Автор Гілка: Лінус Торвальдс  розкритикував компанію NVIDIA  (Прочитано 13128 раз)

Відсутній modeus

• Графоман
  • дописів: 278
  • openSUSE 11.4
Перевстановити драйвери при оновленні ядра - не проблема.
Зате хоч є що ставити. Конкуренти і того не дають.
Абсолютно згоден!
Перевстановити драйвери після оновлення ядра (яке буває не так і часто) - справа пари хвилин.
А жодних нарікань до роботи цих драйверів я взагалі не мав, на відміну від пропрієтарних/відкритих драйверів конкурентів!

З вільними драйверами — сів і поїхав, а з тими пропрієтарними купа мороки.
В мене мороки якось не було зовсім. І знову ж таки залежно для чого «сідати і їхати».
« Змінено: 2012-06-20 08:59:02 від modeus »
Expectavimus lucem... Et esse tenebrae

Відсутній Paul Carroty

• Кореспондент
  • дописів: 144
Для мене це лишній клопіт, якого нема з відкритими драйверами.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3822
  • Програміст
В мене на роботі стояла якась старенька карточка NVidia кілька років (Riva TNT здається), доки виробник не перестав її підтримувати і я залишився на старому драйвері. Потім інтерфейс ядра змінився і мені довелося замінити цілком робочу картку на новішу.
[Fedora Linux]

Відсутній Юрій Ткаченко

• Дописувач
  • **
  • дописів: 60
Цілком підтримую Лінуса. Сам довго мучився з Optimus і Bumblebee, але HDMI на ноуті так і не запрацював  >:(

Відсутній Yury_Bulka

• Графоман
  • дописів: 440
  • муз́ика
В мене на роботі стояла якась старенька карточка NVidia кілька років (Riva TNT здається), доки виробник не перестав її підтримувати і я залишився на старому драйвері. Потім інтерфейс ядра змінився і мені довелося замінити цілком робочу картку на новішу.
Точнісінько така сама історія (Riva TNT 2) (тільки помилки тоді були у мене пов’язані з оновленнями в Xorg, а не в ядрі. Зі старим Xorg працювало).
http://freeUser.org.ua/ — колективний досвід із застосування вільних програм

Відсутній Дмитро Редчук

• Кореспондент
  • дописів: 104
Цілком підтримую Лінуса
... але кожен тягне у свій бік .)
«Критика має бути конструктивною. Інакше вона деструктивна» ©
Щось не так? — Зроби так.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
Потім інтерфейс ядра змінився і мені довелося замінити цілком робочу картку на новішу.
Тобто й nouveau не працювала? :-?

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
ну, існують ще люди, які на лінуксі працюють, а не граються в перестановлення драйверів.
« Змінено: 2012-06-20 23:04:46 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній RomadinR

• Кореспондент
  • дописів: 123
ну, існують ще люди, які на лінуксі працюють, а не граються в перестановлення драйверів.
Цілком з Вами погоджуюся. Проте, робота буває різною... Ось, наприклад, така штука як OpenCL на жаль доступна лише із пропрієтарними драйверами, та й то бажано використовувати найновіші, бо можна отримати або значну деградацію швидкості обчислень або некоректну роботу програми  :(
А з відкритими - мабуть і не світить, бо для реалізації потрібні специфікації, а їх не дають ні AMD, ні nVidia. Intel же розвиває OpenCL лише для своїх CPU, а на GPU OpenCL не працює  :(
Так що, у значній мірі Лінус правий, проте я вважаю ТАКИЙ вираз думок не зовсім коректним, тим більше з такою аудиторією...

Відсутній peinguin

• Літератор
  • дописів: 1419
це все добре, але у випадку інтела - він якраз для GPU - тільки в них відеокарта в процесорі.

Відсутній MFX

• Дописувач
  • **
  • дописів: 51
проте я вважаю ТАКИЙ вираз думок не зовсім коректним, тим більше з такою аудиторією...
Підтримую. Тим паче, з усього видно, що то були не обдумані емоції, адже Лінус відразу ж знітився, почав пояснювати, соватись, забалакуватись...
З приводу AMD vs nVIDIA з мого досвіду краще враження від останньої.
« Змінено: 2012-06-21 19:17:03 від MFX »

Відсутній Paul Carroty

• Кореспондент
проте я вважаю ТАКИЙ вираз думок не зовсім коректним, тим більше з такою аудиторією...
Підтримую. Тим паче, з усього видно, що то були не обдумані емоції, адже Лінус відразу ж знітився, почав пояснювати, соватись, забалакуватись...
Він просто пояснив причину цього жесту, про те, що він знітився і забалакувався - це ваші фантазії. Америка пішла йому на користь.

Відсутній MFX

• Дописувач
  • **
Він просто пояснив причину цього жесту, про те, що він знітився і забалакувався - це ваші фантазії. Америка пішла йому на користь.
:-?
http://www.youtube.com/watch?v=MShbP3OpASA&feature=player_embedded#t=3012s
http://www.youtube.com/watch?v=MShbP3OpASA&feature=player_embedded#t=3040s

Відсутній Paul Carroty

• Кореспондент
:-?
http://www.youtube.com/watch?v=MShbP3OpASA&feature=player_embedded#t=3012s
http://www.youtube.com/watch?v=MShbP3OpASA&feature=player_embedded#t=3040s
Я бачив ціле відео.

Відсутній MFX

• Дописувач
  • **
Тоді позиція зрозуміла :)