Автор Гілка: MyLinux і інтернет  (Прочитано 1790 раз)

Відсутній UA_Igor

• Кореспондент
  • дописів: 106
MyLinux і інтернет
« : 2005-05-09 03:05:20 »
     Привіт усім!!! Вирішив покласти нарешті Український Лінукс, MyLinux 3.1, хочу полазати в інтернеті а швидкість не більше 3 кілобайта, а швидкість провайдера 50 кілобіт. В windows xp barahlation  ;) порівнюючи в MyLinux інтернет літає. Як я знаю MyLinux оснований на Федорі, а в ній таж сама проблема.
Пробував редагувати /etc/resolv.conf, пробував підключатись через kppp, wvdial, через утиліту RedHat, клав ррр з вихідників трьома чарівними командами без параметрів.
    Порадьте будь-ласка, що робити, бо не хочу лазати в неті в дерявій операційці!!!
                                                      Наперед вдячний!!!!!!!!

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
Re: MyLinux і інтернет
« Відповідей #1 : 2005-05-09 07:19:18 »
Трохи мало інформації.
Який у вас модем (зовнішній або внутрішній або, навіть, winmodem)?
Скажіть який ISP, можливо хтось тут користується тим самим.
Що саме у вас внесено в /etc/resolv.conf , також wvdial.conf?
(Я користувався колись wvdial, хороша програма.)
Подивіться /var/log/messages, чи не з'являються там якісь помилки при з'єднанні?

Якщо користуватись інтернетом через Лінукс справді неможливо, спробуйте монтувати (man mount) Віндовс-сфортматований гнучкий диск (floppy) у Лінуксі і скопіювати відповідні файли:

todos /etc/wvdial.conf > /mnt/floppy/wvdial.conf
і.т.д.
umount /mnt/floppy
Потім з Віндовса скопіюєте їх сюди.
« Змінено: 2005-05-09 07:39:19 від tech »

Відсутній UA_Igor

• Кореспондент
  • дописів: 106
« Відповідей #2 : 2005-05-09 17:57:40 »
Бувають чудеса на світі!!! Заробило!
Провайдер Utel
Модем зовнішній Vector gvc k2d
   Я зазвичай користувався утилітою РедХета system-config-network для дозвону, resolv.conf вона правильні вводить адреса, але швидкість повільна. Через kppp теж саме.
  Командою "wvdialconf  /etc/wvdial.conf" сворив wvdial.conf ввів логін, пароль, номер. В resolv.conf ввів
nameserver 212.113.37.157
nameserver 212.68.160.1
і "wvdial" і вродило.

Таке запитання. Що може бути що через kppp повільна швидкість, і щоб та холєра не ініціалізувала так довго той модем.  Мені без різниці дозвонюватись через kppp чи wvdial, але деяким знайомим поклав МійЛінукс для інтернету, а вони  вперше бачать Лінукс.

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
« Відповідей #3 : 2005-05-09 23:19:07 »
wvdial - хороша програмка. Вона тестує модем на коди ініціалізації, тож не може бути якихось довільних кодів як у kppp. Також, наскільки я пам'ятаю, десь у kppp схована кнопка переключення з імпульсного набору на тоновий (її часом важко знайти), наскільки пам'ятаю, варто користуватись тоновим набором. Варто звернути увагу на те який протокол аутентифікації використовується PAP чи CHAP, можна спробувати і той і другий.
Якщо у вас wvdial запрацював нормально, думаю трохи погравшись, скопіювавши рядок ініціалізації модема у kppp, ви зможете налаштувати kppp теж.