Автор Гілка: Privoxy та DNS  (Прочитано 2004 раз)

Praporshic

• Гість
Privoxy та DNS
« : 2005-01-30 02:03:05 »
Маю таке питання, чи налаштовував хтось privoxy на своему компі для фільтраціїї банерів та іншого. В мене чомусь зникає можливість пройти через нього у мережу. Каже що адреса не знайдена. Схоже на відсутність зв'язку з DNS провайдера. Все робив по ридмишці та про це нічого не знайшов. ???

P.S. ось що він мені відповідає:
No such domain

Your request for * could not be fulfilled, because the domain name * could not be resolved.

This is often a temporary failure, so you might just try again.
« Змінено: 2005-01-30 02:05:44 від Praporshic »

Відсутній vasia

• Дописувач
  • **
  • дописів: 50
  • Що новенького?
Re: Privoxy та DNS
« Відповідей #1 : 2005-01-30 11:53:09 »
без тої проксі можеш сайти бровзати? якщо замість імені в урл писати айпішку, можно инет бровзати?

схоже що проблема не в самій проксі, программи напряму не зв"язуются з днс серверами, а використовують функції типу gethostbyname щоб отримувати айпішку з символьного імені(можно елементарну прогу з тою функцією написати, щоб перевірити, або в консолі ping www.linux.org.ua зробити  і подивитися чи працює резолвення імен). якщо все працювало до встановлення проксі, значить щось в конфігураціі самої системи поламав.
Do not adjust your mind, there is a fault in reality.

Відсутній Андрій Головинський

• Кореспондент
  • дописів: 141
« Відповідей #2 : 2005-01-30 22:27:53 »
Краще фільтрувати банери і усіляке сміття у браузері. До Firefox є чудовий плагін
Adblock, фільтрувати з яким одне задоволення.

Недолік у фільтруванні проксею полягає у тому, сторінки виглядають недокачаними. Бо браузер чекає на завантаження банерів, які заблоковано.
Never argue with idiots. They just drag you down to their level, and then beat you with experience

Praporshic

• Гість
« Відповідей #3 : 2005-01-31 09:04:45 »
Так, як що набрати ІР все працює, немає саме зв'язку з DNS. Щодо блокування браузером, так я користеуся Firefox та Konqueror, інші користувачі ще й Dillo та Epiphany. Тому мені краще завести всіх через проксі.

Відсутній Andrew

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #4 : 2005-03-18 13:17:20 »
Використовуй nat (в лiнуксi зветься маскарадом гыыы)!
найлiпший нат в OpenBSD, а pf ( пакет фiльтр) - один з найлiпших фаерволiв (якщо не враховувати cisco та cabletron(нову назву не пам'ятаю) )
можно також використати можливiсть forward в ip-фаерволi ( FreeBSD) та примусово форвардiти усi пакети вiд юзверей with destination ports 80 8080 8888 8000 та iн. на transparent proxy. I тодi немаэ нiяких проблем з DNS, з рiзними операцiйними системами та браузерами!!!!