У мене навіть під kde xkb конфігурується власними методами (доситьнаворочена конфігурація, kde таку ні асіліт), переключення розкладок тежнаворочене і теж засобами xkb. kde чіпати цю конфігурацію заборонено("Enable keyboard layouts" un-ticked). Для візуальної індикаціївикористовується "Keyboard Switch (c) Leonid Zeitlin", він жеsysutils/kkbswitch. Три розкладки, en, ua, ru; Ctrl+CapsLock - наступна розкладка,Shift+CapsLock - попередня, натиснути і утримувати CapsLock -переключення в англійську на час утримування.$ cat .xkb/mine.xkbxkb_keymap { xkb_keycodes { include "xfree86(xfree86)+aliases(qwerty)" }; xkb_types { include "complete+pc_ext" }; xkb_compatibility { include "complete" }; xkb_symbols { include"pc(pc105)+us_l3(ext):1+ua_l3(top_bksl):2+ru_l3(top_bksl):3+altlegacy(multi_scrl_caps)+group_ext(caps)+level3(menu_switch)+altwin_ext(hyper_super)+acpi(acpi_sven)"}; xkb_geometry { include "pc_ext(pc104_top_bksl)" };}; :-) -- Andriy Gapon
Цікаво, хоч і абсолютно некорисно. UA i RU замінюємо єдиною UA Unicode, і вішаємо перемикання на Caps Lock, без всяких шіфтів.
А що, у 7.10 вже була українська розкладка unicode?
В 8.04 відразу була. Запрацювало без патчів.
Цитата: knedlyk від 2008-05-31 12:52:16В 8.04 відразу була. Запрацювало без патчів.Не у всіх стоїть 8.04 та й убунта взагалі ;-) Цікаво , по дорозі знайшов елегантний перемикач з виправленнями помилкових натискань xneur. Перепрошую за вихід поза теми.
Цитата: oleksa від 2008-05-31 23:03:03Цитата: knedlyk від 2008-05-31 12:52:16В 8.04 відразу була. Запрацювало без патчів.Не у всіх стоїть 8.04 та й убунта взагалі ;-) Цікаво , по дорозі знайшов елегантний перемикач з виправленнями помилкових натискань xneur. Перепрошую за вихід поза теми.До речі, з’явилась проблема і дуже істотна. Після встановлення юнікоду, в прогрмах, що відкриваються вином, не хочуть заповнюватись форми (!!!), тобто я не можу вписати слова в текстові поля. Спостерігається на прикладі "Візіком-Київ" (електронної мапи столиці). Слабко знаюсь на кодуваннях, але приблизно уявляю, що бібліотеки вводу символів під офтопом орієнтовані на використання не юнікоду... Що можна вдіяти тут?
Мої вітаннячка зі святом Трійці!!! Також є продовження проблеми з unicode, тепер вже під 8.04, не вводиться кирилиця в полях на веб-сторінках, як от на сайті МТС в формі відправки sms. Будь ласка, допоможіть з пошуком рішення та пояснення проблеми. Дякую наперед.
Цитата: oleksa від 2008-06-16 17:31:21Мої вітаннячка зі святом Трійці!!! Також є продовження проблеми з unicode, тепер вже під 8.04, не вводиться кирилиця в полях на веб-сторінках, як от на сайті МТС в формі відправки sms. Будь ласка, допоможіть з пошуком рішення та пояснення проблеми. Дякую наперед. Переглядач, адреса? Ні, не кажіть, бо так і дурний здогадається що саме не працює! А тут же кругом одні розумні люди...
Цитата2 oleksa: або переключіться у відповідній формі на кирилицю, або вимкніть javascript [smiley=evil.gif]...http://mts.com.ua/ukr/sendsms.php - вікно для вводу повідомленняЩодо javascript, чи не існує инших способів перебороти причину, оскільки стикався з цим і раніше...
2 oleksa: або переключіться у відповідній формі на кирилицю, або вимкніть javascript [smiley=evil.gif]
Opera 9.5, uk(unicode), вводжу кирилицю — вводиться. Що я роблю не так? Невже причина у Opera?