Автор Гілка: escputil  - утілітка для принтера Epson  (Прочитано 1468 раз)

Відсутній Lorex

• Новачок
  • *
  • дописів: 6
Доброго дня!

дія відбувається в Кноппіксі!
Така проблемка.... Поставив я принтер... інстальнувся нормально... драйвер підібрав....  потім хотів подивитися рівень чорнил і таке інше... відкрив відповідне віконечко ... тикнув і воно сказало що утилітки  escputil не може найти бо в PATH не прописана.... ну добре думаю я... знайшов десь в папці здається /user/bin/  (не в /usr/bin/ ) .... перевантажився чи шо зробив.... по всьому компу тої утилітки нема... де ділася і що робити????  ПОМОЖІТЬ !!!!!  ДЯКУЮ!!!!

і заодно будьласка навчіть як в PATH ДОписати шлях..... краєм куха чув що щось там через  export  а саму її подивитися мона через env ....

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
Re: escputil  - утілітка для принтера Epson
« Відповідей #1 : 2005-05-28 22:50:45 »
/user/bin - це дуже неправильно, очевидно це помилка скрипта інсталяції, оскільки немає необхідності створювати додаткову теку /user, коли існує стандартна /usr.
Хіба в Кнопіксі це стандартна директорія, /user?
Ви впевнені що інсталювалось саме в /user/bin а не в /usr/local/bin або /usr/sbin?
Як саме ви інсталювати escputil, це дебіан пакет, чи компілювали з сирців.
Якщо компілювали, то можна вказати шлях де програма повинна бути встановлена, завдяки
./configure --perefix=/usr. Можнливо це можна також зробити при встановлюванні бінарних пакетів (мало знаю про дебіан пакети).

Впевніться де саме програма інсталювалась. Якщо у вас встановлено locate утиліту:
su
updatedb (або slocate -u)
locate escputil
Якщо locate немає:
find / -name  escputil (це займе трішки часу)

Якщо не хочете нічого міняти, просто додайте до (схованого; з крапкою спереду) .bashrc файлу у домашній директорії (root користувача, напевне, /root):
export PATH="${PATH}:/user/bin"

Потім зробіть source ~/.bashrc щоб це спрацювало. (Бажано мати ще одне вікно терміналу відкрите з root користувачем, у випадку якщо зробите щось не те).

Відсутній Lorex

• Новачок
  • *
  • дописів: 6
Re: escputil  - утілітка для принтера Epson
« Відповідей #2 : 2005-05-30 10:10:03 »
отож проблема вирішилася так!
Скачав escputil з  packages.debian.org (здається так) ... власне з стабільної гілки..
тоді скачав залежність задєтьсяназивається libread.so.5 (там пакет вказує на цю залеєність і її вручну знвйшов ... 4та версія не підійшла) з нестабільної гілки ...

#dpkg -i  .....
 і все запрацювало...
оскільки принтер USB то працює воно
$escputil -iq -r /dev/usb/lp0

і вуаля видає рівень чорнил!!!

але е працює в мене на 900-му Епсоні як  escputil -iq -P Epson   Тобто я звертаюся напряму до пристрою-файлу...

Дякую УСІМ!