Автор Гілка: Тунель між Лінукс та Віндовс  (Прочитано 2504 раз)

Відсутній SGh

• Графоман
  • дописів: 258
  • Heavy Metal, Rock & Punk!!!
Доброго часу! :)

Питання наче і просте, якби не одне але...
Навіть два :) Перше це: є дві підсітки, між якими шлюз, той шлюз пропускає пакети лише на один порт 7778, відкрити більше портів неможна. Ну і друге але, це Віндовс... :)

А хочу, щоб по цьому порту організувати тунель з віртуальним сітьовим інтерфейсом, всередені якого були б доступні усі порти. У Віндовс знайшов тільки VPN, його б можна було прикрутити під Лінукс, але у Вінді порти не змінюються, в нього якийсь стандартний 1723 порт, а він закритий. Якби у мого друга (з яким я хочу з'єднатися) був Лінукс, мабуть вже давно цю проблему вирішили, але у нього Віндовс :(

МОже в кого які думки? (Вінду зносити не пропонувати ;) )

ЗІЖ Трафік не обов'язково шифрувати, чи ще там щось (хоча можна), просто потрібно віртуальну мережу прокинути через один порт.

Наперед вдячний!

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
Re: Тунель між Лінукс та Віндовс
« Відповідей #1 : 2006-01-22 10:15:49 »
Це, звичайно, офтоп, але подивіться тут,
чи не  подібним чином налагоджується VPN у вашого приятеля. Цього схоже можна добитись через так
званий PAT (Port Address Translations). Хоча я можу й помилятись.
« Змінено: 2006-01-22 10:22:16 від tech »

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #2 : 2006-01-25 13:51:23 »
Найпростіше - скористатися SSH і його можливістю передавння трафіку. Налаштуйте ваш sshd на лінуксі на 7778-ий порт. Запустіть на лінуксі Squid. Скористайтеся PuTTY з під Win для того щоб перенаправити трафік з локального порта 3128 на порт 3128 на лінуксі. Далі просто вкажіть у локальній програмі порт http проксі - 3128.
[Fedora Linux]

Відсутній SGh

• Графоман
« Відповідей #3 : 2006-01-25 22:06:42 »
Дякую за відповіді!
Мабуть, питання досить складне, що їх так мало...

Значить щодо Порт Адрес Транслейшн, то мабуть не те... У Вінді намагався налаштувати за допомогою Вінроута - не вийшло, тобто, він вміє перенаправити трафік з одного порта на інший, але (наскільки я зрозумів), тільки так: Слухає локальний порт на появу пакету іззовні, робить йому ПАТ, і направляє на інший порт куди треба. Але у мене ж так треба... Взяти локальний пакет (хто зна з якого порта він піде), що адресований на порт 1723 і направити його на порт 7778 куди треба. Щось так у мене нічого і не вийшло...  :-/

А щодо ССХ, Володимире, а як щодо віртуальних інтерфейсів? І до чого проксі? Чи я щось не зрозумів? Можна трохи детальніше пояснити? От наприклад я у Кваку хочу пограти, а в ній порти не змінюються :(

Гість(Guest)

• Гість
« Відповідей #4 : 2006-01-26 16:30:46 »
МОже в кого які думки? (Вінду зносити не пропонувати ;) )
OpenVPN є і під віндовс. і порти налаштовувати дозволяє.

Відсутній SGh

• Графоман
« Відповідей #5 : 2006-02-03 00:31:45 »
Всім дуже дякую!

з ССХ вже розібрався :)
Але трохи не те воно все... Тунель у один бік завжди виходить  :-/

Обіцяли через 2 дні відкрити усі порти, так що питання знято :)