Автор Гілка: Проблема з інтернетом  (Прочитано 1156 раз)

TuxRoot

• Гість
В мене стоїть зараз три комп'ютера: Мій, плюс 2 з оффтопіком, всі під'єднані до свіча, який сам підключений до модема. Модем ніби не поганий ZyXEL 600 Series.  Інтернет підлючений до "ОГО" від УкрТелеком'у. Проблема в тому, що час від часу інтернет може вилетіти(у мене завжди є під боком включена консолька з пінґом на ґуґл). А на оффтопіку таке спостерігається кожних 10 хвилин, хоча вже давно його не юзав. Це приблизно триває 10 секунд. Потім він знову поновляється. Раніше лінукс нормально працював, тобто інтернет був постійний. А зараз може заглючити. З чим це може бути зв'язано? З внутрішніми чиниками? Чи все ж провайдер?

Praporshic

• Гість
Re: Проблема з інтернетом
« Відповідей #1 : 2008-01-10 16:23:41 »
Маю майже таку ситуацію. Для діагностування використав syslog:
На головному комп'ютері (виконує також функції DNS, DHCP, etc) дозволено приймати повідомлення від віддалених хостів. На модемі через telnet увімкнено надсилати повідомлення на відповідних syslog-сервер та призначено policy. На сервері повідомлення з таким policy складаються у окремий файл, тому через tail -f завжди можна подивитись стан речей.
« Змінено: 2008-01-10 16:23:59 від Praporshic »

TuxRoot

• Гість
« Відповідей #2 : 2008-01-10 17:00:31 »
tail: warning: following standard input indefinitely is ineffectiveОсь що вона там пише...а як саме вирішити цю проблему? Бо я спочку подумував що то свіч робить якись там reset'и. То означає що їх серваки так працюють?

Praporshic

• Гість
« Відповідей #3 : 2008-01-10 17:24:50 »
у моєму випадку команда повністю виглядає так:
tail -f /var/log/modem

Далі пояснювати?

TuxRoot

• Гість
« Відповідей #4 : 2008-01-10 18:06:38 »
Так:-[! Єдине що зрозумів, що потрібно у /etc/syslog.conf прописати щось на зразок *.local1   /var/log/modem.log