Автор Гілка: Декілька питань по pppoe  (Прочитано 1662 раз)

Відсутній vanessa

• Графоман
  • дописів: 468
Продовжую мучати свій сервер. Налаштував pppoe, маскадар, прозорий проксі ну і ще багато речей які немають відношення до pppoe. Маю ще парочку питань:
1) коли лінія падає і pppd потім понову встановлює зв'язок то всі дисципліни обробки черг для інтерфейсу ppp0 зникають і іх потрібно налаштовувати знову (tc qdisc dev ppp0 і так далі). Куди можна прописати цих 4-5 команд, щоб вони автоматично викликалися після встановлення зв'язку ?
2) є фактично продовженням першого: у теці /etc/ppp/if-up.d є файл ddclient. незбагну що куди вписати щоб знову-таки при підключенні відпрацьовував цей скрипт і на dyndns.org поновлювалася ІР-адреса (ddclient.conf зараз написаний правильно),якось нехочеться ddclient демоном запускати коли це можна неробити.

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • дописів: 370
  • I Like FreeBSD !
Re: Декілька питань по pppoe
« Відповідей #1 : 2008-01-15 10:13:04 »
1.
Цитата
Куди можна прописати цих 4-5 команд, щоб вони автоматично викликалися після встановлення зв'язку ?
можна їх у ip-up порписати (+ ше провірка чи той що треба pppd запускається, якщо їх більше 1-го)
2.на рахунок 2-го -- також можна ip-up, + по крону провіряти чи обновивсяя dyndns... всяке буває : не обновиться а потім своєї ІП не знайдеш ...

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #2 : 2008-01-15 11:39:13 »
тобто якщо у мене в теці /etc/ppp/if-up.d лежить скрипт ddclient то він автоматично виконається ? а якщо я туди положу якийсь інший скрипт то він також буде виконаний ? Ці скрипти виконуються після того як зв'язок буде встанвлено ?

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • I Like FreeBSD !
« Відповідей #3 : 2008-01-15 14:11:52 »
Цитата
якщо у мене в теці /etc/ppp/if-up.d лежить скрипт ddclient то він автоматично виконається ?
аж ніяк..  автоматично нічого не буде ..
автоматично виконується тільки /etc/ppp/ip-up  а далі з нього ти сам далі виконуєш що треба ..

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #4 : 2008-01-15 15:02:49 »
мабуть що все-таки виконується все що є в /etc/ppp/if-up.d тому що в файлі /etc/ppp/if-up є такий рядок
run-parts /etc/ppp/if-up.d

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • I Like FreeBSD !
« Відповідей #5 : 2008-01-15 15:53:59 »
ну це вже залежить напевно від дистрибутива конкретного,  у мене такого нема .
але це вже легше на якомусь прикладі перевірити  і все ... а далі як придумаєте  так і буде ...

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #6 : 2008-01-15 19:51:48 »
Перевірив. Кинув скриптик із потрібним набором команд у /etc/ppp/if-up.d потім
# poff
# pon dsl
# tc qdisc ls
і все намісці.
 :)
« Змінено: 2008-01-15 19:56:37 від vano_vvv »