Автор Гілка: Ядро 2.6.х у Debian Sarge?  (Прочитано 2465 раз)

Відсутній Юрій Василюк

• Новачок
  • *
  • дописів: 17
  • Що новенького?
Ядро 2.6.х у Debian Sarge?
« : 2006-03-09 19:41:50 »
 Чи вийде щось працездатне, якщо спробувати прикрутити ядро 2.6 до системи, рідне ядро якої 2.4.26? Скачав, скомпілював, поки що добився лише kernel panic, але буду пробувати далі. Мета - високочастотний фреймбуфер + краща підтримка звукової плати.

Praporshic

• Гість
Re: Ядро 2.6.х у Debian Sarge?
« Відповідей #1 : 2006-03-09 20:51:11 »
По-перше: воно є в дистрі, здається 2.6.8.
По-друге: без жодних проблем, а kernel panic викликаний невірною конфігурацією.

Відсутній Юрій Василюк

• Новачок
  • *
  • Що новенького?
« Відповідей #2 : 2006-03-14 20:06:30 »
У мене 2.6.10, скачане колись з kernel.org. Спочатку я компілював його з опціями по змовчуванню, зміг завантажити лише після створення initrd. Ікси просто літали... але глючили. Після цього сконфігурував повністю, вичитуючи всі підказки. Ядро видало kernel panic - unable mount root filesystem on block 0:0 чи щось подібне. З якими опціями це може бути пов'язано? Підозріваю, що десь з водою вихлюпнув дитину  :)

anonymous(Guest)

• Гість
« Відповідей #3 : 2006-03-14 21:46:03 »
У мене 2.6.10, скачане колись з kernel.org.
...
Ядро видало kernel panic - unable mount root filesystem on block 0:0 чи щось подібне. З якими опціями це може бути пов'язано? Підозріваю, що десь з водою вихлюпнув дитину  :)
У мене було те саме.  :-[ Вирішив проблему встановленням ядра з testing. До речі, там зараз ледве на найсвіжіше ядро(у Дебіан). Навіть Убунту перегнали!  :D

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
« Відповідей #4 : 2006-03-14 22:18:39 »
1. До старої системи на 2.4.* нове ядро 2.6.* прикрутити не так просто. Може ці статті Вам допоможуть:

http://www.gentoo.org/doc/en/migration-to-2.6.xml

http://www.gentoo.org/doc/en/kernel-upgrade.xml

2. Щодо компіляції 2.6 то тут є стаття з прикладами перевірених конфігів, якщо щось не вийде то запитуйте...
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній UA_Igor

• Кореспондент
  • дописів: 106
« Відповідей #5 : 2006-03-15 09:43:03 »
Ядро видало kernel panic - unable mount root filesystem on block 0:0 чи щось подібне. З якими опціями це може бути пов'язано? Підозріваю, що десь з водою вихлюпнув дитину  :)
Це означає, що Ви скомпілювати драйвер Вашої файлової системи як модуль, ядро хоче змонтувати розділ, а драйвер знаходиться на вінчестері. Вихолить ні риба ні мясо. Вам потрібно або створити образ initrd або скомпілювати драйвер в ядро.

Відсутній Юрій Василюк

• Новачок
  • *
  • Що новенького?
« Відповідей #6 : 2006-03-15 10:17:53 »
Так initrd я створив... Тільки там було якесь повідомлення типу "відсутній файл modprobe.conf", але образ я отримав.

Відсутній Юрій Василюк

• Новачок
  • *
  • Що новенького?
« Відповідей #7 : 2006-03-15 10:30:37 »
hse, дякую за посилання на статтю.