Автор Гілка: Маю кілька питань....  (Прочитано 1730 раз)

Відсутній Володимир Вінницький

• Новачок
  • *
  • дописів: 16
Добрий день, панове!

В офісі два ПК, в якості дистрибутивів використовується АЛТ Лінукс 4.0.2. Від операційної системи Віндовуз вирішили повністю відмовитися, хоча на один є ліцензія ОЕМ.

Принтер HP1020 i сканер Mustek 2400CU Plus налаштували без проблем - працюють.
Набір програм використовується наступний:
1. Офісний пакет ОпенОфіс 2.3.1
2. Поштовий клієнт Мозілла Зандербірд 2.0.
3. Програма для розпізнаваня текстів CUNEIFORM http://www.cuneiform.ru/
(запускається під емулятором Вайн).
4. Для роботи з графікою Гімп.
5. Веб браузер Мозілла Файрфокс.
---------
В організації працює база даних (PHP, MySQL, Apache) яка працює через ВЕБ інтерфейс і написана мною для автоматизації роботи організації.

Впринципі все відстроєно і працює чудово, але є кілька питань:

1. Часто виникає необхідність з зображення відсканованих документів вирізати частини і вставляти їх в документи Опенофісу. Для цього користуємося Гімпом, але думаю, що має бути простіша програма для роботи з графікою, з можливостей якої достатнім буде вирізання області малюнка і копіювання його в буфер. Що підскажете? (комп`ютери старі, Селерон 700)

2. Часто виникає необхідність копіювати частини екрану і вставляти їх в буфер. У віндоузі для цього користувалися програмою Kleptomania http://www.structurise.com/kleptomania/
В лінуксі аналога поки не знайшли.

3. База даних раніше крутилася на Денвері http://www.denwer.ru/
Я її без проблем портував на Лінукс.
Вирішено всі файли бази даних, включаючи файли веб-движка зберігати на флешці (в подальшому портувати на один з закордонних хостінг провайдерів). Проте, нажаль, Майскуель не бачить символічні посилання на файли бази (Апаче при цьому файли на флешці бачить).
MySQL 5.0.46. Симовлічні посилання створював так:
ln -s /media/disk/db/baza /var/lib/mysql/db/baza
На флешці файлова система Екст3, з правами доступу все правильно.
В списку процесів MySQL - HAVE SYMLINK YES
(попередньо прописав в конфігураційному файлі my.conf строку use-symbolic-links).
В логах нічого немає.
Нічого не допомагає, вже не знаю що й роботи. Думаю, що якщо іншого варіанту не буде, то буду компілювати MySQL з вихідних кодів.

4. Коли працювали під Віндоузом, то користувалися однією поштовою скринькою на двох ПК за допомогою THE BAT! (вірніше його в якості клієнт/сервер). Крім того, THE BAT! мав можливість шифрувати файли листів на ПК. Було дуже зручно, адже можна легко було контролювати всі відправлені повідомлення (з різних ПК).
В Лінуксі аналога THE BAT! не знайшов. Як вирішити проблему, що можна було користуватися однією скринькою на двох ПК і одночасно бачити, що на одному, що і на другому ПК всі вихідні листи? Цікавить також можливість шифрування листів, які зберігаються на ПК локально.

З повагою,
Володимир.

Praporshic

• Гість
Re: Маю кілька питань....
« Відповідей #1 : 2008-02-11 23:51:02 »
1. В опенофісі можна вставляти на пряму зі сканера вказуючи лише потрібну частину зображення для сканування.
2. ksnapshot або гномівський аплет для створення знімків екрану. Вони таке вміють.
3. Замість символічних посилань на файли бази, використайте символічне посилання на теку з базою. А краще - пересунути увесь /var/lib/mysql (надійніше).
4. Доведеться налаштувати IMAP-сервер та (бажано, для зручності) SMTP-сервер з відправкою через smarthost. Локальне шифрування листів - не знаю навіщо. Але якщо вже треба так забезпечувати безпеку - краще шифрувати розділ.

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #2 : 2008-02-12 00:48:48 »
4. Доведеться налаштувати IMAP-сервер та (бажано, для зручності) SMTP-сервер з відправкою через smarthost. Локальне шифрування листів - не знаю навіщо. Але якщо вже треба так забезпечувати безпеку - краще шифрувати розділ.

