Автор Гілка: Firefox 13  (Прочитано 2910 раз)

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3822
  • Програміст
Firefox 13
« : 2012-06-11 13:44:35 »
Проект Mozilla офіційно випустив реліз web-браузера Firefox 13.0. Крім того, випущений коригувальний реліз гілки з тривалим терміном підтримки - Firefox 10.0.5. У найближчі дні на стадію бета-тестування перейде гілка Firefox 14 і буде відокремлена aurora-гілка Firefox 15. Відповідно до шеститижневий циклом розробки, реліз Firefox 14 намічений на 17 липня, а Firefox 15 на 28 серпня.

У найближчі години очікуються релізи Thunderbird 13.0 і Seamonkey 2.10. Також готується до релізу нова версія Firefox for Android, яка стане першим випуском, що відмовилися від використання XUL на користь стандартних засобів побудови інтерфейсу платформи Android.

Основні нововведення Firefox 13:

• Перероблено домашню сторінка, яка надасть змогу отримати доступ до функцій браузера, якими ви часто користуєтесь. До цих функцій зокрема належать звернення до пошукової системи, відновлення сеансу, доступ до закладок та журналу відвідувань, управління доповненнями, виклик менеджера завантажень і ініціювання синхронізації.

• Сторінка швидкого запуску, яка відображається замість порожньої сторінки при відкритті нової вкладки, і надає змогу організувати швидкий доступ до сайтів, які ви найчастіше відвідуєте. На сторінці швидкого запуску показується серія ескізів, підібраних автоматично з недавно відкритих сайтів. Користувач має можливість додати посилання на свою сторінку, перетягнувши вміст закладок або вкладки мишею. Також можна змінити розташування ескізів довільним чином, закріпити ескіз на певному місці, змінити параметри показу сторінок і видалити ескіз.

• Прискорення перезапуску за рахунок відкладеного завантаження фонових вкладок. Під час запуску браузера, як і раніше, буде відновлено всі вкладки, відкриті перед завершенням роботи, але контент неактивних вкладок буде завантажений, лише коли в них виникне потреба. Таким чином, браузер буде відразу готовий до роботи після запуску, але при переході на вкладку доведеться чекати, поки вона завантажиться;
  • Підтримка автоматичного доповнення: список відповідних адрес коригується під час набору адреси в адресному рядку Awesome Bar, потреби у виборі елементів у спадному списку немає (для включення в about:config слід встановити прапорець browser.urlbar.autoFill);
  • Увімкнення у типовому комплектів програми режиму плавного гортання сторінок;
  • Вмикання у типовому комплекті програми підтримки протоколу SPDY, створеного компанією Google для мінімізації затримок при з'єднанні та обмін даними між клієнтом і сервером. SPDY було інтегровано до Firefox 11, але для вмикання слід було змінити опцію network.http.spdy.enabled в "about:config".
  • Оновлення інтегрованих до браузера інструментів для web-розробників, таких як інспектор сторінок, переглядач HTML-коду, JavaScript-редактор Scratchpad, інспектор і редактор стилів. До інструментів додано 72 поліпшення, серед яких підтримка прив'язки до CSS-псевдокласу в інспектора елементів сторінок, можливість запису файлів в CSS-редакторі, відкритих через URL "file:/" без зайвих попереджень про вибір шляху;

• Експериментальна підтримка об'єктів Map і Set, визначених у специфікації ECMAScript 6. Реалізація column-fill і Map / Set спочатку очікувалася в Firefox 12, але її було відкладено в останній момент;
  • Підтримка розширеного синтаксису CSS3-властивості background-position;
  • Підтримка застосування до input-елементів псевдокласу ":invalid" для спрощення позначки некоректно заповнених полів введення;
  • Підтримка типу angle для визначення в CSS параметрів кутів, заданих в градусах, радіанах або градах;
  • Введення окремих значень UserAgent для мобільних пристроїв і планшетів: "Mozilla/5.0 (Android; Mobile; rv: 13.0) Gecko/13.0 Firefox/13.0" і "Mozilla/5.0 (Android; Tablet; rv: 13.0) Gecko/13.0 Firefox/13.0 ";
  • Серія невеликих поліпшень в DOM, JavaScript і CSS;
Окремо варто відзначити, що крім нововведень і виправлення помилок, у Firefox 13.0 усунено чергову порцію вразливостей, кілька з яких відзначено як критичні, тобто такі вразливості можуть призвести до виконання коду зловмисника при відкритті спеціально оформлених сторінок. На момент анонса детальна інформація про виправлені вразливості недоступна, її буде опубліковано за декілька годин.

Джерело: http://blog.localizator.org.ua/2012/06/firefox-13.html
« Змінено: 2012-06-12 17:18:00 від yurchor »
[Fedora Linux]

idontremember

• Гість
Re: Firefox 13
« Відповідей #1 : 2012-06-11 17:22:24 »
Дня три назад я оновив і в вінді і в Лінуксі. МЕНІ НЕСПОДОБАЛОСЬ ТЕ ЩО ВІДСУТНЯ МОЖЛИВІСТЬ САМОМУ налаштовувати сторінку швидкого доступу.

І отой *** йондекс ніуди не годиться!!! Я його ненавиджу, за його постійні наполегливі прохання встановити йондксбар. І шукає воно (Яндекс) дуже погано!
---
І все рівно залишився глюк коли відкривається діалогове вікно завантаження (до мережі з локалхоста) / збереження (з мережі на локалхост).

Взагалі-то працювати стало значно ШВИДШЕ.

