Автор Гілка: Редагування boot.ini Win XP для Ubuntu  (Прочитано 1790 раз)

Відсутній chornyj

• Дописувач
  • **
  • дописів: 52
Впав Windows XP Home edition. В процесі відновнення затер загрузочний сектор. Тепер хочу відредагувати "загрузчик" Windows, щоб можна було завантажувати на вибір Windows або Убунту. Зміст boot.ini Windows:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition RU" /fastdetect
Лінукс знаходиться на другому фізичному диску, який поділено на кілька логічних дисків. Для Убунту це було hdb4.
Як повинен виглядати мій boot.ini Windows?
Дякую
Mandriva2007, CeleronD, GeForce6600GT, AVerTV GO 007

Praporshic

• Гість
Re: Редагування boot.ini Win XP для Ubuntu
« Відповідей #1 : 2006-09-21 16:35:49 »
Краще завантажитись у режимі "відновлення" або з будь-якого живчика, змонтувати кореневу фс убунти в будь-яку теку, зробити туди chroot та відновити завантажувач. Зазвичай це "grub-install hd0". Звісно ж, якщо у Вас все "за правилами" (окремий /boot, /usr, /var й таке інше) то обов'язково треба підмонтувати необхідні розділи.

Відсутній Smith

• Новачок
  • *
  • дописів: 37
  • Kharkiv LUG
Re: Редагування boot.ini Win XP для Ubuntu
« Відповідей #2 : 2006-09-21 22:58:47 »
як варіант можно користуватися boot manager'ами. наприклад boot star. мене повністю влаштовує, його можна встановити з віндовса, чи з загрузочної дискетки. не складний в налаштуванні, має корисні функції. Якщо будете його ставити, то будьте обережні! це всеж-таки бут менеджер, до того ж який вміє шефрувати розділи ;)

ps: якщо ви у пк новачок, то краще не використовувати