Автор Гілка: вибір процесора для компіляції ядра  (Прочитано 1956 раз)

Відсутній fedoraandriy

• Новачок
  • *
  • дописів: 27
:-/ Веселих вам свят шановне панство. Умене ось яке питання : я б хотів перекомпілювати ядро Linux-a Fedora Core 4, але спершу хотів підготуватися ( почитати літератури, розібратися із настройками ). Набравши команду make xconfig ( menuconfig ), побачив, що серед вибору процесорів немає мого - AMD Sempron 2200+, підкажіть будь-ласка який мені вибрати, щоб підходив найкраще і швидкість збільшилась???
« Змінено: 2007-12-31 01:34:05 від Praporshic »

Praporshic

• Гість
Re: вибір процесора для компіляції ядра
« Відповідей #1 : 2007-12-31 01:36:48 »
Для початку варто вивчити мат. частину на тему існуючих архітектур процесорів та їх відмінностей, після чого вже обрати відповідне покоління.

І вже як модератор: маєте попередження за зловживання шрифтами.

Відсутній Вуйко з полонини

• Кореспондент
  • дописів: 181
« Відповідей #2 : 2007-12-31 15:29:17 »
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_microprocessors
Сподіваюся це Вам допоможе.
"Don't waste your time or time will waste you" Matthew Bellamy

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #3 : 2007-12-31 15:38:49 »
Sempron — жертва маркетингової політики AMD. Це перемаркований Athlon XP з ядром Thoroughbred (або у старших модифікаціях Barton). Отже, як і для всіх атлонів архітектурою буде K7 (щоправда деякі гуру обирають i686).
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Praporshic

• Гість
« Відповідей #4 : 2007-12-31 20:58:01 »
Sempron — жертва маркетингової політики AMD. Це перемаркований Athlon XP з ядром Thoroughbred (або у старших модифікаціях Barton).
Угу. Це також AthlonXP під сокети 754 та AM2  ;D Sempron також "молодший брат" атлонів з покоління К8
« Змінено: 2007-12-31 20:58:35 від Praporshic »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #5 : 2008-01-01 11:41:07 »
Угу, сер, з таким рейтингом це достеменно Sempron під 939, 940 або AM2 ;D
Ваша правда - недодивився рейтинг  :-[.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #6 : 2008-01-01 18:26:59 »
Sempron — жертва маркетингової політики AMD. Це перемаркований Athlon XP з ядром Thoroughbred (або у старших модифікаціях Barton). Отже, як і для всіх атлонів архітектурою буде K7 (щоправда деякі гуру обирають i686).
Гм. Я в свій час (трохи більш, ніж 2 роки тому) взяв Семпрон 2800+ і дуже здивувався що він 64-бітний. І під нього збирав 64-бітний Генту. (Щоправда не дозбирав, бо не мав змоги докачати необхідні нові пакети) В конфігах обирав К8. Хоча 64-бітні Семпрони почалися, по-моєму, з 2600+. Всі що нижче - К7.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #7 : 2008-01-01 19:08:32 »
Off-topic:
Гм. Я в свій час (трохи більш, ніж 2 роки тому) взяв Семпрон 2800+ і дуже здивувався що він 64-бітний. І під нього збирав 64-бітний Генту. (Щоправда не дозбирав, бо не мав змоги докачати необхідні нові пакети) В конфігах обирав К8. Хоча 64-бітні Семпрони почалися, по-моєму, з 2600+. Всі що нижче - К7.
Ну, коли вже пішла така п’янка, то я написав про те як починалися Sempron, а не про те що ще збирається AMD назвати Sempron (Athlon, Phenom, etc.). Якщо Ви подивитеся на посилання люб’язно надані Вуйком з полонини, там все чітко написано.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #8 : 2008-01-01 21:51:04 »
Off-topic:
Off-topic:
Ну, коли вже пішла така п’янка, то я написав про те як починалися Sempron, а не про те що ще збирається AMD назвати Sempron (Athlon, Phenom, etc.). Якщо Ви подивитеся на посилання люб’язно надані Вуйком з полонини, там все чітко написано.
Саме туди я заходив. Подивився на свій процесор, дещо на інші. Хоча, на разі, вчитуватися не став - свято все-таки.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

LOR

• Гість
« Відповідей #9 : 2008-01-05 19:03:12 »
.... але спершу хотів підготуватися ( почитати літератури, розібратися із настройками ). .../quote]

Компіляція ядра GNU/Linux

TuxRoot

• Гість
« Відповідей #10 : 2008-01-05 19:52:49 »
"502 Bad Gateway" ???