Автор Гілка: Запуск XServer від простого користувача  (Прочитано 1901 раз)

Відсутній id

• Новачок
  • *
  • дописів: 7
  • Debian fan
Добрий день всім
Ситуація така: є комп'ютер до якого доступ маю я та ще двоє людей - обслуговуючий персонал. ця машина виконує роль маршрутизатора і тим двом користувачам не має сенсу давати рутовий пароль. але їм потрібна можливість запускати XServer. Я розумію що можна налаштувати sudo і ділу кінець але мені цікаво як це зробити засобами X, тобто дозволити простому користувачу запускати XServer. Перечитавши майже всі мануали по XServer, Х і т.п. я не знайшов навіть в якому файлі шукати потрібні опції. Зауважу, що display manager мене не цікавить, задача полягає в запуску сервера командою X -query 10.10.10.10 (звісно на 10.10.10.10 XServer та xdm запущені та налаштовані певним чином).
Не діліть рівних на добрих та поганих

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
Не думаю що це пов'азано з правами, X можуть запускати всі кому не лінь. Скоріше за все, це налаштування xdm i X на протилежному кінці. Подивіться цей документ, раз ви цим занялись: http://www.linux.com/howtos/XDM-Xterm/index.shtml , можливо  він щось прояснить.

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
Там в Х в усіх файлах що теба стоїть біт s так що прості користувачі можуть Х запускати. В деяких драйверах при певному їх встановлені користувачів треба додавати до групи відео...
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній id

• Новачок
  • *
  • дописів: 7
  • Debian fan
Розумієте, там дуже старенька машина і я користуюся ще Debain Woody і коли я в консолі від користувача намагаюся виконати X, система видає повідомлення - X: users are not allowed to run xserver (не дослівно, зміст той самий). В Debian Sarge такої проблеми вже немає. Та я все ж вирішив зробити все через судо та й не ламати собі голову. Всім дякую.
Не діліть рівних на добрих та поганих