Автор Гілка: [Gentoo] Поновити все, крім деяких пакетів.  (Прочитано 2969 раз)

Відсутній Sirko

• Графоман
  • дописів: 299
  • Що новенького?
Питання до знавців gentoo.
Зібрався робити emerge -u system, крім всього іншого запропонувало поновити mysql до версії 4.0.25-r2 (зараз стоїть 4.0.23-r2), але деякі люди, яким потрібен цей самий mysql, не хочуть, щоб він поновлювавсь. Чи можна щось зробити, щоб поновилось все, крім mysql?
P.S. Знаю, що можна, але не знаю як. Мені соромно. Буду намагатись знайти сам, але якщо хтось допоможе, то буду вдячний.
[Kubuntu User]

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
/etc/portage/pakage.mask

>=app-db/mysql-4.0.23-r2

Це приблизно, зараз точно не скажу, читайте
http://forum.gentoo.org.ua/index.php?showtopic=46
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній CuB

• Новачок
  • *
  • дописів: 44
  • рано чи піздно, так чи інакше
Якщо просто замаскувати пакет то може й вийде оновити систему, але якшо в якомусь ebuild'ш згадуватиметься про твій пакет то emerge  скажу що пакет замаскований та emerge може зупинетися. Але завжди э альтернатива: Якщо ти й надалі не захочешь поновляті то можна використати опцію --oneshot або -1 (одне й те саме)
--oneshot (-1)
              Emerge as normal, but do not add the
              packages to the world  profile or later updating.
Взято з man emerge
wbr cub

Відсутній hse

• Графоман
  • Gentoo Linux
$ cat /etc/portage/package.mask
# List of DEPEND atoms to mask.  Useful if specific versions of  pack-
# ages do not work well for you.  For example, you swear by the Nvidia
# drivers, but only versions earlier than 1.0.4496.  No problem!
# Format:
# - comments begin with #
# - one DEPEND atom per line
 >dev-db/mysql-4.0.23-r2
Це самий вірний шлях "сказати" portage використовувати mysql версії небільше ніж 4.0.23-r2
Пакет dev-db/mysql це не маскує!
Єдина проблема яка у Вас з часом виникне - при поновлені portage витре ebuild цієї версії як застарілий, а тому коли знову захочете перезібрати пакет ebuild-у вже не буде і де його в цьому випадку взяти я не знаю! ! ! Тому копіюйте ebuild-и відповідних версій всіх пакетів що прописані в /etc/portage/package.mask у /usr/local/portage/ де вони не витруться після виконання emerge sync  :)
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній Sirko

• Графоман
  • Що новенького?
Єдина проблема яка у Вас з часом виникне - при поновлені portage витре ebuild цієї версії як застарілий, а тому коли знову захочете перезібрати пакет ebuild-у вже не буде і де його в цьому випадку взяти я не знаю! ! ! Тому копіюйте ebuild-и відповідних версій всіх пакетів що прописані в /etc/portage/package.mask у /usr/local/portage/ де вони не витруться після виконання emerge sync  :)

Мабуть, це вже сталось :(. Пропонує поставити 4.0.22-r2. А є десь архів цих ebuild-ів?
[Kubuntu User]

Відсутній Sirko

• Графоман
  • Що новенького?
Ага, знайшов! Всім дякую за допомогу.
[Kubuntu User]

Відсутній hse

• Графоман
  • Gentoo Linux
Напишіть де знайшли архів всіх старих ebuild-ів, бо я його по вище вказаній причині також шукаю ;)

Відсутній Sirko

• Графоман
  • Що новенького?
Та поряд стоїть ще один сервер, то на ньому й знайшо :) А які саме треба? Може в мене є, то виложу в інет.
[Kubuntu User]

Відсутній hse

• Графоман
  • Gentoo Linux
Та траба:

app-office/openoffice/openoffice-1.1.3-r1.ebuild
  до версії:
  /usr/portage/distfiles/OOo_1.1.3-1_source.tar.gz

А то не хочу тягти поки 2.0 не стабілізується, а до тої версії що маю ebuild emerge sync витер...

Відсутній Sirko

• Графоман
  • Що новенького?
Такого нема... є тільки 1.1.3. На всіх інших машинах - 1.1.4
« Змінено: 2005-08-29 15:31:41 від Sirko »
[Kubuntu User]