Доречі, в мене ніяк руки не доходять зробити наступне. Наприклад в Thunderbird є ціла тека з поштою та налаштуваннями. А якщо я цю теку на одному компі зроблю спільний доступ через smb або nfs, а на іншому зроблю посилання з теки налаштувань на розшарену теку першого компа. Чи буде воно нормально працювати?

Або вказати в налаштуваннях замість локальної теки /home/ign/.thunderbird/0w7df45n.default/Mail/pop.i.ua оту мережеву?
Linux. The future is open.

• Новачок
  • *
« Відповідей #3 : 2008-02-12 10:47:27 »
KSnapshot поставив, але вона може робити знімки екрану тільки або повністю або активне вікно. Мені ж треба програма, яка може копівати довільну частину екрану.

Дякую за підказку з Опенфісом, але можливості його редактора заставляють бажати кращого: є правка контурів, але розмір рисунка не змінюється (тобто, якщо я виріжу пів документа, то розмір рисунка буде такий самий, але на місті вирізаного буде білий фон)

Пробував робити символічні посилання і на базу і на каталог база даних майскуеля - всерівно не працює. Щось я підозрюю, що АЛТ "криво" зробив рпм-ку. Буду компілювати сам.

На рахунок Thunderbird і спільного доступу до каталогу я поекспериментую і відпишуся.

Також пичатаю про IMAP-сервер, можливо варто використовувати його.

Дуже дякую за відповіді :)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #4 : 2008-02-12 11:16:57 »
KSnapshot поставив, але вона може робити знімки екрану тільки або повністю або активне вікно. Мені ж треба програма, яка може копівати довільну частину екрану.
man import (це частина ImageMagick). Наприклад, щоб зняти квадрат розміром 200x300 у центрі екрану розміром 1280x1024 слід виконати import -window root -crop 200x300+640+512 -quality 90 scrshot.png.
« Змінено: 2008-02-12 11:20:50 від Cthulhu »

• Новачок
  • *
« Відповідей #5 : 2008-02-12 11:24:47 »
man import (це частина ImageMagick). Наприклад, щоб зняти квадрат розміром 200x300 у центрі екрану розміром 1280x1024 слід виконати import -window root -crop 200x300+640+512 -quality 90 scrshot.png.

Дякую, але треба щось простіше. Щоб користувач міг мишкою виділити область екрана і скопіювати її в буфер обміну.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #6 : 2008-02-12 11:25:31 »
Г-м-м, як якийсь у Вас цікавий ksnapshot.
/me натиснув PrintScreen і побачив серед варіантів "Вибрану ділянку екрану". ЩЯРН?
/me згадав про улюблену програмку (приблизно 20 Кб), за допомогою якої у свій час ламав "забуті" паролі на The Bat!  :)
« Змінено: 2008-02-12 11:34:00 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

• Новачок
  • *
« Відповідей #7 : 2008-02-12 11:30:28 »
Г-м-м, як якийсь у Вас цікавий ksnapshot.
/me натиснув PrintScreen і побачив серед варіантів "Вибрану ділянку екрану". ЩЯРН?

Згоден, це моя помилка (недостатньо приділив уваги цій програмі). Особливо після того, як прочитав документацію. Але бачу, що копіювати частини екрану можна. Дуже дякую!

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #8 : 2008-02-12 11:38:20 »
Я на роботі користуюся Kmail для доступу до єдиної з Windows корпоративної скриньки. Але хитре шифрування не використовую, можливо працює і воно... Якщо будуть питання можу поділитися досвідом (не дуже великим, але успішним).

P.S. Знайшов підручник для безпечного листування з Kmail...
« Змінено: 2008-02-12 15:17:21 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Praporshic

• Гість
« Відповідей #9 : 2008-02-12 12:20:05 »
Дякую за підказку з Опенфісом, але можливості його редактора заставляють бажати кращого: є правка контурів, але розмір рисунка не змінюється (тобто, якщо я виріжу пів документа, то розмір рисунка буде такий самий, але на місті вирізаного буде білий фон)
Я мав на увазі не редактор, а саме діалог вибору джерела сканування для вставки малюнка у документ. Там обирається яку частину аркуша сканувати та вставляти у файл.