Автор Гілка: Система час від часу тупо виситьи під  (Прочитано 7087 раз)

Відсутній Абрамчук Вадим

• Кореспондент
  • дописів: 225
  • Графоман LOU третього (четвертого?) пришестя
Люди підскажіть, будь ласка, у мене така проблема: у Х віндов Лінуха час від часу тупо висне (тільки миша шевелиться), з Х вийти не можу, в консоль вийти не можу, reset... Під час цього КДЕ висне геть увесь... навіть фонові задачі не працюють. Курсором можна порухати. Прогрес!

Іще: якщо у XMMS (через ALSA) грає музика, то вона ще деякий час грає уривками...

Але миша все одно рухається. Більш нічого. Ще видно як до ЖД час від часу думає та на ІЧ порті лампочка блимає - у і-неті через телефон сиджу...

Допоможіть, працювати взагалі не можу!!! Не ставити ж ХРюшу!!!
Debian GNU/Linux lenny/sid
MontaVista Linux (Motorola ROKR Z6). Міняю на A1200.

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
Дистрибутив?
Коли саме висне, не помітили?
Подивіться для початку `top', чи якийсь процес не з'їдає всі системні ресурси (його буде виведено вгорі з CPU (usage) десь коло 100%). Просто тримайте одне віконце терміналу відкритим із запущеним top.
« Змінено: 2005-11-30 00:19:43 від tech »

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
Скоріш за все X й буде їсти 100%
Можна зайти по мережі й подивитися (висне лише X)
В мене таке теж буває. Чи випадково не NVidia відеокарта з двайверами від nvidia?

Відсутній Абрамчук Вадим

• Кореспондент
Дистриб Debian Sarge 3.1r0a.
Як це я цікаво запущу top? У мене на панелі (КДЕ) алет індикатора системних ресурсів, він не поновлюється (взагалі на екрані крім позиції миші нічого не поновлюється), тому як я побачу результати?

До речі, nVidia!!!  Версія дров 7664.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
Поняття консолі для пана чуже? Якого тоді біса пан робить у лінуксі?
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Паша

• Кореспондент
  • дописів: 142
  • хайо!
.....ctrl+alt+F2  ::)
« Змінено: 2005-12-01 15:29:03 від lpi »
debian

Відсутній Абрамчук Вадим

• Кореспондент
[vybachte za transliteraciyu]

Ni, pan sebe prekrasno pochuvaye u konsoli i navit' jyv by tam, yakby ne igry ta web-storinky z maliunkamy ta flash. Pan zavjdy sydyt' u X z vidkrytoyu Konsole tomu shcho yomu legshe zvidty zapustyty programu ta podyvytys' na yiyi vyvid, nij pracyuvaty vslipu, zapuskayuchi z K menu/Gnome menu/ IceWM menu/ Openbox /bla-bla-bla i t.d. menu.

Pan os' uje tretye (chy chetverte?) povidomlennia namagayetsia skazaty, shco
SYSTEMA nadiyno vysyt', ctrl + alt + f for(i=1;i<=6;i++)   ;D ne pracyuye!!! ctrl + alt + backspace - tej :'(...

Ya sam nalashtuvav z konsoli sviy Debian, dekil'ka raz perezbyrav yadro ta pidnimav inshi systemy zi svoyeyi (inodi te, shco ya vygaduvav, pracyue krashce, nij te, shco ya chytav na LOU), pan uje 4 roky u Linux, v niogo vje 4 distrib, vin dumaye yak zrobyty sobi Linux from Scratch ta vzagali pan moje daty sobi radu, yakshco vam cikavo moye polojennia.

U kogos' ye real'ni propozyciyi? Ya spochatku dumav, shcho ce KDE, ale u Openbox te same. Probuvav perestavliaty XFree86, ne dopomoglo. Sprobuyu novi drayvera na videokartu - tut htos' pysav shcho u niogo tej buvaye take same na nVidia...

