Автор Гілка: Вийшов Родовід 0.3.8  (Прочитано 4142 раз)

Відсутній Khariton

• Дописувач
  • **
  • дописів: 62
Вийшов Родовід 0.3.8
« : 2013-06-24 21:40:36 »
Випущено чергову версію вільного візуального редактора генеалогічного дерева Родовід 0.3.8.
Основні можливості редактору:
  • Візуально створювати дерево, збирати добірки світлин, посилань(як зовнішніх, так і внутрішніх або на осіб родоводу) в описі кожної особи.
  • Імпорт та Експорт у форматі GEDCOM 5.5.
  • Програму написано на Perl. Тому вона працює як на ОС, базованих на Linux ядрі, так і сумісна з ОС Windows.
Додано деякі зручності при перегляді добірки світлин та поправки в зручності інтерфейсу, але це не є головними подіями в цьому релізі.
Даний реліз вийшов у вигляді RPM та DEB пакетів!.
Тепер програма поширюється у вигляді двох пакетів. Сама програма, та модуль Perl, який раніше при встановлюванні звантажувався з CPAN.
RPM збиралися для Fedora 16, проте в пакеті враховано встановлення й на Mageia 3. Є SRPM пакети. Так що можна їх перезібрати під будь-який дистрибутив. До речі, якщо хтось буде перезбирати, то прошу вказати мені на відмінності у вашому дистрибутиві, щоб я поправив пакети на сумісність з ним у наступних версіях.
Бінарні DEB пакети перепаковано за допомогою додатку alien в Ubuntu.
Звантажити програму можна за посиланням http://sourceforge.net/projects/rodovid/files/0.3.8/
« Змінено: 2013-06-25 08:02:26 від Khariton »

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3822
  • Програміст
Re: Вийшов Родовід 0.3.8
« Відповідей #1 : 2013-06-24 23:22:27 »
А саму програму де взяти?  [smiley=huh.gif]
[Fedora Linux]

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #2 : 2013-06-25 01:56:45 »
А саму програму де взяти?  [smiley=huh.gif]
Підтримую. Камераде, де код? Давайте лінк на гітхаб, чи ще яке помийне відро з сирцями.

Відсутній Khariton

• Дописувач
  • **
« Відповідей #3 : 2013-06-25 08:04:16 »
Виправив.
От що значить опівночі пости творити...)))
Ще дописав про кількість пакетів. Треба качати обидва пакети, бо вони обидва саморобні.

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #4 : 2013-06-25 14:51:25 »
Під 18-ою Федорою скомпілювалося і поставилося без проблем.
При запуску діалогове віконце ховається під основним і не хоче з’являтися (під Gnome Shell). Також автоматично не вибирається українська мова по локалі, що створює незручності.

Хочу дати своїй матері, щоб вона заповнила інформацію про родичів, а то родичів багато, всіх запам’ятати важко.
[Fedora Linux]

Відсутній Khariton

• Дописувач
  • **
« Відповідей #5 : 2013-06-25 21:38:19 »
Діалогове віконце не з"являється взагалі, чи після того як ви щось вибрали(наприклад завантаження демо родоводу Рюрикоичів)? У гном шелі не пробував. У Гном2 та КДЕ4 все працює ок. Навіть під компізом колись все було ок...
З мовою дивно, бо програма працює за змінною LANG шелу.
Українська - це uk_UA.UTF-8. Може у вас якимось чином в вашому шелі не так виставлена змінна? Або з гном-сесії стартують програми в якомусь іншому оточенні змінних. Я такої проблеми ще не стрічав. На 16 федорі в гном2 все ок було...
І взагалі програма працює лишень з ЮТФ-8 даними та іменами файлів...

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #6 : 2013-06-30 16:44:41 »
Українську не вибирає автоматично, тому що воно перевіряє на "uk_UA.UTF-8", а в мене LANG містить "uk_UA.utf8" (кодування маленькими і без дефісу).

Код виводу діалогового вікна "Створити родовід/завантажити родовід" я не знайшов (майте совість: 8,5К рядочків коду без коментарів і без пропусків в одному файлі), але ця помилка виникла тільки при першому запуску, при наступних вона вже не відтворюється.
[Fedora Linux]

Відсутній Khariton

• Дописувач
  • **
« Відповідей #7 : 2013-06-30 20:25:16 »
Додам перевірку на uk_UA.utf8(та інших мов аналогічно) в наступнй версії.
Про діалогове вікно - дивний глюк. Подивлюся які там параметри вікна. Добре що ця проблема не є постійною в гномшел. Треба буде потестити в гномшелі. Доречі для діалогу першого є коментарі(#create start menu). Але коментарів дійсно мало. Я їх пишу, але не дуже часто, як правило тільки на підпрограми або якісь ключеві елементи...

Відсутній Khariton

• Дописувач
  • **
« Відповідей #8 : 2013-07-08 21:18:04 »
Я в шоці...Раз 10 намагався завантажити Ф19 в виртуалбокс з ГШелом. Після встановлення і входу маю гарні шпалери з підписом Федора і все...
КДЕ-Ф19 теж не встало...
Забив на Федору. Причому читав, що у Федори і в 17 і в 18 версіях були теж негаразди з встановленням в ВБокс...
Встановив у віртуалці ГШелл-убунту і побачив цей глюк з пропажею вікон. ГШел не оброблює функцію "iconify". Виправив, щоб працювало без нього усюди де можна. В наступній версїї буде все гаразд...

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #9 : 2013-07-08 23:09:47 »
У мене було подібне: 3D варто вимкнути.