Автор Гілка: Робота з сучасними даними з командного рядка  (Прочитано 4791 раз)

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3822
  • Програміст
Невелика стаття, яка розказує про 7 утиліт для роботи з даними у форматах JSON, CSV, та HTML з командного рядка: http://jeroenjanssens.com/2013/09/19/seven-command-line-tools-for-data-science.html

Утиліти: jq — аналог grep/sed але для JSON, json2csv, cvskit, scrape або scrape.pl — аналог grep для XML/HTML, xml2json, sample — уповільнення та зменшення трафіку через канал для потреб відлагодження, Rio — використання R як елемента каналу.
[Fedora Linux]

idontremember

• Гість
 :o а я то думав, ну що то за сучасні дані такі  ;D

---
Робота з сучасними даними з командного рядка => Робота з даними в сучасному форматі з командного рядка
 :-/
---
Формат json мені не дуже подобається, бо руками колупатися в Фоксівських закладках (закладках firefox) не зручно.
« Змінено: 2013-09-20 16:57:39 від idontremember »

Відсутній peinguin

• Літератор
  • дописів: 1419
А як вам мова "R"?

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
:o а я то думав, ну що то за сучасні дані такі  ;D

---
Робота з сучасними даними з командного рядка => Робота з даними в сучасному форматі з командного рядка
 :-/
Не влазить по ширині.
[Fedora Linux]

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
А як вам мова "R"?

Хороша мова, коли треба обрахувати якісь дані, тільки от мені рахувати нічого.  [smiley=smile.gif]
[Fedora Linux]

idontremember

• Гість
Не влазить по ширині.
Вибачте за невдалий "підкол".

А як вам мова "R"?
Хороша мова, коли треба обрахувати якісь дані, тільки от мені рахувати нічого.  [smiley=smile.gif]

:o Ніколи не чув про R.
« Змінено: 2013-09-20 20:43:42 від idontremember »

Відсутній peinguin

• Літератор
  • дописів: 1419
Дуже класна мова. Викладач з мат. статистики і теорії ймовірності заставляла нас користуватися Майкрософт Ексель. До речі під вайном він працює краще ніж в віндовс. Так от. Деякі люди використовували ОО/ЛО Калк. Але назви функцій не співпадають, тому в деяких випадках треба було створити таблицю в ексель, ввести в якесь поле потрібну функцію і потім відкрити в калці. Так от. Шкода, що я познайомився з цією чудовою мовою після закінчення університету. Хотілося б побачити облицця викладача, коли б я за кілька хвилин зробив в R те, на що витрачалася ціла пара з ексель.