Почалось…Я мав на увазі, що коли ви встановлюєте вами ненависний дистрибутив, там усе відразу оптимально підготовлено для використання. ...
Шановні, не зациклюйтеся на власній геніальності Я налаштовував «ледь не що завгодно» десь із 4-го редхета, SCO OpenServer 3.2, серверами у мене були 6-й редхет, альти, дебіани...Але я так само *не розумію* — так, це моя проблема, я просто нею ділюся — чому у мене десктопом має бути не убунта Мені ця розмова трохи нагадує міряння вторинними статевими ознаками (як-от мобілка, машина, дача, крокодил на дачі тощо).зі. Вибачте, не втримався і продемонстрував свою тупість
Шановні, не зациклюйтеся на власній геніальності ...Але я так само *не розумію* — так, це моя проблема, я просто нею ділюся — чому у мене десктопом має бути не убунта
Мені ця розмова трохи нагадує міряння вторинними статевими ознаками (як-от мобілка, машина, дача, крокодил на дачі тощо).
... Справа в тому, що більшість користувачів цього дистрибутиву характеризується незнанням елементарних речей і впертому небажанню хоч чогось навчитись.
Справа в тому, що більшість користувачів цього дистрибутиву характеризується незнанням елементарних речей і впертому небажанню хоч чогось навчитись.
Цитата: Paul Carroty від 2012-05-28 12:12:33Справа в тому, що більшість користувачів цього дистрибутиву характеризується незнанням елементарних речей і впертому небажанню хоч чогось навчитись.Не будьте надто впертими, більшість користувачів можна назвати тупими і впертими, незалежно від дистрибутиву... а можна і не називати.Справа саме в тому, що користувачам «воно й не треба». Я можу назвати купку прикладів, коли надзвичайно розумні люди (нам з вами далеко) щодо персонального комп’ютера виявлялися «тупими і впертими» — так, це протилежний полюс, «правда десь посередині», але я саме про те, що «кожному своє». Тим більше, що декотрі виявлялися надзвичайно розумним у користуванні складними програмами, про які я й гадки не мав (я не кажу про те, що дехто з них працювали у відділі Глушкова, поклали початок математичній лінгвістиці тощо). Так — так! — це протилежний полюс, «правда десь посередині».Можливо, можна стверджувати, що користувачі убунти дужче зсунуті у бік «дурнішого крила» гаусового розподілу, користувачі дженту — навпаки, ближче до розумнішого крила, але це все лише «рюшики на капоті», я би не наважився оцінювати «розумність» тих, хто справді щось робить, саме їхніми «дистрибутивними симпатіями». А хто нічого не робить — яка різниця, наскільки він розумний, який у нього дистрибутив і чи [не] тусувався він колись на ЛОУ?Чи міг би я «оволодіти» дженту, у прямому розумінні слова [«оволодіти»]? — А навіщо це мені? «Ты уксус пил?! Ты крокодилов ел?! Могу и я» (©Гамлет/Шекспір), але навіщо?Купа справ, купа роботи. Так, на тому полюсі, про який ви говорите, сидять ті, у кого «нічого не працює», і вони при цьому нічого не хочуть взнати. Але це саме полюс, «правда десь посередині».Зрештою, років через 70–150 ці всі дистрибутиви і наше з вами вміння колупати текстові файли не матиме ніякої ваги Мусимо залишити по собі щось інше зі. А щодо «приймати правду такою, якою вона є»... Аби не заблукати між правдою і цинізмом?.. Краще вчитися не ображати
Більшість цього потоку [...] перш ніж говорити про всіх.
Якщо вам він це не потрібно [...] поставте шиндовс врешті-решт.
Звісно, у першу чергу я з убунти викидаю NetworkManager (чи як він зветься) і налаштовую собі vlan’ові інтерфейси, бо їх у мене на роботі купка, але то дуже примітивна задача, нема про що говорити.
зі. Щодо «користувачам нічого не треба» — ні, це не так, але [дуже] багато кому не треба вміти все [те, що Ви особисто вважаєте важливим/необхідним].
власне я використовував не так багато дистрів, але.. з убунтою у мене була одна проблема, і виявлялась вона аж ніяк не у поганій підтримці заліза чи редагуванні конфігів, а у Ідіотській потузі перекласти консоль. ВСЮ повністю включаючи слова "ОК" "yes" :-/
А канонікал викинули з aptitude та gimp із коробки, вважаючи їх заскладними для їхнього типового користувача, та попутно займається розробкою різних нікому не потрібних приблуд для полегшення життя. Звичайно, їх також можна викинути, питання навіщо?
Якщо ви користуєтесь "операційною системою для телепнів", грубо кажучи, то я не розумію чому потрібно вважати її кращою за інші, підспівуючи маркетологам? Я б не вважав це перевагою для себе.