Автор Гілка: На що бакапитись ?  (Прочитано 2695 раз)

Відсутній vanessa

• Графоман
  • дописів: 468
На що бакапитись ?
« : 2007-12-05 11:02:50 »
На що краже робити резервну копію всієї системи? зараз це приблизно 300Гб. восновному фото та відео, те що ми знімали та софт, чи то звантажений з мережі чи хтось на дисках приносив ну і наші наробки - сирці програм та документи. останнії найменші у процентному відношені. Ну про те що можна бакапити різними способами і різні речі - я читав, навіть тут про це писали. а от самий перший цей бакап куди зробити ? які будуть варіанти окрім  ХДД на 320Гб із того що в Києві можна придбути. писати 80 ДВД-шок теж якось нехочеться.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
Re: На що бакапитись ?
« Відповідей #1 : 2007-12-05 11:44:21 »
Попросіть в когось ерки для бекапу відео під обіцянку повернути - думаю вони погодяться  ;)
А далі - дрібниці залишаться  :)
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #2 : 2007-12-05 12:18:42 »
Дуже багато дисків треба буде ....

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #3 : 2007-12-05 14:11:35 »
Чомусь мені видається, що будь-яку домашню колекцію цифрового сміття можна безболісно почистити на 90%. А то бачив я такі "неймовірно цінні колекції", де лежать нікому не потрібні архіви крадених програм починаючи з 95-ї вінди і 4-го фотошопа. Доводилось бачити і відео домашнього монтування, де годинний фільм посередньої якості займає 4.7 гігабайт.
Особисто я б в першу чергу зробив копію документів, фото та джерельних кодів програм. Далі перетиснув (за потреби) та записав фільми. І зібрав би на 1 (один!) ДВД потрібний (!!!) софт. Решту - під rm -rf
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #4 : 2007-12-05 14:32:23 »
Особисто я б в першу чергу зробив копію документів, фото та джерельних кодів програм. Далі перетиснув (за потреби) та записав фільми. І зібрав би на 1 (один!) ДВД потрібний (!!!) софт. Решту - під rm -rf
+1. Особисто в мене з такого, що трохи шкода було б втратити - це колекція музики. Але, по-перше, половина є на дисках, а по-друге, є бекап на роботі ;D Так що і це досить легко відновлюється... А сирці я зберігаю в інеті, мало що.
« Змінено: 2007-12-05 14:33:00 від Cthulhu »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #5 : 2007-12-05 15:14:23 »
А сирці я зберігаю в інеті, мало що.
"Справжні чоловіки не роблять резервних копій. Вони викладають усе на FTP та дозволяють іншим це відзеркалити."
(C) Linus Torvalds "Just For Fun" у моєму дуже вільному перекладі.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #6 : 2007-12-05 15:16:26 »
А сирці я зберігаю в інеті, мало що.
"Справжні чоловіки не роблять резервних копій. Вони викладають усе на FTP та дозволяють іншим це відзеркалити."
(C) Linus Torvalds "Just For Fun" у моєму дуже вільному перекладі.
Цитата з мене - http://lorquotes.ru/view-quote.php?id=2320 =))

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #7 : 2007-12-05 15:20:11 »
Чомусь мені видається, що будь-яку домашню колекцію цифрового сміття можна безболісно почистити на 90%. А то бачив я такі "неймовірно цінні колекції", де лежать нікому не потрібні архіви крадених програм починаючи з 95-ї вінди і 4-го фотошопа. Доводилось бачити і відео домашнього монтування, де годинний фільм посередньої якості займає 4.7 гігабайт.
це не домашня колекція. це робоча колекція відео і фото. це все мадіа-матеріали виконаних нами робіт, так би мовити. можливо його й можна перетиснути на більш компактний розмір але всерівно це буде не менше як 10-20 двд.
Може я просто невірно питання поставив. Які ще є накопичувачі великої емкості окрім ДВД і ХДД ?

Praporshic

• Гість
« Відповідей #8 : 2007-12-05 15:34:10 »
Стриммери  ::)

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #9 : 2007-12-05 16:10:30 »
І де вони є ? я трішкиглянув по інтернет-магазинах - немає в них такого добра

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #10 : 2007-12-05 16:14:58 »
Flood:
Якщо у Вас багато знайомих, можна у них повідбирати флешки... ::)
Крім того існує купа серверів в інеті, на які можна позакидати порціями своє сміття... (rapidshare, shareua.com повні подібних бекапів :))
« Змінено: 2007-12-05 16:22:54 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Praporshic

• Гість
« Відповідей #11 : 2007-12-05 16:28:31 »
І де вони є ? я трішкиглянув по інтернет-магазинах - немає в них такого добра
Наприклад ось:
http://comp.ddo.com.ua/num4917529/
"Hewlett Packard (HP) SureStore DAT40 Tape Array Module C7497A. $1249"
 ::)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #12 : 2007-12-05 16:30:00 »
Flood:
Якщо у Вас багато знайомих, можна у них повідбирати флешки... ::)
Крім того існує купа серверів в інеті, на які можна позакидати порціями своє сміття... (rapidshare, shareua.com повні подібних бекапів :))
Краще вже собі на гуглі запрошень навидавати і вже бекапитись до повного посиніння...

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #13 : 2007-12-05 16:36:50 »
це не домашня колекція. це робоча колекція відео і фото. це все мадіа-матеріали виконаних нами робіт, так би мовити. можливо його й можна перетиснути на більш компактний розмір але всерівно це буде не менше як 10-20 двд.
Може я просто невірно питання поставив. Які ще є накопичувачі великої емкості окрім ДВД і ХДД ?
20 ДВД - це максимум 50 гривень та один день робочого часу. Якщо ви вважаєте, що резервна копія вашої роботи стільки не коштує, то подальша розмова беззмістовна.
Якщо ж вам потрібне серйозне резервування з можливістю доступу у будь-який момент до стану файлу у довільний момент часу, чи з можливістю безупинної роботи при фізичному виході з ладу основного носія, чи ще щось таке, тоді сформулюйте ваше запитання ще чіткіше.
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #14 : 2007-12-05 16:51:26 »
20 ДВД - це максимум 50 гривень та один день робочого часу. Якщо ви вважаєте, що резервна копія вашої роботи стільки не коштує, то подальша розмова беззмістовна.
справа в тому що туди потроху але постійно добавляються нові фото і відео. Я під це діло виділив цілий віник на 320Гб зараз він заровнений на 57%
Якщо ж вам потрібне серйозне резервування з можливістю доступу у будь-який момент до стану файлу у довільний момент часу, чи з можливістю безупинної роботи при фізичному виході з ладу основного носія, чи ще щось таке, тоді сформулюйте ваше запитання ще чіткіше.
[/quote]
мені потрібно щоб я в будь-який момент зміг відновити систему максимум недільної давнини.

Варіант із бакапом в інтернет  непідходить - дуже вже погана у нас лінія зв'язку, а проложити кращу немає можливості, ми орендуємо територію на який знаходится кантора і маємо те що маємо. На радіоезернет мені невиділять фінансування.