Автор Гілка: nautilus проблема  (Прочитано 1325 раз)

Відсутній AndreyD

• Новачок
  • *
  • дописів: 16
nautilus проблема
« : 2006-04-28 11:11:14 »
SuSE Linux 10.0

Оболонка X-Gnome, file manager - nautilus

Я створив зв'язок з ftp-сервером через гловне меню(ну там Places->Connect to Server...). Все добре, працює. Але ось у чому проблема:
не видаляється по контекстному меню. Пише:
Цитата
You can't move this volume <ip> to the trash". if you want to unmount the volume, please use "unmount Volume" in the popup menu of the volume.
, при чому, в контекстному меню нема "unmount", а коли передивисвся Permissions - для root всі пенкти пусті та не змінюються (затемнені).
Команда mount не показує цього розділу. Пошук по назві не дає ніяких результатів...
Допоможіть, будь-ласка.
P.S.: Можу поприсилати скріншоти на мило чи в ICQ

Відсутній 235

• Кореспондент
  • дописів: 238
Re: nautilus проблема
« Відповідей #1 : 2006-04-29 22:00:07 »
рекомендую написати в багзілу по наутілусу  й чекати багфікс ;D
Олександр Приймак |  Google Web Toolkit

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #2 : 2006-04-30 11:52:00 »
Наскільки я знаю, у Gnome є gnome-vfs (сам їм не користувався, лише чув), тобто своя віртуальна файлова система. На зразок mc-vfs у Midnight Commander. Оскільки (знов-таки, наскільки я знаю), підмонтувати ftp за допомогою mount неможливо, то я роблю припущення, що nautilus підмонтовує насправді до gnome-vfs. Тому mount нічого й не показує.
Виникає питання: Ви ввійшли на сервер за логіном-паролем? Тоді ко'пайте  nautilus. А якщо ні - читайте щось про FTP.
Взагалі, раджу користуватися для роботи з FTP спеціальним менеджером, або MC (мій вибір).

Відсутній AndreyD

• Новачок
  • *
« Відповідей #3 : 2006-05-01 19:07:52 »
Вже знайшов :)
все знаходиться у "/home/<username>/.nautilus/metafiles/x-nautilus-desktop<якась фігня>.xml" - видаляється до біса - і все. Воно там зберігає описи значків на робочому столі...
Всі файли, посилання тощо при видалення вищевказаного файла відображаються цілком нормально і функціонують також від того не гірше... :)
Усім дякую.
Цитата
чекати багфікс
не буду ;)

Відсутній AndreyD

• Новачок
  • *
« Відповідей #4 : 2006-05-02 08:23:00 »
редагування файлу помагає тільки час від часу...
отож питання лишається відкритим  :exclamation