Автор Гілка: Організація Dialup-сервер  (Прочитано 1770 раз)

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • дописів: 370
  • I Like FreeBSD !
Підскажіть яке програмне забезпечення потрібне для  організації Dialup-сервера.
Вимоги стандартні : база користувачів бажано в mysql-i (не у стандартних файлах), можливіть створення значної кількості тарифних планів .... і т.д.
Найбіль мене цікавить за допомогою чого можна рахувати час або гроші  клієнтів ????

Відсутній old

• Дописувач
  • **
  • дописів: 60
  • Що новенького?
Re: Організація Dialup-сервер
« Відповідей #1 : 2006-02-15 09:54:52 »
ПЗ: Linux, mgetty, pppd+radius pugin, RADIUS, iptables.
Рeалізацію RADIUS вибираєте відповідно до своїх уподобань (якщо база клієнтів має жити в mysql, подивіться на FreeRADIUS, якщо влаштовує текстовий файл, то можна Cistron). До ррр качаєте патч або плагін, який уміє працювати з РАДІУСОМ. Я особисто використовував цей: http://www.chelcom.ru/~anton/projects/pppd-tacacs+radius/, Ви можете пробувати щось інше, реалізацій немало.
Щодо білінгу: не можу сказати готових рішень, але впевнений на 100% що це можна робити (і роблять) через той самий РАДІУС (який крім authorisation ще й accounting). Спробуйте пошукати.

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • I Like FreeBSD !
« Відповідей #2 : 2006-02-15 11:06:03 »
Але хіба сам freeradius вміє рахувати гроші, чи час, що знаходяться на рахунку клієнта,
стежити за цими данимим і відключати  клієнтів у потрібний момент ????
accounting - хіба це не просто хто коли і скільки був і скільки скачав .......????

Я помиляюся, чи ні ????

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
« Відповідей #3 : 2006-02-15 11:10:30 »
Біллінгових систем ну скільки завгодно!
Пошуком по інету знаходиться за 10-20 хвилин 10-20 систем.

По відгукам (сам не пробував) - непогана:
http://www.netams.com/

Вміє дуже багато чого

Відсутній old

• Дописувач
  • **
  • Що новенького?
« Відповідей #4 : 2006-02-15 11:57:28 »
Я помиляюся, чи ні ????

Не помиляєтесь. Але РАДІУС проводить _облік_. Облікована ним інформація використовується як вхідна для того, що Ви називаєте "біллінгом". Просто "біллінг" може бутии як найпростішим (скріпт, який розбирає РАДІУС логи і відключає користувачів при вичерпанні лімітів) так і дуже наварочєним (генерація звітів ГУІ і тптд). Власне тому і є сенс пошукати самому те що Вам до душі. Але при цьому, якщо Ви використовуєте РАДІУС протокол має сенс саме його інформацію "згодовувати" білінгу.

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • I Like FreeBSD !
« Відповідей #5 : 2006-02-15 13:13:24 »
Дякую за пораду ????

я читав щось про freenibs,  може ви щось можете про нього сказати: чи варто копати в цьому напрямку .. ????

Відсутній old

• Дописувач
  • **
  • Що новенького?
« Відповідей #6 : 2006-02-15 14:43:54 »
я читав щось про freenibs,  може ви щось можете про нього сказати: чи варто копати в цьому напрямку .. ????
Я ніколи не розгортав нічого подібного. Але судячи з того, що пишуть -- це якраз і є один із прикладів білінгу з використанням РАДІУС. Якщо він не глюкавий і не складний у інсталяції, то чому б ні? Врешті це суб'єктивно.