Автор Гілка: Сюся 9.2 ядро 2.6 ххх  (Прочитано 1768 раз)

Відсутній CFG

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
  • I Love YaBB 2!
Сюся 9.2 ядро 2.6 ххх
« : 2006-05-29 12:54:17 »
Шановні, прошу допомоги так як я взагалі не розуміюсь в ніксах,
Стоїть прокся, пошта, фтп сервак на сюсі 9.2 ядро 2.6 ххх =
1. невідомий пороль на рута (незнає його ніхто і дізнатись нереально)
2. трабла в тому що ми змінили хостінг...відповідно і пошта тепер не приходить на цей сервер, тілько відсилати мона, мій адмінський 30 айпі наскільки я вичитав має повний доступ, тобто я пошту можу забирати з нового сервака, а решта айпішників локалки ні!! що можна зробити? Прошу допомогти, з якомого більшою деталізацією!
Наперед вдячний! :'(

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
Re: Сюся 9.2 ядро 2.6 ххх
« Відповідей #1 : 2006-05-29 20:35:23 »
Стосовно пароля рута. Є два варіанти.
1. Спробувати зламати систему.
Півроку назад в SuSE 9-10 була одна проблема -- можна було отримати права root, маючи доступ до системи з правами звичайного користувача. Звісно, я не впевнений, що це спрацює, але якщо за останні півроку система не оновлювалась, можна спробувати, гірше від цього не стане.
http://www.securitylab.ru/poc/extra/241883.php

2. Перезавантажитись.
Або завантажити стандартне ядро в однокористувацькому режимі (якщо grub/lilo дозволить це зробити і не буде запитувати додаткових паролей, що навряд чи), або спробувати завантажитись з дискети, livecd, підмонтувати відповідний розділ жорсткого диску і змінити пароль вручну (командою passwd після chroot, або самостійно переписавши хеш пароля в файлі etc/shadows)

Стосовно хостингу.
Пошта повинна приходити на сервер, вказаний в полі MX DNS-запису вашого домену. Зверніться з цього приводу до адміністратора DNS-серверу вашого домену. Щоб відкрити доступ користувачам додайте відповідне правило до iptables, подібне до правила, що дозволяє бігати по мережі машині з адмінською адресою. Звісно, краще пропускати лише пакети, адресовані на 110 або 143 порти (POP/IMAP).

А для більшої деталізації необхідною умовою є більша деталізація проблеми.
dd if=/dev/zero of=/dev/null

Відсутній 235

• Кореспондент
  • дописів: 238
« Відповідей #2 : 2006-05-29 20:39:18 »
спробувати скористуватися пошуковими машинами й знайти за 1хв відповідь - оце саме детальне )

щоб відновити пароль root - завантажиться в single режимі завантажувача. А який там в suse завантажувач? - не пам'ятаю, але думаю саме для suse в вебі точно мають бути покрокові відповіді статті. Загалом google.com "suse 9.2 root password recovery" - перший результат. Просто?

"адмініський 30 айпі" - тут точно нічого порекомендувати не вийде, щоб дати відповідь, ще й детальну, потірбно знати питтання  :-/
А то це перетвориться в класичне "маю зелену машину з двигуном 2.6л ... як "

Олександр Приймак |  Google Web Toolkit

Відсутній 235

• Кореспондент
  • дописів: 238
« Відповідей #3 : 2006-05-29 20:43:08 »
вах як одночасно )

Стосовно хостингу.
Пошта повинна приходити на сервер, вказаний в полі MX DNS-запису вашого домену. Зверніться з цього приводу до адміністратора DNS-серверу вашого домену. Щоб відкрити доступ користувачам додайте відповідне правило до iptables, подібне до правила, що дозволяє бігати по мережі машині з адмінською адресою. Звісно, краще пропускати лише пакети, адресовані на 110 або 143 порти (POP/IMAP).

ідейно - краще взагалі не займати сусе, й не міняти налаштування, а повернути "як було". тобто щоб пошта приходила на локольний сервер - прописати його зовнішниій IP в MX полі запису домену.
Олександр Приймак |  Google Web Toolkit