L
i
nux.org.ua
Головна
Форум
Довідка
Правила
Пошук
Увійти
»
Технічні питання
»
Адміністрування
»
Privoxy та DNS
« попередня гілка
наступна гілка »
Відповісти
Друк
Сторінки:
1
Автор
Гілка: Privoxy та DNS (Прочитано 2004 раз)
Praporshic
Гість
Privoxy та DNS
«
:
2005-01-30 02:03:05 »
Цитата
Маю таке питання, чи налаштовував хтось privoxy на своему компі для фільтраціїї банерів та іншого. В мене чомусь зникає можливість пройти через нього у мережу. Каже що адреса не знайдена. Схоже на відсутність зв'язку з DNS провайдера. Все робив по ридмишці та про це нічого не знайшов.
P.S. ось що він мені відповідає:
No such domain
Your request for * could not be fulfilled, because the domain name * could not be resolved.
This is often a temporary failure, so you might just try again.
«
Змінено: 2005-01-30 02:05:44 від Praporshic
»
Записаний
vasia
Дописувач
дописів: 50
Що новенького?
Re: Privoxy та DNS
«
Відповідей #1 :
2005-01-30 11:53:09 »
Цитата
без тої проксі можеш сайти бровзати? якщо замість імені в урл писати айпішку, можно инет бровзати?
схоже що проблема не в самій проксі, программи напряму не зв"язуются з днс серверами, а використовують функції типу gethostbyname щоб отримувати айпішку з символьного імені(можно елементарну прогу з тою функцією написати, щоб перевірити, або в консолі ping
www.linux.org.ua
зробити і подивитися чи працює резолвення імен). якщо все працювало до встановлення проксі, значить щось в конфігураціі самої системи поламав.
Записаний
Do not adjust your mind, there is a fault in reality.
Андрій Головинський
Кореспондент
дописів: 141
«
Відповідей #2 :
2005-01-30 22:27:53 »
Цитата
Краще фільтрувати банери і усіляке сміття у браузері. До Firefox є чудовий плагін
Adblock, фільтрувати з яким одне задоволення.
Недолік у фільтруванні проксею полягає у тому, сторінки виглядають недокачаними. Бо браузер чекає на завантаження банерів, які заблоковано.
Записаний
Never argue with idiots. They just drag you down to their level, and then beat you with experience
Praporshic
Гість
«
Відповідей #3 :
2005-01-31 09:04:45 »
Цитата
Так, як що набрати ІР все працює, немає саме зв'язку з DNS. Щодо блокування браузером, так я користеуся Firefox та Konqueror, інші користувачі ще й Dillo та Epiphany. Тому мені краще завести всіх через проксі.
Записаний
Andrew
Новачок
дописів: 0
I Love YaBB 2!
«
Відповідей #4 :
2005-03-18 13:17:20 »
Цитата
Використовуй nat (в лiнуксi зветься маскарадом гыыы)!
найлiпший нат в OpenBSD, а pf ( пакет фiльтр) - один з найлiпших фаерволiв (якщо не враховувати cisco та cabletron(нову назву не пам'ятаю) )
можно також використати можливiсть forward в ip-фаерволi ( FreeBSD) та примусово форвардiти усi пакети вiд юзверей with destination ports 80 8080 8888 8000 та iн. на transparent proxy. I тодi немаэ нiяких проблем з DNS, з рiзними операцiйними системами та браузерами!!!!
Записаний
Відповісти
Друк
Сторінки:
1
« попередня гілка
наступна гілка »
Linux.org.ua
»
Технічні питання
»
Адміністрування