в цьому прикладі змніив тільки назву інтерфейсу і іп ...так мене зарзу так рубануло ... , правда не міряв жодним чином швидкість трафіку, але було відчутно і бех них : треба було чекати кілька сек.. шщоб виконати команду на tc del ..
#!/bin/shint=eth3rate=20src=192.168.18.33ip=$src/usr/sbin/tc qdisc del dev $int root handle 1: htb >/dev/null 2>&1/usr/sbin/tc qdisc add dev $int root handle 1: htb/usr/sbin/tc class add dev $int parent 1:1 classid 1:3 htb prio 3 rate ${rate}kbit/usr/sbin/tc filter add dev $int protocol ip parent 1:0 prio 2 u32 match ip dst ${ip} flowid 1:3
цікаво ..ось це я вже перевіряв Код: [Вибрати]#!/bin/shint=eth3rate=20src=192.168.18.33ip=$src/usr/sbin/tc qdisc del dev $int root handle 1: htb >/dev/null 2>&1/usr/sbin/tc qdisc add dev $int root handle 1: htb/usr/sbin/tc class add dev $int parent 1:1 classid 1:3 htb prio 3 rate ${rate}kbit/usr/sbin/tc filter add dev $int protocol ip parent 1:0 prio 2 u32 match ip dst ${ip} flowid 1:3тут швидкості не булонавіть 3Кбайт (що і є 20Кбіт).. так що працює ..в мене Сусе .. але не думаю щол в інших лінуксам інше ...якщо требa тільки одній ІП обрізати трафік то можна зробити так як і я тут описав .. не потрібно інших класів і т.д.
значить виходить висновок що експерименти ти робив на серваку?
на скільки я знаю трафік обмежується тільки вихідний, яким чином ти тестував це? за допомогою цього 192.168.18.33 комп'ютера?
я це все робив на комп'ютері з одним мережевим інтерфейсом eth0,
Цитатая це все робив на комп'ютері з одним мережевим інтерфейсом eth0, -- не зовсім понятно,
Виходить я пробував на комп'юторі на якому працював поставити на нього самого обмеження.
інший трафік виходить буде ділитись порівну між всіма іншими комп'ютерами без всяких обмежень?
може бути і через це.. там якщо то і клієнт і сервер то один компютер -- то трафік може іти через lo ..я пропоную зарзу на сервері пробувати.. цим скриптом (якщо лишнього не добавляти) нічого поганого не зробиш ..
Чи для цього щоб обмежити швидкість і в другу сторону треба запустити той самий скрипт, тільки змінити мережевий інтерфес на інтерфейс із вхідного каналу?
Ура!! Вихідний трафік обмежує так як і потрібно. Дуже вдячний!!! 8-)Але яким чином обмежити трафік з тої ж самої ip і в другу сторону?
Цитата: sepultura.exp від 2007-11-16 15:41:36Ура!! Вихідний трафік обмежує так як і потрібно. Дуже вдячний!!! 8-)Але яким чином обмежити трафік з тої ж самої ip і в другу сторону?Щось я зранку не дуже добре думаю, але все ж вхідний трафік (я вірно зрозумів процитований текст?) в загальному випадку на мережевій карті обмежити неможливо.
ЦитатаЧи для цього щоб обмежити швидкість і в другу сторону треба запустити той самий скрипт, тільки змінити мережевий інтерфес на інтерфейс із вхідного каналу?залежно від умов ..в тебе напевно НАТ, тому не так просто .. (а якщо нема НАТ-у то так тільки назву інерфейсу поміняти)треба викорситовувати iptables+mark,