Але в Лінуксі чомусь тормозить (і раніше тормозило!!) Ніхто не підкаже чому??? Плуги у мене такі самі як і у вінді. Налаштування також максимально однакові. В Лінуксі - як черепаха, в вінді як блискавка.

а-а-а, стоп, стоп. А як змінити налаштування сторінки about:home , щоб пошукова система була на Яндексова? Потрібно щось змінти у about:config ?
« Змінено: 2012-06-11 17:35:12 від idontremember »

Відсутній Paul Carroty

• Кореспондент
  • дописів: 144
« Відповідей #2 : 2012-06-11 19:08:24 »
Дійсно, фокс став швидшим.
Цитата
Але в Лінуксі чомусь тормозить (і раніше тормозило!!) Ніхто не підкаже чому??? Плуги у мене такі самі як і у вінді. Налаштування також максимально однакові. В Лінуксі - як черепаха, в вінді як блискавка.
Тому що вони на шиндовс орієнтуються.

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #3 : 2012-06-11 19:32:36 »
Тут радять ввімкнути pipelining і заборонити підтримку ipv6:
http://www.youtube.com/v/eRvySvM80BI
[Fedora Linux]

idontremember

• Гість
« Відповідей #4 : 2012-06-11 21:17:53 »
...
Зараз  [smiley=mr47_04.gif]...

Тому що вони на шиндовс орієнтуються.
Зрозумів [smiley=sputum.gif].

А що з "сторінкою шидкого доступу"? Як змінити на щось краще ніж Яндекс?
---
І було б (а воно так і станеться!!!) краще доробити "сторінку швидкого доступу". Зробили б такеє як  Опера - було б круть. Це тільки мої думки - я знаю, що з такими пропозами* не до вас.

---
* - народилось нове слово "пропоза" - пропозиція.

Відсутній Paul Carroty

• Кореспондент
« Відповідей #5 : 2012-06-11 22:04:38 »
Не знаю, чому у вас Яндекс, у мене його в дефолті нема. Правда в дебіані ребренд - Iceweasel.
Хм, оптимізації виконав і він почав трохи швидше ворушитись.
« Змінено: 2012-06-11 22:08:29 від Gunner.ua »

idontremember

• Гість
« Відповідей #6 : 2012-06-11 23:44:26 »
І в тому , і в тому у мене Яндекс. АЛЕ я думаю це можна виправити, пошукавши на сторінці about:config та змінити рядок на щось краще.

pipe-лайни у мене були ввімкнуті, але вирубивши ір6 ТА ЗМІНИВШИ ДЕЯКІ НАЛАШТУВАННЯ начебто стало швидше.

Але (прошу вибачення у вищих сил) у Вкантактє, все рівно ДУЖЕ важко іде скролінг будь-якого МАЛЮНКА. Та хр з тим Вкантактом - справа в тому що і на інших сайтах така ж проблема. Думаю це щось з ПЗ або з налаштуваннями...(?) Це у мене тільки у Лінуксі така "проблема".
---
То великі(?) значення, АЛЕ "воно" працює. І не просто працює, а працює швидше!
« Змінено: 2012-06-11 23:47:07 від idontremember »

Відсутній Paul Carroty

• Кореспондент
« Відповідей #7 : 2012-06-11 23:57:45 »
*контакт і російська на скрінах? Я за бан.

[m]: не треба вживати погані слова і викликати злих духів. :-)
« Змінено: 2012-06-12 00:06:40 від lvm »

idontremember

• Гість
« Відповідей #8 : 2012-06-12 00:21:13 »
...
---
Може ви знаєте... а раптом ні? - то опція, що дозволяє скидатись фоксу з ОП на диск, коли його мінімізуєм на панель.
http://habrahabr.ru/post/136743/
« Змінено: 2012-06-12 00:39:53 від idontremember »

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3640
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #9 : 2012-06-12 11:52:35 »
Off-topic:
Автору новини не завадило б повторити правила щодо використання ком в українській мові. Давно не бачив такої безграмотно написаної новини.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
« Відповідей #10 : 2012-06-12 13:38:55 »
Давно сиджу на найтлі - тому для мене то не новина :)
єдине - що малувато налаштувань домашньої - сподіваюсь виправлять, а ще хтось помітив автопідстановку доменів?

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #11 : 2012-06-12 15:53:43 »
Off-topic:
Автору новини не завадило б повторити правила щодо використання ком в українській мові. Давно не бачив такої безграмотно написаної новини.
Дав права редактора. Можете повиправляти те що не подобається.
[Fedora Linux]

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
« Відповідей #12 : 2012-06-29 15:14:14 »
Це не браузер, а прокрутка сторінки тормозить. Плавну прокрутку сторінки, на скільки я розумію, треба відключати, тому що воно орієнтоване на windows-згладжування. Дивно, чому до цього часу під лінукс його ніхто не адаптував

Відсутній Paul Carroty

• Кореспондент
« Відповідей #13 : 2012-06-30 21:14:52 »
Це не браузер, а прокрутка сторінки тормозить. Плавну прокрутку сторінки, на скільки я розумію, треба відключати, тому що воно орієнтоване на windows-згладжування. Дивно, чому до цього часу під лінукс його ніхто не адаптував
Ніяких позитивних зрушень не помітив, в порівнянні з версією під шиндовс на цій же машині - суцільне тормозилово.

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
« Відповідей #14 : 2012-07-01 16:31:42 »
Тут багато може бути причин: або зі згладжуванням щось не так, або проблема з відеодрайвером, або можливо з настройками firefox.
Можливо попробувати скинути конфігурацію: Довідка - Вирішення проблем - Reset Firefox