дописів: 36
« Відповідей #2 : 2012-02-19 14:23:46 »
щось в них там зараз сайт глючить

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3855
  • Програміст
« Відповідей #3 : 2012-02-19 14:34:39 »
 [smiley=10.gif]
Edit:
P.S. Посилання AACS і два останніх містять локальні для vlc’шного сайта url’и

Поправив, дякую!
[Fedora Linux]

Відсутній patriotyk

• Новачок
  • *
  • дописів: 13
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #4 : 2012-02-27 17:01:55 »
А в мене є mkv файл на якому зявились артефакти при програванні на VLC 2.0 (((

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #5 : 2012-02-27 23:57:29 »
Коли вже в цьому плеєрі зникне регулятор гучності, який як і 5 років тому, на зло користувачеві викручений на 50%?

Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній tivasyk

• Кореспондент
  • дописів: 156
« Відповідей #6 : 2012-02-28 17:04:33 »
Коли вже в цьому плеєрі зникне регулятор гучності, який як і 5 років тому, на зло користувачеві викручений на 50%?
на моїй пам’яті це єдиний програвач, що дозволяє легко (не шукаючи еквалайзер!!!) підняти гучність вище 100%… а комфортний рівень за замовчуванням (чи як воно має кошерно перекладатися?) можна налаштувати, — теж на відміну від більшости інших.

тож… ні, не треба =)
«it’s quite easy if you don’t know how» (c) douglas adams

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #7 : 2012-02-28 23:37:42 »
на моїй пам’яті це єдиний програвач, що дозволяє легко (не шукаючи еквалайзер!!!) підняти гучність вище 100%… а комфортний рівень за замовчуванням (чи як воно має кошерно перекладатися?) можна налаштувати, — теж на відміну від більшости інших.

тож… ні, не треба =)
та мені все одно шо він дозволяє, нехай там хоч вбудований ґімп буде, тільки регулятор гучності хай віддадуть назад операційній системі і колонкам.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній tivasyk

• Кореспондент
« Відповідей #8 : 2012-02-29 10:04:08 »

тож… ні, не треба =)
та мені все одно шо він дозволяє, нехай там хоч вбудований ґімп буде, тільки регулятор гучності хай віддадуть назад операційній системі і колонкам.
ну… зі всією повагою, — але це ж те саме, як коли б хтось попрохав видалити підтримку якогось контейнера/кодека чи, скажімо, субтитрів… якщо заважає регулятор гучності, можна ж відключити керування гучністю гарячими клавішами чи колесом миші, зафіксувати в налаштуваннях гучність на 100% під час відкривання кожного нового файлу, і вибрати (або й виготовити) скін без регулятора… і буде щастя.

а привабливість vlc в тому, що він все це дозволяє зробити, — так само, як дозволяє мені регулювати гучність медіа окремо від системних повідомлень чи булькань скайпа =)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #9 : 2012-02-29 12:32:27 »
Цитата
ну… зі всією повагою, — але це ж те саме, як коли б хтось попрохав видалити підтримку якогось контейнера/кодека чи, скажімо, субтитрів
то само? чи існує в лінуксі централізована підтримка кодеків і субтитрів? якщо так, то цей велосипед, безумовно, теж треба видалити.

я налаштовую гучність на певний рівень не для того, щоб кожна програма самостійно його змінювала. і в мене є кнопки, якими я змінюю рівень гучності, вони існують не для того, щоб кожна програма не дозволяла мені ними користуватися.

Цитата
можна ж відключити керування гучністю гарячими клавішами чи колесом миші, зафіксувати в налаштуваннях гучність на 100% під час відкривання кожного нового файлу, і вибрати (або й виготовити) скін без регулятора… і буде щастя.
навіщо робити якісь дії, якщо є системний регулятор гучності, на який всі програми мають відгукуватися? додаткові ефекти хай собі існують окремо.

Цитата
а привабливість vlc в тому, що він все це дозволяє зробити, — так само, як дозволяє мені регулювати гучність медіа окремо від системних повідомлень чи булькань скайпа =)
для цього придумали PulseAudio, років так 5 тому, чи не так?

vlc — гарний плеєр, але навіщо захищати цей велосипед, який заважає ним користуватися?

Відсутній tivasyk

• Кореспондент
« Відповідей #10 : 2012-02-29 13:03:38 »
vlc — гарний плеєр, але навіщо захищати цей велосипед, який заважає ним користуватися?
гхм. припускаю, що я просто не помічаю цих незручностей, і моя спроба «захистити» vlc — просто через невігластво. в такім разі якщо зареєструвать відповідний тікет (або підтримати існуючий — здається, є) і, цілком ймовірно, рано чи пізно це пофіксять…

…але…

…я зараз намагаюся зрозуміти, чим саме заважає регулятор гучності, з огляду на попередній коментар. на жаль, під рукою нема моєї машинки з linux’ом, — але vlc стоїть також на робочому ноуті з вікнами, і регулятор гучності vlc працює автономно, не впливаючи на гучність системи. іншими словами, якщо я полишу регулятор гучності vlc 100%, і керуватиму гучністю лише за допомогою системного мікшера, або якщо і той виставлю на 100% і крутитиму (якби була зовнішня акустика) регулятор на колонках — ну, я отримав би, як мені здається, саме те, чого вам і треба. чи ні?

зацікавило, йпрст.