Автор Гілка: Презерватив для офтопіків.  (Прочитано 1508 раз)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Ситуація така - є аудиторія з 15-ти комп"ютерів, принципово під офтопіком (не мій принцип), машини слабкі, якщо поставити нормальний антивірус то будуть гальмувати. Ці комп"ютери об"єднані в мережу і під"єднані (!!!без ніякого шлюзу!!!) до зовнішньої мережі. А там - вірусів тьма, і всі пруться сюди і коцають нещасні офтопіки.
Ну, власне, в мене є зайвий системник, і я хочу з нього зробити шлюз, поставивши дві мережеві плати. Вимоги такі: - пускати користувачів з аудиторії у зовнішню розшарену самба-папку, пускати користувачів з аудиторії до зовнішнього PPPoE інтернет-шлюзу (проксі не годиться - кожен юзер може працювати під своїм інтернет-акаунтом, облік яких ведеться на тому-ж шлюзі. Сам шлюз не у моїй досяжності.
Ну, а віруси іззовні, добиваючись до моєї аудиторії мали-б натикатися на один-єдиний комп"ютер як сперматозоїди на презерватив. :-)
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Praporshic

• Гість
Re: Презерватив для офтопіків.
« Відповідей #1 : 2007-12-10 19:50:25 »
Власне, якщо просто встановити щось по дорозі, заблокувавши вхід ззовні, то це вже не дасть пролізти тій гидоті, що сама лізе до машини. Але більшого Ви не зробити при такому стані речей.

Відсутній Абрамчук Вадим

• Кореспондент
  • дописів: 225
  • Графоман LOU третього (четвертого?) пришестя
« Відповідей #2 : 2007-12-11 21:19:12 »
Шлюз на FreeBSD + пропускати все через NAT на антивірус.
Debian GNU/Linux lenny/sid
MontaVista Linux (Motorola ROKR Z6). Міняю на A1200.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #3 : 2007-12-11 22:33:00 »
пропускати все через NAT на антивірус.
Не вийде. Бо тоді користувачі не зможуть працювати з PPPoE.