Автор Гілка: кириличні(СР1251) файли та папки в убунті7.04  (Прочитано 1612 раз)

Відсутній ussr1k

• Кореспондент
  • дописів: 100
  • [team Linux] KPI
от є така грабля... в мене два вінта сата і сервер фтп... під лінукс - 12 Га виділено, тому відповідно всі кириличні файли та папки ср1251, так як осовна маса юзерів ФТП - віндузятнікі...
сама проблема в тому що коли я роблю маунт(у фстабі), то в мене файли та папки(кириличні) пропускаються тобто вони взагалі не монтуються... Використовую драйвер нтфс-3ж
маунчу так:
/dev/sda5 /mnt/ftp ntfs-3g locale=uk_UA.CP1251,defaults,umask=002,gid=46,nls=utf8 0 1
пробував і з локал"ю УТФ8 , тоді все працювало, але відповідно всі кириличні назви перекодувало в утф8, тобто з фтп бачилися кракозябри

як мені боротися з таким траблом, як дійти консенсусу з кодуванням?

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
це геморрой. краще уникати кирилічних назв.

пропускається, бо такої локалі не існує, наскільки я знаю. Лише .UTF8, koi8-u. В будь-якому разі з ftp будуть кракозябри, але якщо ходити на нього через браузер, то все буде ок.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
маунчу так:
/dev/sda5 /mnt/ftp ntfs-3g locale=uk_UA.CP1251,defaults,umask=002,gid=46,nls=utf8 0 1
пробував і з локал"ю УТФ8 , тоді все працювало, але відповідно всі кириличні назви перекодувало в утф8
У вас немає локалі uk_UA.CP1251:sudo "localedef -f CP1251 -i uk_UA uk_UA.CP1251"
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній ussr1k

• Кореспондент
  • [team Linux] KPI
то це мені зробить локаль за змовчуванням кириличу ср1251?

Відсутній Вуйко з полонини

• Кореспондент
  • дописів: 181
А не буде легше використовувати UTF8, а сервер(якщо у Вас proftpd, як я думаю) зібрати із підтримкою UTF-8, та трошки переписати до нього конфіги.
« Змінено: 2007-10-28 03:55:30 від body »
"Don't waste your time or time will waste you" Matthew Bellamy

Відсутній ussr1k

• Кореспондент
  • [team Linux] KPI
в убунту 7.10 з відображенням тих файлів вже все нормально... от на рахунок профтпд тут побаловатися можна...