P.S. Vybachte za shmat koda na C - prosto ya vje drugiy den' gotuyus' do mis'koyi olimpiady.Zvychka  ;).
« Змінено: 2005-12-02 01:53:58 від Abram »

Відсутній Loof

• Дописувач
  • **
  • дописів: 77
  • Що новенького?
У мене не нвідіа, але вже десь бачив на форумах повідомлення про цю помилку
Вирішується просто - вказанням потрібної опції AGP у xorg.conf (або /etc/X11/XF86Config-4)

Поекспериментуйте у Section "Device" з такою опцією:
Option "NvAGP" "2"

Попробуйте числа від 0 до 3
« Змінено: 2005-12-02 20:14:27 від Loof »

Відсутній Абрамчук Вадим

• Кореспондент
Не допомагає  :(.
Читав доки по NVIDIA-GLX. При відключеному (0), NVAGP(1) та AGPGART(2) працює так само.
Мабуть, це не відяха. Тим більше що вона в мене працювала на цих самих драйверах на старих дистрибах (див. знизу, крім Червоної Шляпи) та на цьому самому Дебіані (тижня зо два тому).
Пробував ядро перезбирати (відключив розширене керування живленням) та переставляти Х сервер. Аналогічно. Спробую перебібрати ядро зі стандартними параметрами.

Якщо у когось будуть пропозиції - буду радий! [smiley=dankk2.gif]

З.І.: Є думка що це миша винна - драйвер миші якимось чином жре під себе півсистеми. Адже крім миші при цьому більш нічого не працює...

Відсутній Абрамчук Вадим

• Кореспондент
Щойно поставив собі стандартне 2.6.8, видер звідти конфіг, трішечки підправив та скомпілив 2.6.14.2 (думав що проблема у ядрі)... НІФІГА!!! Як висіло, так і далі висить  :'(...

Відсутній Євген Ященко

• Кореспондент
  • дописів: 131
  • SuSE9.3 user
Re: Система час від часу тупо виситьи під
« Відповідей #10 : 2005-12-03 08:57:41 »
У мене були колись проблеми з часом (тут десь був топік), так ось, коли я вручну змінював поточний час, у мене були схожі симптоми, тобто вся система висла намертво, навіть курсор миші не рухався. Але через деякий час вона відліпала, тільки деякі проги плювалися "CPU Overloading. Abort.". Зараз я оновив систему, і ця проблема зникла. Це може бути хардварна проблема, спробуйте оновити проги, якими користуєтесь, може допоможе  :-/
« Змінено: 2005-12-03 08:59:11 від john_yashchenko »
Лінукс - дружелюбна система, але розбірлива в друзях

Відсутній Абрамчук Вадим

• Кореспондент
« Відповідей #11 : 2005-12-03 11:57:13 »
Хардварна? Навряд. Тим більше що тижня хо два тому такої проблеми та іьому самому хардвейрі не було.

Схоже, що проблема з'явилася після оновлення (читай: садистського вбиття) КДЕ та налаштування ДМА на харду і КД... Але яке це має відношення?

У логах XFree86 чисто (тобто все нормально).

Найчастіше системи висить у Вогнелисі (коли намагаюсь зайти на деякі сайти  :o) або Synaptic (не можу ні один пакет поставити або видалити), хоча інколи висить і так. Причому в ігри граюсь нормально (Кваку 3, Халф, Контра)

Відсутній Абрамчук Вадим

• Кореспондент
« Відповідей #12 : 2005-12-03 13:40:04 »
Схоже, все-таки хардвейр.

Мастдайка висить так само  ::)

У когось є ідеї? Я вже виймай, чистив (пилу!..) та вставляв назад оперативку. Те саме. Висить - і все тобі  :(

Допоможіть, люди!..

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
« Відповідей #13 : 2005-12-03 14:23:38 »
Якщо висне й iнша ОС, тодi 100% залiзо

Пробуй:
1) memtest86 (пам'ять). Якщо нiчщго не знайде - GoldMem також. Бо були вже випадки...
2) mhdd (тест вiнчестеру)
3) 3DMarks (вiдео)

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #14 : 2005-12-03 14:47:38 »
Схоже, все-таки хардвейр.

Мастдайка висить так само  ::)

У когось є ідеї? Я вже виймай, чистив (пилу!..) та вставляв назад оперативку. Те саме. Висить - і все тобі  :(

Допоможіть, люди!..
Це явний конфлікт обладнання. В мене таке було якось на одній мамі, де багато пристроїв поскліщувались IRQ-ями (там на двох сиділи відео, звук, LAN і USB в різних комбінаціях. В одних були підвисання що 15 секунд, в інших система дохла або при отриманні чого з мережі, або при запуску звуку якого, або коли втикалось щось усбшне). Як правило, вирішується шаманськими танцями з BIOS Setup'ом.

З.І. Мамка була геть дурна, одна з перших під четвертий пень.
З.З.І. Спробуй встигнути натиснути Pause, коли комп завантажується й показує табличку з PCI device listing. Там багато цікавого.

Ну або ж lspci -v + cat /proc/pci/interrupts.