Автор Гілка: Родовід 0.3.10  (Прочитано 3676 раз)

Відсутній Khariton

• Дописувач
  • **
  • дописів: 62
Родовід 0.3.10
« : 2013-10-08 14:45:06 »
Вийшла версія 0.3.10. Починаючи з версії 0.3.8 розповсюджується у вигляді rpm(а також src.rpm) пакетів. З версії 0.3.9 також розповсюджується у вигляді deb пакету, незалежного від архитектури.

Зміни:
1. Використання Ctrl+LeftButton для виділення персон на столі або його зняття підтримується в усіх режимах виділення персон.
2. Додано нові опції "Розсунути особи" та "Зсунути особи" для збільшення або зменшення відстані між особами, що лежать на одній лінійці, по горизонталі.
3. Додано опцію "Розсунути особи рекурсивно", що дозволяє розсунути не тільки особи, що лежать на одній лінійці, а також їх нащадків. Для складних родоводів з родовими переплетіннями (одруження з родичами і т.і.) може видавати не дуже приємний результат для деяких осіб. Але все ж краще ніж руками усіх розсовувати...)))
4. Виправлено помилку, що виникає при видаленні особи, якщо від неї йдуть приховані родові лінії.
5. Виправлено деякі малі помилки.
6. Виправлено desktop файл. Тепер використовується іконка формату png, а не svg.

Отримати програму можна за посиланням http://sourceforge.net/projects/rodovid/
« Змінено: 2013-10-08 14:48:13 від Khariton »

Відсутній burunduk32

• Новачок
  • *
  • дописів: 49
Re: Родовід 0.3.10
« Відповідей #1 : 2013-10-11 00:30:53 »
Чогось при будь-яких маніпуляціях із автоматичним розсуванням по лінійці програма зависає.
стоїть perl-tk 1:804.031-1+b1
Tk::Error: wrong # args: should be ".frame1.frame.canvas bbox tagOrId ?tagOrId ...?" at /usr/lib/perl5/Tk.pm line 251.
 Tk callback for .frame1.frame.canvas
 Tk::__ANON__ at /usr/lib/perl5/Tk.pm line 251
 Tk::Derived::Delegate at /usr/lib/perl5/Tk/Derived.pm line 463
 Tk::Widget::__ANON__ at /usr/lib/perl5/Tk/Widget.pm line 322
 main::movepersons at /usr/bin/rodovid line 3793
 main::__ANON__ at /usr/bin/rodovid line 1471
 Tk callback for .frame1.frame.canvas.menu1
 Tk::Menu::Invoke at /usr/lib/perl5/Tk/Menu.pm line 532
 <ButtonRelease>
 (command bound to event)

Відсутній Khariton

• Дописувач
  • **
« Відповідей #2 : 2013-10-18 15:29:32 »
Вибачте, що довго, я не бачив вашого повідомлення. Краще про помилки на сайті проекту писати.

Порада:
Гляньте, чи встановилися у вашу домашню теку ./.rodovid/locales/ua/if
Там в кінці повинно бути:
...
Розсунути особи
Зсунути особи
Немає місця між особами!
Розсунути особи рекурсивно

Якщо ні, то перезакачайте пакет з сайту(я його наче оновлював, бо сам таку багу ловив, я вклав у першу версію збірки файли локалізації без цих рядків).
Якщо не допоможе то перенесіть теку .rodovid кудись в бекап. і запустіть програму заново. Вона повинна створити всі файли. А можна просто з /usr/share/rodovid зкопіювати теку locales у ~/.rodovid.

ПіСя: Треба буде більш детально опрацювати цей момент, бо в себе я не бачив проблеми, а воно мабуть в залежності від різних ситуацій веде себе по різному.

Відсутній burunduk32

• Новачок
  • *
« Відповідей #3 : 2013-10-19 18:09:03 »
Спробував. Не допомогло. Але помітив: сильно залежить від вирівнювання осіб на лінійці.
Якщо особи розкидані будь-як — буде виліт. Якщо всі стоять рівненько, то операції проходять нормально.

Відсутній Khariton

• Дописувач
  • **
« Відповідей #4 : 2013-10-19 19:33:09 »
цікаво. а не можете мені кинути ваш приклад родоводу для тестування? запакуйте його таром з програми та вишліть на sasha@mishchenko.tk

Відсутній Khariton

• Дописувач
  • **
« Відповідей #5 : 2013-10-19 19:34:26 »
воно-то взагалі повинно вирівнювати тільки ті особи які лежать на лінійці... якщо не на лінійці, то я таке наче й не пробував... треба побалуватися... чекаю на ваш приклад.

Відсутній Khariton

• Дописувач
  • **
« Відповідей #6 : 2013-10-21 16:19:20 »
В зв'язку з деякими помилками, терміново випустив версію 0.3.11 з виправленими помилками та з доданою можливостю зберігати геометрію вікна.
2Нестеренко: Встанови пакет заново, бо в тому файлі, що я тобі тимчасово надав не буде працювати збереження геометрії, бо у тебе немає дейких ресурсів і коли ти зайдеш у "Меню - Параметри", то буде помилка.

Відсутній burunduk32

• Новачок
  • *
« Відповідей #7 : 2013-11-03 19:19:37 »
І ще не підкажете, що потрібно для експорту до gedcom формату?
Зараз програма видає наступне:
Tk::Error: Can't locate object method "new" via package "Gedcom" (perhaps you forgot to load "Gedcom"?) at /usr/bin/rodovid line 5014.
 main::exportged at /usr/bin/rodovid line 5014
 Tk callback for .frame.mymenubutton.menu
 Tk::Menu::Invoke at /usr/lib/perl5/Tk/Menu.pm line 532
 <ButtonRelease>
 (command bound to event)